Prvé bicie - rada

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Darth Crow

Prvé bicie - rada

Příspěvek od Darth Crow »

Zdravím,
chystám sa kúpiť elektronické bicie a potreboval by som radu. Nemôžem si však za nich dovoliť dať 142524 eur, takže sa snažím vybrať niečo čo by nehralo úplne strašne ale zároveň to ani nestálo veľa. Zatiaľ som to zúžil na tieto sady:
Medeli DD-512
http://kytary.cz/medeli-dd512/HN120509/
HXM HD010b
http://muziker.sk/elektronicke-bicie/el ... m-kit.html
Yamaha DTXplorer
http://hudba.bazos.sk/inzerat/14725509/ ... -bicie.php

Najviac som však naklonený asi tým HXM, sú na nich veľmi dobré odozvy a dajú sa rozšíriť (podobne aj Medeli), čo je pre mňa veľké plus, keďže do budúcnosti by som určite chcel minimálne ešte ten jeden činel dokúpiť...
Môže mi niekto poradiť? Prípadne navrhnite aj iné... Ale určite nie Alesis DM-6, tie som už vylúčil kvôli tomu hadovi...
Naposledy upravil(a) Darth Crow dne 26.04.2012 15:46, celkem upraveno 1 x.
pehve

Re: Elektronické bicie - rada

Příspěvek od pehve »

ty yamahy se mi zdají nejmenší zlo :|
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Taky bych z těch předložených linků vybrala Yamahy
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Darth Crow

Dík za radu... a viete aj povedať prečo? Trochu ma to prekvapilo, lebo na Yamahách sa nedajú ani tlmiť činely a tuším sú len jednozónové... to mi kus vadí, preto som bol naklonený skôr tým druhým...

EDIT: No, vyzerá to že k tým Yamahám sa už nedostanem, tie z toho inzerátu sú už predané...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Proč YAMAHY?? Protože u těhle levnějších elekronických souprav je třeba víc než jinde koukat na alespoň troch té kvality a možnost reklamace... případně mít možnost t za nějakou dobrou cenu časem zase třeba prodat. YAMAHA je z toho všeho provařená světová firma s nastaveným standardem kvality výroby a prostě nedopustí, aby její výrobky kazily jméno celému koncernu.
A to i když se ty konkrétní Yamahy taky dělají někde v šikmooké Asii.....

Jinak je to asi jedno. MEDELI jsem měla taky doma a na domácí cvíčo to stačilo, ale nic víc.
Nicméně měj na paměti, že na něčem ten výrobce i prodejce musí ušetřit... tedy když někde dá jeden vícezonové pady za cenu, kterou druhý má za soupravu s obyč jednoznovými... tak co asi je v tom za úsporu?? NO přece lacinější matroš, poddimenzovanýmateriál, slabší výdrž mechaniky i elektroniky......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Darth Crow

No veď koniec koncov ja tie bicie ani na nič iné ako domácie cvičenie nechcem. Rátam s tým že ich po nejakom čase predám a kúpim si lepšie, ale teraz na to proste nie sú peniaze a hrať chcem. Určite by som s nimi nešiel koncertovať...
Je mi jasné že tie čínske značky nebudú mať takú kvalitu materiálu ako Yamaha alebo Roland, ale hľadám niečo, na čo by sa v tej cenovej kategórii dalo doma solídne cvičiť...
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Já jsem taky pro Yamahy. I když jsou méně vybavené, tak platí vše co napsala Monika. Já jen přidám, že u těch druhých sad můžeš vnímat vzájemné přeznívání padů, některé údery nebudou sejmuty vůbec a to je fakt k vzteku. Navíc můžeš použít komponenty pro rozšíření svojí budoucí sady z těchto obyčejnějších.
Neumím si představit, kdybych měl dříve Medeli, že bych si z nich nechal třeba dva tompady abych si rozšířil svoje nové Rolandy.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Darth Crow

No áno, tiež by som vzal rád tie Yamahy, problém je že nové si dovoliť nemôžem a všetky inzeráty na ktoré som odpísal už boli neaktuálne :/ veľmi rýchlo sa tieto Yamahy predávajú... Takže mi fakt ostáva buď niečo od Alesis, Medeli alebo tie HXM...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ALESIS pak je hned "No 2" po Yamahách.... tedy v rámci té kategorie levných sad a mezi těmi zmiňovanými! :idea:
Darth Crow

Tak vyzerá to tak že sa nakoniec vrhnem na Alesis DM6. Našiel som inzerát aj na DM7, ale zatiaľ mi predávajúci neodpovedal na mail. Oplatí sa podľa vás priplatiť oproti DM6 tých 70 € (necelých 2000 Kč) za DM7?
pehve

Příspěvek od pehve »

vyplatí se počkat si na ty yamahy
( to že se velmi rychle prodávají něco znamená :wink: )
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Vyplatí se hledat a čekat na výhodnou nabídku. Nedávno koupil kamarád Rolandy TD9 i s novým dvoupedále Pearl eliminátor, to celé za 15 t.
pehve

Příspěvek od pehve »

přesně tak, já kdybych sháněl elektriky tak se zaměřím na Rolandy.
Darth Crow

Ok, dík...
V posledných dňoch sa zaoberám aj myšlienkou že by som kúpil normálne akustické bicie, radí mi to aj veľa známych... predsa len je to úplné iný pocit.
Čo si myslíte o niečom takom http://hudba.bazos.sk/inzerat/14929276/ ... ldjian.php
alebo takom http://hudba.bazos.sk/inzerat/14856594/ ... CE-505.php ?
O sonoroch som počul že pre začiatočníka sú to fajn bicie a vôbec tam nie sú zlé ceny, akurát že by som musel extra dokúpiť plechy...

EDIT: Prípadne tieto Premiery ma zaujali http://muziker.sk/akusticke-bicie-supra ... 22-wr.html
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Darth Crow píše:...
V posledných dňoch sa zaoberám aj myšlienkou že by som kúpil normálne akustické bicie, radí mi to aj veľa známych... predsa len je to úplné iný pocit..........
Nic ve zlém, příteli, ale tohle je poměrně zásadní rozhodnutí!! Akustické nebo elektronické bubny... to je nejen jiný "pocit", aleto je dokonce (a pro začínajícího zvláště) hodně jiný hraní! myslím tím technicky... odskok paličky je jiný a od toho se odvíjí mnohé dál!!!! :idea: :idea: :idea:
Je potřeba si teda ujasit co vlastně chceš a pak řešit dál. Z těch linků na ty bazarové sady snad jen ty Sonor 507 stojí za úvahu. není to nic extra ale v rámci své kategorie je to nízká řada která při dobrém oblanění a naladění už i slušně hraje. :wink: :!:

Více o nějakém výběru levné akustické sady se ale dočteš v mnohých jiných tématec diskuzí zde v sekci bicí. je to jedno z nejdiskutovanějších témat a nemá smysl proto rozvíjet další! :!:

Jen doplním, že budeš-li řešit akustickou sadu, pak pokud mluvíš o bicích, bavíme se skutečně o bubnech. je obvyklé, že pochopitelně blány se řeší zvlášť, hardware také a plechy samozřejmě taky!! jen ty lowend sady se prodávají komplet a kvalita odpovídá :? ale jakákoliv vyšší řada bubnů už se prodává samostatně...... :idea:
U elektrik se to vše zpravidla prodává a řeší naráz!
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Jo, jo. Jak píše Monika je to zásadní rozhodnutí jestli akustické nebo elektrické. Nevím kolik Ti je roků, ani jak ovládáš nástroj a taky kam to chceš dotáhnout v tý muzice. Jestli máš celou bubenickou kariéru teprve před sebou a čekájí Tě první krůčky, pak rozhodně bubínek a akustická sada. To ale za předpokladu, že nebydlíš v paneláku a máš kde nerušeně cvičit. Nemáš-li podmínky pro akustické bicí, pak snad na koordinaci a nějaké to cvičení můžeš mít elektrické, je ale dobré mít možnost hrát co nejčastěji na akustickou sadu. Zvaž svoje možnosti a bezespěchu správně rozhodni.Já například hraju jen na elektrické bicí a z mnoha důvodů mi to vyhovuje. Ale kdyby mě někdo požádal o záskok a chtěl abych to odehrál na klasickou sadu, myslím, že bych to nedal.
Darth Crow

Uvedomujem si že z mojich postov to vyznieva ako keby som bol nejaký 13-ročný blbec čo chce raz to-raz to :D ale to som fakt nechcel. Čo sa týka mojej hudobnej "kariéry", nejakých 5 rokov hrám na gitare, hral som pár rokov z toho aj v kapele, kde som sa naučil aj základy na bicích.
Je mi jasné že to rozhodnutie je vážne, preto nad tým rozmýšľam už dosť dlho a špekulujem ako by sa to s mojim obmedzeným budgetom dalo najlepšie vyriešiť... už skoro dva týždne prezerám inzeráty a diskutujem s kým sa dá. Momentálne som najviac naklonený takému riešeniu, že vezmem tie Premier Olympic, k tomu samozrejme nové blany + plechy nejaké ohrané. Sú na nich dobré recenzie, veľa ľudí vraví že ich stačí preblaniť a hrajú na svoju cenu perfektne.
Sorry ak som si u vás týmto spravil nejaké negatívne meno :D uvedomujem si že niektoré veci čo som napísal vyzneli dosť ľahkovážne...
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Ale ne. Žádné špatné jméno jsi si tu neudělal a věřím, žesi nikdo nic špatného o Tobě nemyslí. Spíš naopak. Máš zájem o věc a nebojíš se zeptat. To se cení. Všechno vyplývá z toho, že komunikujeme písemně a nevidíme na sebe. A co se vlastně můžeme osobě dovědět z několika vět?
Pokud máš z mých odpovědí jakýkoliv nedobrý pocit, který jsem Ti způsobil svojí neobratností v komunikaci, tak se upřímně omlouvám.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ty Premiery jsem měl možnost otestovat. Nahrálo to vážně zle, tuším tam byly Pinstripe + PWS3. Ale mechanika se mi zdála poněkud chatrná. Z toho důvodu bych do toho nešel. Neuspěchej to, buď trpělivý, dříve či pozdějc se na bazaru objeví něco zajímavého.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Darth Crow

No práve som zistil, že tie premiery (len v inej farbe) má muziker v akcii za 250 eur. Podľa mňa v takom prípade niet o čom. Objednám k tomu nejaké Remo blany a bude paráda :)
Nečakám od toho zázraky, ale musím sa vojsť do pomerne malého budgetu. A keďže je jasné že k tomu bude potrebné kúpiť zopár činelov aby to nejak znelo, znie mi to ako fakt skvelá voľba. Odporúčal mi ich aj môj strýko ktorý má hudobniny (ale bohužiaľ mi nevie spraviť takú cenu ako v muzikeri). Keďže na bicích len začínam, myslím že ich nečaká nejaké časté prevážanie (koncertovať sa zatiaľ nechystám :D), takže aj slabší hardware by mal vydržať... neviete niekto s akými činelmi sa to dodáva? Či vydržia aspoň pár mesiacov hrať? Prípadne viete poradiť nejaké z lacnejších činelov, ktoré majú nejakú kvalitu? Zvukovo hľadám niečo na heavy metal.
Takže ak sa môžem opýtať... aké blany a aké činely na heavy metal (rozumejte Metallica, Sabbath a pod.)?

@Basspetr Nič sa nestalo, ja som si len všimol že moje posty fakt zneli miestami trochu hlúpo. Odjakživa mám takú povahu že sa vo všetkom vŕtam a zisťujem si čo najviac o všetkom čo si chcem kúpiť, či už to súvisí s hudbou alebo niečím iným. Takže som fakt pri researchi strávil za posledné dva týždne hodiny a hodiny...

EDIT: Upravil som názov témy, keďže tu elektrické už neriešime...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“