Jolana Alexis 2-zapojení ??

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
mirda

Jolana Alexis 2-zapojení ??

Příspěvek od mirda »

Zdar,

stal sem se šťastným majitelem této nádherné baskytary, ale nějak nechápu jak mají fungovat ty dva potenciometry. Jeden je nějak " vypínací ". Pak je tam přepínač snímačů-což by mělo být jasný. Ale zdá se mi-ať s tím dělám co dělám-že mi pořád hraje jenom jeden snímač. Poradíte mi někdo?

PS: omlouvám se, že sem se prvně zeptal na "el: kytarách" :oops:
Přílohy
Alexix.jpg
Moon

Re: Jolana Alexis 2-zapojení ??

Příspěvek od Moon »

Potenciometry budou asi volume(stažení hlasitosti) a pravděpodobně tone (odřezání výšek). Jestli funguje jen jeden snímač zjišťuju tak,že zapojím kytaru do aparatury a šroubováčkem lehce poklepu na snímač. V reproduktoru by to mělo být zřetelně slyšet. Je to ta nejprimitivnější metoda,pokud není po ruce měřák. Doporučuji dát oba poty na max a přepínačem zjišťovat stav připojení snímačů. Přepínač bude asi třípolohový tak by to mělo být - snímač krk/oba/kobylka
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
mirda

Příspěvek od mirda »

Tak jsem kouknul na ten třípolohovej přepínač a zakopanej pes bude asi tam-páč je upadlej jeden drátek. Takže až to dám do kupy-předpokládám, že to bude OK.
Jen mě ještě napadá, že případná výměna potenciometrů je u podobných kytar Jolana asi docela pakárna, protože se to musí všechno dělat skrze ty "f " otvory. Třeba Jolana Kolor nebo Rubín měli poťáky vsazený zepředu v plechový destičce ( třeba jako Telecaster) -pak by to bylo bez problémů.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Moon

Příspěvek od Moon »

Podobnou kytaru jsem kdysi taky měl., Dá se to udělat,pokud se pamatuji,tak ty poty tím efovým otvorem prošly,demontáž je samozřejmě snažší než montáž,myslím,že jsem provlékl provázek,namotal na hřídelku a vtáhl nový pot do otvoru. Asi tak nějak. Když to nebude bezpodmínečně nutné,nedělat s tím nic !!!!
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“