akusticka baskytara
Pravidla fóra
akusticka baskytara
ahoj kluci
uz jste nekdo z vas mel v ruce akustickou basu
premyslim o koupi kvuli hrani v hospode a tak podobne
sam jeste nemam zkusenost tak mi klidne poradte nebo mi to rozmluvte
klidne mi muzete pomoci i se znackou
diky zatim cus AVE BASS
diky zatim cus AVE BASS
Re: akusticka baskytara
jednu jsem kdysi v ruce drzel, ale basak teda nejsem.. no zvuk je takovy o dost jiny v porovnani s elektrickou basoukeri píše:ahoj kluci
diky zatim cus AVE BASS
hrál sem na nějakou Stagginu a pak na Cortku a fakt se mi to líbí....zvuk je trochu jinej než elektrika (zdá se mi takovej plnější)...ale v tej hosdpodě to fakt asi neuslyšíš...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
Hrál jsem na to jednou a bylo to docela dobrý. :Se mi to líbílo. Ale hospodu s tím neodehraješ to je fakt. To by jsi musel mít kontrabas. S tím už by jsi ji klidně odhrál, ale to je trocchu jiná kategorie.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Taky jsem se po tom díval. Třeba jenom tak k táboráku 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ja zkousel v prodejne ke ktery patri tohle forum, ale byly tam jenom dva staggy .. mno a zdalo se mi, ze to skoro nehraje a kdyz uz , tak me to moc neuchvatilo, mozna sem se bal paac je takova lehka a zdala se mi krehka.
Squier by Fender modern bass 4str.
Domaci brucenicko: Warwick blue cab 15,
Hartke VX3500
Multak: Line6 Bass POD XT PRO
Domaci brucenicko: Warwick blue cab 15,
Hartke VX3500
Multak: Line6 Bass POD XT PRO
Tak já budu kupovat elektroakustiku ibanez AEB 10E tak uvidim jake to bude . Ikdyby neměla takový zvuk jaky si představuji tak si myslím, že ta akustika do výbavy patří
. Akustiky mají pry hutnější zvuk, zaleží jak je velká ta hospoda ale moc asi slyšet nebude xD
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!

Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!

Já akustickou baskytaru vlastním - FURCH JBBV-41 Fretless. U táboráku to bez nějakýho miniampu moc použitelné není, chce to nějaké alespoň malé kombíčko, ale použít se nouzově dá i bez, ale extra moc slyšet to nebude.
Jinak to používám ještě na cvičení, když nechci dělat bordel. Navíc ten bezpražec je taky trochu o jiném zvuku. Mě osobně se to líbí.
Jinak to používám ještě na cvičení, když nechci dělat bordel. Navíc ten bezpražec je taky trochu o jiném zvuku. Mě osobně se to líbí.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Akustická basa je fajn, taky o ní uvažuju, aspoň na ty táboráky. Do malý hospody by to snad šlo nebo pokud hraješ jen pro stůl, u kterého sedíš a neřve tam jukebox 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Dají se s akustickou basou odehrát akustické zkoušky, kdy kytarista hraje normálěn na španělu a bubeník hraje na cajon?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Jako aby to bylo prsotě abych aspon věděl co hraju já...oni mě nemusí zase tak slyšetNesst píše:Nooo jako čistě teoreticky jo, ale kytarista nesmí moc řezat a ty musíš mít hooodně dobrou basuKIWI píše:Dají se s akustickou basou odehrát akustické zkoušky, kdy kytarista hraje normálěn na španělu a bubeník hraje na cajon?
Kdo má v tomto přehled...myslíte že tak do té 6tky se dá sehant něco použitelnýho?
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Kup si malé kombo, je to lepší, elektrika se v hospodě vždycky sežene, a když ne tak jsou i komba na baterky
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Takhle, v Musiccentru jsem hrál na sucho na elakustiku od Ibaneze myslím že za 6,5k. A NIC. Nebylo slyšet vůbec nic! Asi jako kdyžbys hrál nasucho na normální basu....KIWI píše:Jako aby to bylo prsotě abych aspon věděl co hraju já...oni mě nemusí zase tak slyšetNesst píše:Nooo jako čistě teoreticky jo, ale kytarista nesmí moc řezat a ty musíš mít hooodně dobrou basuKIWI píše:Dají se s akustickou basou odehrát akustické zkoušky, kdy kytarista hraje normálěn na španělu a bubeník hraje na cajon?Prostě jako na normální zkoušce
![]()
Kdo má v tomto přehled...myslíte že tak do té 6tky se dá sehant něco použitelnýho?
JO, v hospodě a co třeba v parku na akustických zkouškách..ne to vubec, to je mimo..uvažoval sje m oté akustické basu už dřív...DJmanasek píše:Kup si malé kombo, je to lepší, elektrika se v hospodě vždycky sežene, a když ne tak jsou i komba na baterky
Nesset: Tak to jsi mě nepotěšil