Reprobedny - zapojení do komba
Pravidla fóra
Reprobedny - zapojení do komba
Dobrý den!
Dostal jsem možná dost šílený, ale myslím, že realizovatelný nápad. Máme doma staré reprobedny od Magneťáku, stále fungují a tak mě napadlo, že bych je použil jako bedny ke svému kombu. Jenže jak je tam zapojit? Má to klasické zapojení tak jako do všech normálních dvd či domácích kin - jeden kabel (u jedné bedny), který vede dva dráty a ty se zapojují do takových "klapek". Napadlo mě, si koupit normální Jack a alespoň jednu tu bednu předělat na výstup toho Jacku a zastrčit to do Outputu na kombu, bylo by to možné, nevyhoří mi to? Porsím, poraďte mi, Díky předem moc!
Dostal jsem možná dost šílený, ale myslím, že realizovatelný nápad. Máme doma staré reprobedny od Magneťáku, stále fungují a tak mě napadlo, že bych je použil jako bedny ke svému kombu. Jenže jak je tam zapojit? Má to klasické zapojení tak jako do všech normálních dvd či domácích kin - jeden kabel (u jedné bedny), který vede dva dráty a ty se zapojují do takových "klapek". Napadlo mě, si koupit normální Jack a alespoň jednu tu bednu předělat na výstup toho Jacku a zastrčit to do Outputu na kombu, bylo by to možné, nevyhoří mi to? Porsím, poraďte mi, Díky předem moc!
Re: Reprobedny - zapojení do komba
vsechno se doctes v manualu. stejne tu nikdo nemuze vedet, jaky mas kombo a jaky sou to bedny.
Kombo je to přesně tohle - http://www.technote.com/product_images/BC-10S.jpg - Rockburn 10W
a bedny jsou tesla od magneťáku a a kabel je klasická dvojlinka...
a bedny jsou tesla od magneťáku a a kabel je klasická dvojlinka...
Rozhodně ale dobrou cestou může být ten maličký, nenápadný textík, co je na začátku každé stránky na fóru
konkrétně článekZapojení reproduktorů a boxů

konkrétně článekZapojení reproduktorů a boxů
Kdybych to četl a rozuměl tomu, tak sem vůbec nepíšu. Četl jsem to, ale nerozumím tomu a proto se Vás přímo ptám, jak to mám udělat.
a to kombo ma nejaky vystup vzadu? (protoze vepredu (podle te fotografie) zadny vystup na reproduktor nema)
a "tesla od magnetaku" je popis velmi nedostatecny. reproduktory maji nejakou impedanci a nejaky prikon, to jsou pro pripojovani k zesilovaci zasadni udaje.
a "tesla od magnetaku" je popis velmi nedostatecny. reproduktory maji nejakou impedanci a nejaky prikon, to jsou pro pripojovani k zesilovaci zasadni udaje.
No zepředu je output (v pravo) a to ej výstup pro reprobedny či sluchátka. A bohužel jsem o tom víc nezjistil, jelikož nálepka ze zadu je již stržená...
Ten výstup vpravo je na sluchátka (takže by možná ty reproduktory trochu hrály, ale rozhodně ne nahlas)
Pokud chceš připojit reproduktory, muselo by to být místo původního reproduktoru - podívej se, jestli na něm není napsaná nějaká impedance (v ohmech - řecké přísmeno omega), protože to by s největší pravděpodobností byla i impedance zesilovače.
Pokud chceš připojit reproduktory, muselo by to být místo původního reproduktoru - podívej se, jestli na něm není napsaná nějaká impedance (v ohmech - řecké přísmeno omega), protože to by s největší pravděpodobností byla i impedance zesilovače.
to pisou v tom manualu?james-m píše:a to ej výstup pro reprobedny
:-/ to je pak tezke z toho cokoliv odvozovat, takze se da psat jen obecne ... a to uz jsme zpet u odkazu, co postoval Sadam - vetsinu obecnych veci asi najdes sam.james-m píše: bohužel jsem o tom víc nezjistil, jelikož nálepka ze zadu je již stržená...
Já zkusím ještě na internetu pohledat, co je to za magneťák a podle toho zjistit výkon beden...
Edit: Přístroj je natolik starý, že jsem k němu již údaje nenašel a reproduktory k tomu byly nejspíše přikoupené... Rok výroby toho magnetofonu je 1972 - 73

Edit: Přístroj je natolik starý, že jsem k němu již údaje nenašel a reproduktory k tomu byly nejspíše přikoupené... Rok výroby toho magnetofonu je 1972 - 73
(osobne si myslim, ze to nema moc smysl ... shodou okolnosti se mi tu nekde podobne (mozna uplne stejne) kombo vali (hral sem na nej asi 2x, a napriklad zkresleni to ma to nepouzitelne priserne) ... a nerekl bych, ze si tim (co zamyslis) moc pomuzes. ty reprobedny od magnetaku stejne nejsou kytarove, takze se neda predpokladat, ze by to melo nejaky zasadne lepsi zvuk.
mozna, ze kdyz to nakonec nejak zbastlis, bude to doma hrat trosku jinak, a bude to chvilku zabavnejsi. ale imho nic, co by se dalo nejak prakticky pouzit. myslim, ze vysledkem bude jen ztraceny cas, ponicene bedny a kombo.)
mozna, ze kdyz to nakonec nejak zbastlis, bude to doma hrat trosku jinak, a bude to chvilku zabavnejsi. ale imho nic, co by se dalo nejak prakticky pouzit. myslim, ze vysledkem bude jen ztraceny cas, ponicene bedny a kombo.)
Dobře, díky moc za rady
Kašlu na to, byl to jenom takovej nápad na zesílení zvuku 
Pokud to nejakym neprilis invazivnim zpusobem jde, muzes zkusit rozebrat ty bedny a opet se podivat, co je napsano primo na reproduktorech, pripadne i nejak vyfotit, jak uvnitr vypadaji
Jen bych te mozna upozornil, ze zvukovy vysledek je znacne nejisty, protoze do kytarovych aparatu se obvykle davaji specialni kytarove reproduktory, zatimco tohle budou ''hi-fi''.... tezko rict, jaky rozdil to na takovemhle kombu bude, nicmene pokud to nejak rozumne pujde vyzkouset, tak za to nic nedas
Edit: koukam, ze jsem trochu zaspal
Jen bych te mozna upozornil, ze zvukovy vysledek je znacne nejisty, protoze do kytarovych aparatu se obvykle davaji specialni kytarove reproduktory, zatimco tohle budou ''hi-fi''.... tezko rict, jaky rozdil to na takovemhle kombu bude, nicmene pokud to nejak rozumne pujde vyzkouset, tak za to nic nedas
Edit: koukam, ze jsem trochu zaspal
Dobrý den - mám tu opět další nápad na zapojení - jedná se o stejné bedny, stejné kombo, akorát do série mezi to přibyde efekt ZOOM G2.1u. Bylo by to teď již reálnější?
Díky moc
Díky moc
Jestli dobre ctu, co je tu napsane predtim, tak:
- To uvazovane spojeni komba a reprobeden zustava porad stejne problematicke.
- Kdyz budes mit toho zooma, asi nebudes potrebovat kombo jako takove (zoom ma simulace (teda aspon myslim, jeste se na to podivam). Respective ne tohle kombo, co mas (kdyz ti nevyhovuje reproduktor).
- Takze jediny co potrebujes, je nejak dostat zvuk z toho zooma do (nejakych) beden - a k tomu je potreba zesilovac (v podstate jakykoliv, ktery si rozumi s tema bednama).
Ale je spousta dalsich moznosti, zalezi na tom, co mas k dispozici (slusne aktivni repraky k pocitaci, nejakou domaci hifi vez, atd...).
- To uvazovane spojeni komba a reprobeden zustava porad stejne problematicke.
- Kdyz budes mit toho zooma, asi nebudes potrebovat kombo jako takove (zoom ma simulace (teda aspon myslim, jeste se na to podivam). Respective ne tohle kombo, co mas (kdyz ti nevyhovuje reproduktor).
- Takze jediny co potrebujes, je nejak dostat zvuk z toho zooma do (nejakych) beden - a k tomu je potreba zesilovac (v podstate jakykoliv, ktery si rozumi s tema bednama).
Ale je spousta dalsich moznosti, zalezi na tom, co mas k dispozici (slusne aktivni repraky k pocitaci, nejakou domaci hifi vez, atd...).
No, právě že já si ty efekty propojuji s reprobednama od počítače, zvuk je krásně čistý, nehučí to a je to jak ze studiové nahrávky (to přeháním, ale ten zvuk je opravdu velmi dobrý)...tak jsem chtěl právě nějaký bedny, kterejma dostanu z toho zooma ten zvuk, jak jsi říkal 
A mohl by jsi mi prosím poradit nějakej ten zesilovač? Díky moc za radu!
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co teda zrovna čekáš za radu...james-m píše:...
https://www.google.cz/search?q=zesilova ... 74&bih=848
https://www.google.cz/search?q=hifi+v%C ... 74&bih=848
https://www.google.cz/search?q=gramorad ... 74&bih=848
Nevím k čemu mi posíláš obrázky najitý googlem?
Tak asi čekám, že mi třeba poradí aspoň typ zesilovače, kterej se hodí k těm Tesla bednám, který jsem zmiňoval výše...
Tak asi čekám, že mi třeba poradí aspoň typ zesilovače, kterej se hodí k těm Tesla bednám, který jsem zmiňoval výše...
Ja taky ted zrovna uplne nejsem v obraze. Ty pises, ze si nejaky efetky (jaky?) pripojujes na bedny od pocitace. K cemu teda potrebujes ty bedny od magnetaku? Ze budou lepsi? To my ale nemuzeme vedet, protoze stejne nevime, co je to za bedny (pardon, jestli jsem to nekde prehledl), a taky proto se da jen tezko doporucit nejaky zesilovac (protoze to zavisi prave na parametrech tech beden).
Ok, muzu to zkusit odhadnout - treba z toho, ze magnetaky nemely nejak velky vykon - dejme tomu 10-20W. Taky nam chybi informace o impedanci (a na to vsechno uz se ptal Sadam minule). Takze by napriklad mohl stacit nejaky maly zesilovac s vykonem +- 10W, a pro jistotu - ke kteremu jdou pripojit 4 Ohmove bedny. (Edit: ted sem zahlidl nejaky prispevek, kde pises 8 Ohmu ... to je ale asi to repro v kombu, ze?) No ... a napriklad na heurece jsou k nalezeni male zesilovace asi od 1000 korun ... nejake Scythe, HVA, QTX, Sphynx, a tak dale - ale co to je zac (jestli to vyhovuje pozadavkum, a jestli je to dostatecne levne), to tezko rict (ja bych si asi takovouhle vec nekoupil). A jeste hur se da odhadnout, jestli by to bylo lepsi, nez ty bedny od pocitace, co mas ted. Pripadne, jestli by se nevyplatilo spis koupit lepsi pocitacovy bedny (treba nejaky ty Modecomy).
Proste predtim, nez z nas tady bude moct vypadnout nejaka relevantni rada, musime si nejaky veci ujasnit ... jinak by to taky nemuselo dopadnout dobre, kdybysme vychazeli jen z domnenek...
Edit2: Jo ... a jeste mi neni jasna jedna vec z toho dotazu ... pises, ze zooma das "do serie mezi to" (kombo a bedny) - to je jen spatne napsana veta, nebo tu vetu blbe chapu, nebo mas nejakou ideu jak to zapojit?
Ok, muzu to zkusit odhadnout - treba z toho, ze magnetaky nemely nejak velky vykon - dejme tomu 10-20W. Taky nam chybi informace o impedanci (a na to vsechno uz se ptal Sadam minule). Takze by napriklad mohl stacit nejaky maly zesilovac s vykonem +- 10W, a pro jistotu - ke kteremu jdou pripojit 4 Ohmove bedny. (Edit: ted sem zahlidl nejaky prispevek, kde pises 8 Ohmu ... to je ale asi to repro v kombu, ze?) No ... a napriklad na heurece jsou k nalezeni male zesilovace asi od 1000 korun ... nejake Scythe, HVA, QTX, Sphynx, a tak dale - ale co to je zac (jestli to vyhovuje pozadavkum, a jestli je to dostatecne levne), to tezko rict (ja bych si asi takovouhle vec nekoupil). A jeste hur se da odhadnout, jestli by to bylo lepsi, nez ty bedny od pocitace, co mas ted. Pripadne, jestli by se nevyplatilo spis koupit lepsi pocitacovy bedny (treba nejaky ty Modecomy).
Proste predtim, nez z nas tady bude moct vypadnout nejaka relevantni rada, musime si nejaky veci ujasnit ... jinak by to taky nemuselo dopadnout dobre, kdybysme vychazeli jen z domnenek...
Edit2: Jo ... a jeste mi neni jasna jedna vec z toho dotazu ... pises, ze zooma das "do serie mezi to" (kombo a bedny) - to je jen spatne napsana veta, nebo tu vetu blbe chapu, nebo mas nejakou ideu jak to zapojit?