Marshall JVM215C vs Laney TT50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Alternátor

Marshall JVM215C vs Laney TT50

Příspěvek od Alternátor »

Zdravím přátelé,
vzhledem ke stávajícím problémům s mým hlavním kombem jsem se rozhodl, že si pořídím něco jinýho. Konkrétně mě zajímá Váš názor na http://www.audiotek.cz/product-28909-marshall-jvm215c a http://www.audiotek.cz/product-14407-laney-tt50-112 . Na obou se mi líbí variabilita a možnost snadného přepínání mezi x zvuky a díky tomu zbytečnost používání dokopávadel atd. O TTčku jsem se toho tolik nedočetl, ale mám pocit, že to budou vyrovnaní soupeři. Všude je hodnocení kladné. Na druhou stranu jsem se ani nesetkal s brojením proti JVM. S kvalitou výroby podle mě nebude problém ani u jednoho. Díky za tipy.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
qwer
Odborník

Re: Marshall JVM215C vs Laney TT50

Příspěvek od qwer »

A co tě vedlo zrovna k výběru těchto dvou adeptů? A kde to chceš používat? 112 kombo určitě není na nějaký velký rockový nářez...
Alternátor

Jak jsem už psal. Hodně ihned použitelnejch zvuků jedním přepnutím. Celkem lehký na přenášení. Zkušebna plus trénink. V případě koncertování by se dalo připojit k externímu boxu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

S tím Lejnem zkušenost nemám, ale mám dost negativní zkušenost s kvalitou JVM, dvakrát na servisu (což je dvakrát víc než ValveKing, co mám v záloze)
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

JVM jsem měl pod rukama víckrát, TT párkrát. A rozhodně u mě vyhrálo Laney - zvukově mi to přišlo mnohem přirozenější, příjemnější, barevnější. Pro mě to je jeden z nejzajímavějších aparátů v téhle cenové kategorii.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

No, to je právě otázka. Třeba to LC je zvukově fajn (když zrovna neblbne), ale přijde mi až moc "hodný". Zvuk je to pěknej, ale na můj vkus je až moc málo agresivní. Tady je otázka, jakým směrem se to ubírá u TT. Horší je, že asi nebudu mít možnost porovnat je vedle sebe.
JanHokl
Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech

Příspěvek od JanHokl »

S tím marshallem zkušenosti nemám, ale Laney TT50 kombo mám přes 3 roky doma. Koupil jsem ho z druhé ruky, takže stáří je něco kolem 5 let a musím říct, že s ním nikdy nebyl problém. Co se týče zvuku, tak ten je bezvadnej. Nemluvě o tom, že je nespočetně možností nastavení, tak si celkem slušně rozumí i s krabičkami, takže není třeba se spoléhat výhradně na zvuky z aparátu. Tři kánaly, každý s nezávislýma korekcema, navíc možností jumpu pomocí master volume 2, reverb, u každého kanálu je navíc možnost pozměnit zvuk pomocí zapnutí dodatečných funkcí jako bright, modern atd., plus midi ovládání. Za mě jeden s nejlepších zesilovačů. Nejvíc jsem byl vždy unešen s čistého kanálu, který pokud člověk moc nechce, tak je opravdu čístý, žádný crunch (ale i to se dá, když si pohrajete a máte silnější snímače). Druhý kanál je crunch, s dostatečnou rezervou gainu. Nejsem žádný metalista, takže neposoudím úplně vhodnost na nějaký death metal, ale konkrétnost tónu zůstává i s gainem na maximum dostatečně čitelná, takže i metal se jistě dá. Navíc je tu ještě třetí kanál, který jde s gainem ještě dál než kanál druhý a pro ty, kterým to nestačí, tak je tu ještě tlačítko boost, který celý kanál více nakopne. Je to trošku takový integrovaný booster. Pro celý aparát je tady potom presence, čímž je zvuk taky dost ovlivněn a člověk si může nastavit, jak moc řezavej bude výsledný tón. Dalo by se o tom mluvit dlouho a dlouho. Já beru zkreslení z komba, a jsem nadmíru spokojen. Dost by se dalo ještě udělat externí bednou. I kombo má dost síly, ale třeba s 2*12 reproboxem by byl zvuk asi více otevřenější a možná i zajímavější. Rozhodně doporučuju!
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

No jestli netrváš na novém aparátu, tak když ještě trochu došetříš (vyděláš/pumpneš rodiče) dostaneš se do hladiny, kde se dá s trochou trpělivosti sehnat třeba taková Mesa Boogie MK IV. a to už seš zase trochu jinde. A s tím explorerem ... umím si to představit :-)
Alternátor

Na novém aparátu trvám, protože zrovna s předchozím bazarovým nákupem jsem nepříjemně narazil. Jinak mám to spíš na rock-hardrock. Jde mi hlavně o to mít už přednastavený hotový zvuky a nemuset pořád laborovat s nastavením, proto jsem nahodil tyhle dva kandidáty. Každopádně podle ohlasů se začínám víc přiklánět k tomu Laneymu. Stačí jen došetřit zbytek peněz a pak zjistit, kde ho mají na prodejně k vyzkoušení :) .
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Alternátor píše:Na novém aparátu trvám, protože zrovna s předchozím bazarovým nákupem jsem nepříjemně narazil. Jinak mám to spíš na rock-hardrock. Jde mi hlavně o to mít už přednastavený hotový zvuky a nemuset pořád laborovat s nastavením, proto jsem nahodil tyhle dva kandidáty. Každopádně podle ohlasů se začínám víc přiklánět k tomu Laneymu. Stačí jen došetřit zbytek peněz a pak zjistit, kde ho mají na prodejně k vyzkoušení :) .
Na hard rock ideálna volba, i keď i ten marshall by mohol byť zaujímavý. Každopádne super vec je že ten aparát dokáže vysielať MIDI. Čiže ja to mám poriešené s Gsharp. Máš tam dokopy 6 presetov. 2 na každý kanál pomocou druhého master volume. Fajn fičúra. Na death metal by to nebolo ono, i keď som neskúšal s poriadnym boxom.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“