Problém s nastavením PC a digit. mixpultem Phonic

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
kenecz

Problém s nastavením PC a digit. mixpultem Phonic

Příspěvek od kenecz »

Zdravím,

nedávno jsem si pořídil digitální mixpult Phonic Summit, potřebuji nahrávat několik stop současně a také automatizaci zapisovat pomocí mot. faderů (mixpult mot. fadery má). Nemá někdo zkušenost s nastavením pc? U některých programů se mixpult po připojení přes FireWire tváří jako 8 stopý stereo recorder, což já ale nechci, chci 16 mono. A navíc nevím co s tou automatizací a také jak uložit celou hudbu, popř. zmastrovat tak, aby se mi uložilo nastavení v mixu (myslím tím EQ, compr., ef. atd) a nedávat to ručně všechno v pc.

Budu moc rád, když mi někdo poradí.

Předem moc děkuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s nastavením PC a digit. mixpultem Phonic

Příspěvek od pavlii »

Abychom to nešušnili jen v SZ:

To jak se připojené zvukové zařízení tváří v rámci DAW (=programu, kde se bude nahrávat a míchat), je věcí nastavení v DAW. Takže pokud se tam nastaví 8x STEREO sběrnice, bude to tak a pokud 16x MONO, bude to zase tak 8) Svým způsobem je to ale jedno, protože i při konfiguraci 8x STEREO lze samozřejmě nahrávat MONO audio stopy; jen je třeba "přežít", že vstup se bude jmenovat třeba IN1/L a ne jenom IN1.
Práce s fadery, aby se zapisovala do DAW, je každopádně možná a například v Cubase je to pomocí Remote Control, kde se nadefinuje jaký fader odpovídá čemu (obvykle tedy faderu nějaké audio stopy).

Zbytek mi dost dobře není jasný, k čemu by Vám byl; případné uložení parametrů v digitálním pultu se dá vyřešit buď jejich lokálním uložením do paměťové banky v pultu nebo jejich vyexportováním (pokud to pult umožňuje) jako třeba SysEx zprávy po MIDI, eventuelně se tato nastavení dají ukládat na paměťové karty (opět za předpokladu, že to mixpult umožňuje a disponuje nějakým slotem).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Shrnutí komunikace po SZ: v zásadě je to "typický" problém nedotaženého nastavení DAW podle připojeného audio HW (zde mixpult).

P.

kenecz

Příspěvek od kenecz »

Já u sebe vidím hlavně problém v nastavování programu, se kterým jsem nikdy nedělal. A s programem, se kterým jsem pracoval dříve zase "nekomunikuje" mix, takže proto se zde ptám. Je pro mě těžké jen tak sám si "složitě" nastavit nějaký program, když ho vidím poprvé. S tím Remote control mám také problém, neříkám, že to nejde, spíš nevím co v programu nastavit.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Neřeště to všechno naráz, to je cesta do pekel. Naučte se nakonfigurovat systém pro účely nahrávání a teprve potom se naučte využití HW mixeru jako řídící konzole (využití MIDI) pro objekty v Cubase. Na www.dreamface.net mám dva články týkající se Remote Control (Dálkové řízení), můžete postudovat, abyste viděl, co se na Vás valí 8) Znalost dokumentace obou prvků (HW mix a Cubase) je podmínkou!

P.

kenecz

Příspěvek od kenecz »

Problém se zvukem už není. Zvuk lze nahrát do pc a z pc zase do mixu, to není problém (jediný problém je jen u toho, že když aktivuji FW tlačítko na vstupu, není slyšet daná stopa živého mikrofonu, ale při přehrávání ano, a zase naopak). Takže se teď zaměřuji na tu automatizaci.
kenecz

Příspěvek od kenecz »

A teď jsem zkoušel postup podle Vašeho návodu někde na netu. A už při prvním obrázku (i tak jsem to zkusil) jsem viděl, že pult je připojen s pc přes midi, ale já jdu přes FireWare, takže nevím, proč bych měl nastavovat nějaké midi hodnoty atd, to je mi pak jasný, že při té Remote control při zadávání vstupního a výstupního zařízení mi nejde dát nic jiného než jen má zvukovka. I tak jsem to teda zkusil a nefunguje to. Asi u FW spojení to nejde. Nedělal jsem nic jiného než dle návodu.

Do teď jsem pracoval s digitálními recordéry (vícestopými) a nebyl taký problém jak vidím teď. Bohužel potřebuji více vstupů a tak jsem se rozhodl, že když pořídím pult, že budu mít po starostech i s pohodlností automatizací, když pult má mot. fadery. Ale opak je pravdou. Už dobré 4 dny se s tím morduju, abych program nastavil tak jak bych chtěl a ještě to není dobrý. Dám tomu ještě nějakou dobu a jinak mix vracím a přejdu na jinou variantu (třeba na spojení opt. kabelem nebo já už nevím).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pokud přes FW spojení nejdou MIDI data, je třeba použít klasické MIDI připojení (zde zřejmě ve formě USB). Jinak je vše popsané v manuálu (jak tak koukám), takže to je jen otázka času a cviku :wink:

P.

kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

kenecz píše:...ale já jdu přes FireWare...
Jen taková hnidopišská poznámka - nejedná se o FireWare (hořící zboží), ale správně je to FireWire (hořící drát) :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2kelley: já už na hodně věcí radši hnidopich nejsem (spousta lidí to těžce nese a mě potom neba číst to hodnocení mojí nafrněné osobnosti :lol: ).

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“