NO kolego, tady je rada poměrně složitá. Musím říct, že si nevybral vůbec špatné soupravy!
každopádně když je srovnám k sobě, tak krom podobné ceny a 5ti místné sady nemají nic dalšího společného.
je bez debat, že ty tři soupravy jsou zástupci velmi renomovaných světových značek a kvalita provedení i samotného zpracování má určitou laťku, pod kterou to nejde.
každopádně rozhodující na takové soupravě je materiál korpusů. A tím se dostáváme k tomu zásadnímu, proč to není lehké: ty Gretsche jsou z mahagonu, Sonory z topolu a PDPčka z javoru. Všechny tři použité materiály jsou super.
Tady je jediná rada... zkusit si je poslechnou a obouchnout živě.
Přemýšlela jsem jak bych v podobné situaci reagovala já a co bych vybrala... je to alehodně subjektivní a co sedne mě, nemusí vůbec vyhovovat tobě.
první bych asi vyloučila ty Sonory Smart. jednak nějak tuhle značku (a německé produkty obecně) zrovna dvakrát nemusím, ale ani topolové dřevo mě nebere na bubnu. je to ale včetně HW... někomu to může přijt fajn, já na tohle nehledím.... i při nákupu nové sady bych použila svoje oblíbené železo. No a 20" kopák mi přijde prostě malinkatý.....
Celý roky straním značce GRETSCH, a měla jsem k tomu i nějaký obchodní důvody..... nicméně (i když v reálu zůstávám Gretschům stále věrná) tak v tomhle virtuálním výběru bych asi do nich taky nešla. jediný důvod je ten materiál.... mahagon mám raději na drahém nábytku než na bubnu, i když to nehraje zle. Plusem ovšem je i to, že GRETSCH má stejně jako i SONOR v naší zemi poměrně dobrý servis a dostupnost případných náhradních dílů nebo komponentů pro rozšíření sady!
V týhle svatý trojici bych pravděpodobně vybrala PDPčka i když tady mají relativně nejhorší servis...ale to nevím jistě a pokud se nemýlím a je to skutečně nedobré, pak věřím že to v brzku někdonapraví!
PDP je takový "bratránek" okoncernu DW, což jak většina z nás víme, je trochu TOP značka mezi výrobci bubnů!! No a je to javorový, tade z nej materiálu, který mému uchu prostě sedí nejlíp!!
Tolk můj subjektivní pohled na věc.
každopádně ale máš ještě velice dobré možnosti do výběru zahrnout i něco v patřičné cenové relace třeba od MAPEX (tady poradí nejlíp asi Kajda), rozhodně bych se koukla i na nějaké PEARL VBX Vision (ozkoušeno a nadmíru povedená sada) a nebo třeba legendární TAMA Imperialstar
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "