Sonor Jojo Mayer Perfect Balance

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
pehve

Sonor Jojo Mayer Perfect Balance

Příspěvek od pehve »

Přeji hezký den
Dostal jsem se do stadia kdy musím pořešit svoje pedály.Dlouho jsem se rozhodoval jestli mám dál pokračovat ve dvojpedálech nebo přejít zpět na singl.
Vzhledem k tomu že jsem v posledních dvou letech totálně změnil styl své výuky, zaměřil se na jiné priority a dvojpedál skoro nepoužil, přišlo mi zbytečné kupovat nový. Navíc leváci to maj s timto železem dost těžký.
Prošel jsem jsem si pár hráčů co dvojpedál nepoužívají. Jedním z nich je fenomenální Jojo Mayer. U Sonorů právě začali vyrábět jeho model Perfect Balance.
Jak jsem ho uviděl, byla to láska na první pohled :) Nádherná práce, konstrukčně, design...jednoduchý lehký vyvážený pedálek na parádičky. Nic pro řetězové metalotepce.
Tak jsem se rozhodl - když dvojpedál nepotřebuje Jojo Mayer, mně taky určitě nebude chybět...Nesmím být náročný, musí mi stačit to co umí on :mrgreen:

děkuji za všechny informace co kdo víte, možná ho už někdo máte, v prodeji je tuším od 22.5.
Lukemo
Kontaktovat uživatele:

Re: Sonor Jojo Mayer Perfect Balance

Příspěvek od Lukemo »

*CENZURA*
Naposledy upravil(a) Nero dne 29.05.2012 13:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzurováno - toto fórum neslouží ke komerčním účelům.
.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Podle fotek vypadá pedál velmi dobře!!! Zpracováním i designem.
http://www.bubnujte.cz/cms/modules/foto ... 26&id=4763
Nedivím se Pehvemu, že se zamiloval :P

Lukemo: jsem rád, že je tady nějaký prodejce. Podle mého by vás tu mohlo být i víc, abyste nás zásobovali novinkami :)
Což takhle si dát do podpisu firmu, kontakt atd... aby bylo transparentnější, za koho kopeš? :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Lukemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukemo »

Upravil jsem si profil a doplnil údaje. Ještě na tom zapracuji a doplníme :) :wink:
.
pehve

Příspěvek od pehve »

no jo no...zamilovanej bych byl ... :lol:
ale za tu cenu - za tu bych rád někomu natrhprdeel :!: :mrgreen:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ten pedál vypadá fakt pěkně, no mám trošku jiný názor na přechod od doubla k singlu...... mě by do toho nikdo nedostal. nejde o to, že ke stylu muziky kterou dělám doubla potřebuju stále, ale prostě mi cesta od double k singlu přijde v přirozeném vývoji jako cesta zpět......
můj osobní názor :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Já to vnímám spíše jako cesta trochu jiným směrem , prostě tam ten pedál nebude a technika nohou se bude ubírat trochu jinam. Je to taky o stylu co hraji, kopákový střelby se mi prostě nehodí.
Jasný, na dvojpedálu se jenom nestřílí ale vyhrávají se i o šestnáctkové příkopy nebo jiné skupinky. To určitě ano ale s kvalitním singlem je možné naučit se tohle všechno dávat jednou nohou.Takže je to pro mne výzva naučit se novou techniku - ty skluzy apod. Proto ten lehký hladký pedál.
Pro mne to prostě cesta zpět není, naopak, potřebuju si nacvičit do naší muziky kvalitní funky groovy a proto mířím ke dvěma h.h. ( jedna nad kotlem a druhá šlapací)a tu nohu prostě potřebuju na to šlapání, přikovat k hajtce a dopilovávat příšlapy druhá - čtvrtá.
( A samozřejmě první - třetí :) )
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Pehve:
Techniku hry na jeden pedál piluji při dvojšlapce. nakonec prvních mnoho let ( v podstatě asi 6-7 roků) jsem hrála jen na singl. 8) takový skluz, nebo nějaké dvojky, trojky, přírazy, ..... to používám a rozvíjím stále..... i při naší muzice to potřebuju až až!! :roll: :wink:
Jo a mimochodem, 2 hajtky mám i vedle dvoupedálu taky :twisted:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Není to ten pedál, co si ho musel Jojo Mayer, když hrál naposledy v Praze, během hraní několikrát štelovat? :-)
Hladký pedál ocení všichni, kdo alespoň někdy cvičí jen v ponožkách - mám s tím osobní zkušenost :-D
Dříve jsem cvičila v botách, co jsem měla zrovna na noze, i v těch gumových pantoflích. Teď asi dva měsíce cvičím v ponožkách (z lenosti, abych se nemusela pořád přezouvat, protože cvičím většinou průběžně během dne - takže jen zuju pantofle :) ). Bez bot nemám v nohou takovou sílu, ale o to lepší mi to na to cvičení přijde, protože nohy alespoň více zabírají. A v botách se mi to pak hraje lehčeji.
Naposledy upravil(a) Kajda dne 15.06.2012 10:34, celkem upraveno 1 x.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
pehve

Příspěvek od pehve »

jo tak to nevím :) ale je to novinka Sonorů na letošním Musikmesse
(Koukám ani špičkoví bubeníci to nemají lehký se železem :? )
Cvičení pata-špička není vubec nijak příjemný cvičení :)
Moniko vím že vše co chci jde i s dvojpedálem a vím i to že se určitě hodí ho mít. I to že bych měl uvažovat nadčasově.
Obojí řešení má svůj smysl, ještě si musím nechat chvíli času na rozmyšlenou
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“