BOSS NS-2
Pravidla fóra
To není efekt-je to noise gate. To je proti vazbám, šumu...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Funguje je to tím stylem, že když mi šumí kombo (zřejmě kvůli nekvalitnímu přeszesáku nebo něco tak) apoužiju tuhle krabku, tak už šumět nebude?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si jistej j¨nejsem, možná když se to dá do smyčky. jinak je to tak že se to dá mezi kejtru a kombo a když neteče z kytary silnej signál - třeba de jen šum nebo tak) tak to prostě nehraje a přeruší to spojení kytara kombo. Navíc to má smyčku do který zapojíš všechny efekty který produkují šum., pokud ti šumí předzesilovač v kombu tak to podle mě de nějak vyřešit, ale to už poradí jiní...KIWI píše:Funguje je to tím stylem, že když mi šumí kombo (zřejmě kvůli nekvalitnímu přeszesáku nebo něco tak) apoužiju tuhle krabku, tak už šumět nebude?
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Jo, můj ODB3 produkuje docela hodně šumu řekl bych. takže touhle krabkou bych to možná vyřešil + ještě ochrana před vazbením? Nevím, nemám s noise gate sebemneší zkušenosti...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Chtěl jsem to sem napsat, ale vidím že už jsem napsal. Ta kto napíšu ještě jedno uabych topic udělal aktuálním 
Ne prostě můj ODB3 od Bosse produkuje docela hodně šumu (prý jako většina bossáckých efektů). Noise Gate yb to vyřešilo? To pochytá tento šum?
Ne prostě můj ODB3 od Bosse produkuje docela hodně šumu (prý jako většina bossáckých efektů). Noise Gate yb to vyřešilo? To pochytá tento šum?
docela by mě zajímalo to, jak říkáš "Navíc to má smyčku do který zapojíš všechny efekty který produkují šum"... jak to myslíš že by se to zapojilo?rasta_blasta píše:Tak to si jistej j¨nejsem, možná když se to dá do smyčky. jinak je to tak že se to dá mezi kejtru a kombo a když neteče z kytary silnej signál - třeba de jen šum nebo tak) tak to prostě nehraje a přeruší to spojení kytara kombo. Navíc to má smyčku do který zapojíš všechny efekty který produkují šum., pokud ti šumí předzesilovač v kombu tak to podle mě de nějak vyřešit, ale to už poradí jiní...KIWI píše:Funguje je to tím stylem, že když mi šumí kombo (zřejmě kvůli nekvalitnímu přeszesáku nebo něco tak) apoužiju tuhle krabku, tak už šumět nebude?
- Alexi_Laiho
Re: BOSS NS-2
jelikož nejsem uplně zběhlej v oblasti elktroniky tak bych měl dotaz na ty co tomu rozuměj víc než já. podle toho co jsem se dočet má v sobě NS-2 buffer na vstupu a na výstupu, pokud vim tak je buffer dobrej k prostrkání signálu dlouhym kabelem. dotaz je: je tomu tak i v případě NS-2? je teda jedno jestli za nim bude metr kabelu nebo deset metrů?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Samozřejmě to rozdíl bude. Ale s tím bufferem si s tím 10 metrovým kabelem (respektivě s tím, jak užírá signál) poradí lépe, než kdyby buffer neměl. Buffer v podstatě dělá to, že signál zesílí a silnější signál má pak větší energii, aby se procpal skrz odpor, který mu klade kabel - hodně obrazně řečeno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já myslim že takhle obrazně mi (a asi i jinejm) to uplně stačí, dík.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re:
vubec neni slozitej. je tam v podstate taky jen jeden potak kterym regulujes jak moc to bude rusit bordel. ostatni je teda (aspon pro me) zbytecny a nepouzitelny. nicmene funguje skvele.Dark Axel píše:nevím, ten boss mi přijde příliš složitý, co takhle Rocktron Hush? jeden poťák a spínač, konec
- citizen.one
funguje dobre, nicmene pro me jsou tyhle efekty v jakykoli variaci prznici zvuku, mam z toho pak mizernej pocit pri hrani...ale zase jestli hrajes neco jako treba dream theater nebo modernejsi styly, tam to vyuziti ma velky...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no ono to je o tom nastaveni, je pravda ze kdyz to das na max, tak to orezava zvuk celkem slysitelne. ale kdyz to das tak akorat, muzes hrat v pohode sekany rify bez toho piskani mezi 
- citizen.one
tak to jo, ale pro praci s fuzzama a ruznejma zarizenima ktery hodne reagujou na hlasitost je to docela bida...pro me je to naprosto nadbytecny zarizeni, nicmene chapu ze plno metalistu atp. ho oceni.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Já třeba noisegate nepotřebuju. Lich potvrdí, že i na větší hlasitost na půluu gainu mi Rockwell nijak nepískal a byl tichoučký
I když teď s G-majorem ho trošku používám. Vlastně ani nevím proč
Asi pro lepší pocit 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Pravda. A to máš aktivy co?Fade píše:Já třeba noisegate nepotřebuju. Lich potvrdí, že i na větší hlasitost na půluu gainu mi Rockwell nijak nepískal a byl tichoučkýI když teď s G-majorem ho trošku používám. Vlastně ani nevím proč
Asi pro lepší pocit
Já používám NS-2 na zkouškách i koncertech jako nezbytnou pomůcku. Ve zkušebně kvůli hluku z bubeníka a ostatních, prostě ne zrovna ideální místnost a volume, kdy mě slyší ostatní, mi prostě píská - mám aktivy... Na koncíku je to podobná situace + v menších klubech, kde je malé pódium, není vyhnutí. Jednou jsem hrál tak, že jsem měl zadek na boxu a když jsem udělal krok dopředu pravou nohou, tak jsem stál mezi diváky
Navíc mám rád, když to hrne
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to máš pravdu
Stejná situace je ale i při ještě vyšší hlasitosti. No, však se konečně někde sejdeme a odzkoušíme to přímo vedle sebe všechno.
Jo, a mám aktivy.
Skervesen 4AP Custom Shop