Zdravím. Chtěla bych vědět jaký má široká basová veřejnost názor na tuhle basu. http://kytary.cz/gretsch-g2220-junior-j ... /HN122821/
Zvládám hru na kytaru a poslední dobou mě dost láká basa. Už jsem jich pár v ruce držela a dokonce i něco hrála, ale nevyznám se v tom, co je a co není kvalitní. A jak moc dobré to je.. Jsem ženská takže prostě koukám na design, kterej mě u téhle baskytary uchvacuje.. miluju ten tvar les paul. A tak se ptám jestli by se do budoucna třeba vyplatilo něco takového pořídit. Tedy spíš se ptám na zvuk a kvalitu, jestli s ní někdo máte zkušenosti..
A vůbec co si třeba myslíte o Gretsch?
Čekal bych, že to bude kvalitativně srovnatelné s low-end Gretsch kytarami, takže by to za ty peníze mohl být slušný nástroj. Jen počítej s tím, že bude spíš vintage orientovaný a nebude se úplně hodit na nějaké tvrďárny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Tohle mě taky vždycky zajímalo,jak se liší vintage zvuk od nevintage. Je to tedy dané snímači,popř.aktivní elektrikou? Pokud používám snímače Fralin Jazzbass je to tedy vintage? A když k tomu přidám aktivní elektriku,kterou mám zabudovanou v base,je to moderní zvuk? Mohl by někdo fundovaný na toto téma napsat,případně uvést příklady? Která basa je klasický vintage a která je moderní?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Moon píše:Tohle mě taky vždycky zajímalo,jak se liší vintage zvuk od nevintage. Je to tedy dané snímači,popř.aktivní elektrikou? Pokud používám snímače Fralin Jazzbass je to tedy vintage? A když k tomu přidám aktivní elektriku,kterou mám zabudovanou v base,je to moderní zvuk? Mohl by někdo fundovaný na toto téma napsat,případně uvést příklady? Která basa je klasický vintage a která je moderní?
Na vintaz saund urcite pasivku. S Fralinama zkusenost nemam.
Vintage zvuk je teply, zadne vecko. Klasicky vintage je treba Rickenbacker, modernejsi jsou treba Sandbergy nebo Ibanez.
Aha. Díky za reakce. Takže obecně se dá říci,že to je hlavně ve snímačích, konkrétně humbuckerech,pokud jsem to pochopil správně. Já jsem rozlišoval zvuk systémem " líbí - nelíbí" a jestli je to vintage nebo moderní jsem neřešil. Asi u toho zůstanu a budu nadále "vintage".
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Neřekl bych, že to je v HB. Je pravda, že jsem tu zmínil dva "vintage" modely s SC, ale i basy z 60. let se dělaly s HB a měly "vintage zvuk" - už protože, že ty staré HB se dost lišily od dnešních HB. Nižší výstup, jiná frekvenční odezva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."