http://www.musictheory.net/exercises/ear-interval
Tak co, jak jste na tom? Když jsem asi před 2 týdny začínal, tak jsem měl úspěšnost něco nad 80%, teďka mám kolem 95%.
rozpoznávání intervalů
Pravidla fóra
Re: rozpoznávání intervalů
No tragédie, to ani nebudu říkat. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
napodobne, 35% max
budu hodne trenovat pres prazdniny
Až do kvinty dobrý, problém mi dělají jen sexty. Septimy už jou blízko oktávě tak to už zase jde.
Masakr by byl intervaly přes oktávu
Masakr by byl intervaly přes oktávu
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ono je to jen o cviku. Vůbec není špatné si ty intervaly vždy spojit s něčím, co už znáte, např. - když slyším malou tercku, slyším v tom zmenšený kvintakord, u velké tercky zas slyším ovčáci čtveráci, velká sekunda např. durová stupnice apod.
Malá tercie u mně mollový kvintakord.Amid píše:Ono je to jen o cviku. Vůbec není špatné si ty intervaly vždy spojit s něčím, co už znáte, např. - když slyším malou tercku, slyším v tom zmenšený kvintakord, u velké tercky zas slyším ovčáci čtveráci, velká sekunda např. durová stupnice apod.
Jakou asociaci máš na ty sexty ????
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Tak velká sexta zní "vesele", v hlavě se mi vybavuje něco takového
u malé sexty zas něco takového
Kód: Vybrat vše
e1--------------------------
h---------------------------
g---------------------------
d---------------------------
A--------9--7--5------------
E-----5---------------------Kód: Vybrat vše
e1-------------------------
h--------------------------
g--------------------------
d--------------------------
A------8--7--5-------------
E---5-----------8--7--5----Re: rozpoznávání intervalů
Výborný soft pro cvičení ucha (nejen intervaly): http://www.earmaster.com/.
Za těch cca 1300 Kč to myslím stojí. Je to kompletně i v češtině.
Za těch cca 1300 Kč to myslím stojí. Je to kompletně i v češtině.