Seřízení oktávy. .

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Seřízení oktávy. .

Příspěvek od Metallistic »

Slyšel sem,že se dá nějak seřídit oktáva každe struny. . .já když zkusím oktávu například vrchního E,které mám dobře naladěné a zkusím jeho oktávu na ladičce,zjistím že je o něco rozladěnější. . .de to nějak . . vyměnit struny. . ???nebo nějak poštelovat??

Aivn86//přesunuto do správné sekce
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

kamenama na kobylce - posuneš blíž/dál k nutýmu pražci.

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

a posunovat blíž nebo dál .. když je to jakoby přes ton. . .???jestli teda chápeš jak to myslím. .
Obrázek
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

jestliže je tón na 12. pražci NIŽŠÍ (když jde ručička ladičky vlevo nad značkou správného naladění), posouváme ladící kámen DOPŘEDU (ke krku kytary)
jestliže je tón na 12.pražci VYŠŠÍ(když jde ručička ladičky vpravo nad značkou správného naladění), tak posuneme kámen dozadu (od krku kytary)
Die Hard or Die Home
afektband

Příspěvek od afektband »

Vysvětlim. Naladíš si struny. Potom zmáčkneš 12 pražec a koukneš jak to máš, když vysoko, tak posuneš kámen blíž ke krku, když nízko, tak dál. Pokaždý když tohle uděláš, musíš znova naladit strunu a tak pořád dokola. ENJOY

no už mě někdo předběhl.
Naposledy upravil(a) afektband dne 21.07.2007 14:45, celkem upraveno 1 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

jj nějak to chápu :wink:
Obrázek
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

tak sem to myslel...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

afektband píše:Vysvětlim. Naladíš si struny. Potom zmáčkneš 12 pražec a koukneš jak to máš, když vysoko, tak posuneš kámen blíž ke krku, když nízko, tak dál. Pokaždý když tohle uděláš, musíš znova naladit strunu a tak pořád dokola. ENJOY

no už mě někdo předběhl, ale má to špatně.
já teda nevim, po tom tvym příspěvku jsem to radši rychle běžel zkontrolovat do literatury a štefl to píše taky tak, 12.pažec níž než 0. - ke krku, 12.pražec výš než 0. - od krku
ostatně je to logický, protože vzdálenost mezi kamenem a ořechem musí být stejná, takže jestliže je tón nižší, 12. pražec není v prostředku a tím pádem se musí zkrátit vzdálenost mezi ořechem a kamenem...
Die Hard or Die Home
afektband

Příspěvek od afektband »

Trao píše:
afektband píše:Vysvětlim. Naladíš si struny. Potom zmáčkneš 12 pražec a koukneš jak to máš, když vysoko, tak posuneš kámen blíž ke krku, když nízko, tak dál. Pokaždý když tohle uděláš, musíš znova naladit strunu a tak pořád dokola. ENJOY

no už mě někdo předběhl, ale má to špatně.
já teda nevim, po tom tvym příspěvku jsem to radši rychle běžel zkontrolovat do literatury a štefl to píše taky tak, 12.pažec níž než 0. - ke krku, 12.pražec výš než 0. - od krku
ostatně je to logický, protože vzdálenost mezi kamenem a ořechem musí být stejná, takže jestliže je tón nižší, 12. pražec není v prostředku a tím pádem se musí zkrátit vzdálenost mezi ořechem a kamenem...
je možný že to bude třeba u každý katary jiný. já to svý naladil takhle.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

btw, co tam máš za kobylu?
takhle je to určitě u FR a jednozvratnejch tremol na levnejch ibanezkách, takže tipuju, že i na stratu je to takhle...
Die Hard or Die Home
zumBeispiel

Příspěvek od zumBeispiel »

No a kdyz tohle nepomuze, tak to muze (a podle me casteji byva) tim, ze mas stare a opotrebovane struny, ktere uz proste v poloze neladi..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Staci se zamyslet trochu logicky, kratsi struna pri stejnem napnuti bude davat vyssi ton, delsi struna pri stejnem napnuti nizsi ton, tedy:

Na oktave mam nadladeno (struna je "kratka"), musim kamen posunout dozadu - strunu "prodlouzit".

Na oktave mam podladeno (struna je "dlouha"), musim kamen posunout dopredu - strunu "zkratit".

A bacha na mekke struny (0,09), pri vetsim primacknuti na prazec dostanes vyssi ton nez kdyz ji jen lehce pritisknes k prazci - plati zvlaste u jumbo prazcu...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

dá se to ladit tak že normálně naladíš strunu a pak dáš oktvávu a zkusíš jestli taky ladí, nebo podle sluchu přes flažolet (12 pražrc zní stejně jako flažolet na 12tym pražci)

Mika.Rybanenn

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, nevím zda to patří zrovna jsem, hledal jsem topic o ladění leč nenašel, ale jak mi přišel ten Stagg, ladil jsem ho přes tuto http://www.slunecnice.cz/sw/digital-guitar-tuner/ ladičku, pedálovou nemám. Leč abych se dostal do toho klasického EADGBE tak byly struny dosti volné a drnčely, když jsem je začal ladit nahoru tak to vypadalo, že se do tohoto ladění trefím, ale zase tam dle ladičky byla ještě velká rezerva a nechci to hrotit tak, že struny prasknou. V čem může být problém? Teď tam mám teda F Bb eB Ab C F dál už ty struny nechci pokoušet. Bylo by myslíte řešením nějaké doladění kamenů na kobylce? Nějak se do toho nechci pouštět, jsem začátečník a nechci něco pohnojit tak, abych to musel nést k odborníkovi. Díky moc.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

kup si tvrdsi struny... (tlustsi)
s kobylkou (a kameny na ni) na stratovi "tvrdost" srtun neovlivnis....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A jestli ti stále budou drnčet, tak pošteluj průhyb krku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Nero píše:A jestli ti stále budou drnčet, tak pošteluj průhyb krku...
On je právě krk naprosto rovný, u Staggu věc nevídaná...dle ohlasů, leč ty struny jsou prostě jako bláto, mám tam devítky a jsou šíleně měkké když je naladím tak, aby bylo klasické ladění.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Můžeš taky zvýšit dohmat, aby ti to o pražce nemlátilo... Ale jinak menzuru má ta kytara normální, takže by tam s devítkama neměl bejt problém... To jsou tovární nebo si tam už dal nějaký svoje? Jinak pokud chceš tvrdší struny, kup si .010 nebo .011...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

taky tam muzou byt nejaky tovarni osmicky... uz jsem videl i takovy blato na kytarach v obchode.... schvalne jsem jeste koukal na dalsi kytary na tloustku strun a fakt ten jeden strat (neco levnyho to bylo) mel ty struny tensi...

proste kup klasiku desitky a je to...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jestli tam jsou .008, tak pak je to jasný... Ale s tím jsem se teda ještě nesetkal... Stejně jako s člověkem, kterej by na něco takovýho hrál.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“