Bicí z EZDrumer.Umělý/skutečný zvuk bicích

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
landser

Bicí z EZDrumer.Umělý/skutečný zvuk bicích

Příspěvek od landser »

Zdravím,v poslední době si hraju v programech s bicíma a zkousím co nejvic z toho dostat zvuk "skutečných bicích"...co jsem pouštěl nahrávku pár lidem,tak tvrdili že by to nepoznaly že jsou bicí z pc.Proto jsem založil téma abych se dozvěděl co by bylo ještě dobré na bicích vylepšit. :)

Tady je ukázka: http://leteckaposta.cz/671048947
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Bicí z EZDrumer.Umělý/skutečný zvuk bicích

Příspěvek od pupack »

Tak EZdr a podobné nejsou umělé bicí. Jsou to normálně nahrané bicí (zvlášť) které se pak pomocí midi zápisu přehrávají.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Bicí z EZDrumer.Umělý/skutečný zvuk bicích

Příspěvek od Cybermuff »

Tak EZ je Easy řada, je tam velikej rozdíl mezi EZ a SD řadou - jak ve zvuku, tak v možnostech a v tom, jaký MIDI k tomu kitu jsou. Kromě vlastních samplů i v možnostech virtuálního nástroje, kdy u SD jsou už hezky funkční přeslechy mezi bubny (a i do overheadů aj.) - tedy to, co je zaručeně reálný u skutečných bicích.
Osobně jsem dlouhodobým uživatelem SD, mám to samozřejmě legálně a zdaleka ne jednu sadu (+řadu dalších od nich). U těch pirátskejch většinou chybí hromada paternů v MIDI aj., což člověk zjistí, až když po Try before buy konečně přejde na legální verzi. Takže za sebe mohu říci, že moje spokojenost je maximální. Pracuju s tím potom jako s reálnými škopky, tzn. nemíchám bicí interně v SD, ale po bubnech je tahám do mixu v Cubase a míchám tam. Interní mix v SD používám jen pro poměry mezi prvky daného nástroje a přeslechy.
BTW právě probíhá akce 50% off u dealerů, takže je docela dobrej čas pro nákup... hned jsem ještě nějakou další SDX dokoupil do sbírky...
Jinak ten kopák mi v tý mp3 přijde trochu moc plastikovej, ještě se to celý nepojí se zbytkem, tak je to ještě trochu pořád taková umělotina...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“