Zkušenost s lampama TAD

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

Měl jsem lapy TAD a...

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hemi

Zkušenost s lampama TAD

Příspěvek od Hemi »

Předem prosim aby hlasovali jenom ti, kdo lampy TAD opravdu zkoušeli!! Děkuju.

Chci zkusit 6L6ky od TAD protože stojej prakticky stejně jako jiný lampy. Firma se tváří že kupuje lampy kde se dá (rusko, čína) a pak je zahoří a kvalitně páruje za tepla, což je stejnej princip jako u Mesa, Groove Tubes, nebo Ruby Tubes. Zkoušel už jsem většinu u nás dostupnejch lamp a v podstatě nikdy jsem nebyl spokojenej. Jakýkoliv lampy z GESu, nebo přímo od JJ nebyly nikdy pořádně spárovaný.

Zajímá mě hlavně jestli nejsou nějak víc poruchový, případně jestli nějak výrazně neměněj zvuk.
Naposledy upravil(a) Hemi dne 11.06.2012 11:20, celkem upraveno 1 x.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenost s lampama TAD

Příspěvek od Bummer »

Mně u TAD odešla po necelým roce používání jedna z páru. Prostě jí nešlo žhavení.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Když jsem zkoušel přímý porovnání koncovejch EL84 TAD (používaný cca dva roky) vs Sovtek funglovky, tak byl zvuk úplně stejnej. Rozdíl byl mezi preampovkama ECC83 High grade (nebo tak nějak) TAD a Sovtekem 12AX7WC, kde měl Sovtek agresivnější a ostřejší zvuk. Jinak s TADama jsem nikdy problémy neměl, byly v kombu osazený už z výroby a úplně v pohodě.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
dalabo

Příspěvek od dalabo »

EL84 TAD, Laney LC30, 4 měsíce hraní a jedna papáááá. Předtim Sovtek vydrželi rok a nyni ruske s azbukou 2 roky jedou jak pila. Dalši u nas byli v Delta Blues do pul roku mrtve.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ta tvoje anketa je pi.ovina: co plati třeba pro preampovky nebude u EL84 nebo 6L6 bo ty lampy jsou ruznych vyrobcu.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Ty seš píčovina dalabo :) Je jedno na který konkrétní lampy se ptám. Firma TAD by měla všechno co prodává s jejich potiskem údajně špičkově odzkoušet a vybrat/prodávat jen ty dobrý lampy. A to je na co se ptám, jak moc se na TAD a to co deklarujou na webu dá spolehnout........u všech jejich lamp.

Koukám že moc lidí s nima zkušenost nemá, tak teda ještě přidám otázku. Kde u nás koupit (krom teda toho TAD) opravdu zahořelý a opravdu spárovaný koncový lampy?
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
dalabo

Příspěvek od dalabo »

OK Amati je dobra firma ? Sem slyšel jazztrubku byla dobra tak to povim našemu bicmanovi že si musi koupit škopky Amati forever :-D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“