AXL Set: Kytara-combo efekt (zpětná vazba)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
TreAn54

AXL Set: Kytara-combo efekt (zpětná vazba)

Příspěvek od TreAn54 »

.
Naposledy upravil(a) TreAn54 dne 10.08.2014 16:35, celkem upraveno 1 x.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara-combo efekt

Příspěvek od haas12345 »

Ta kytara je AXL SRO Headliner AS-750 a zpětnou vazbu z toho prdítka asi nedostanes, budeě rád, když to vyloudí nějaký slušný zvuk ;)
TreAn54

Příspěvek od TreAn54 »

.
Naposledy upravil(a) TreAn54 dne 10.08.2014 16:36, celkem upraveno 1 x.
TreAn54

Příspěvek od TreAn54 »

.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

TreAn54 píše:Dobře děkuji za odpověd a dá se ten zvuk kytaru nějakým zpusobem modulovat? :)
modulovat?
zvuk té bedýnky můžeš ovládat poťáky tone, volume a drive, ten drive nejspíš bude modulovat intenzitu chrastění.
Víc toho nenamoduluješ.
TreAn54

Příspěvek od TreAn54 »

.
hamanek

Re: AXL Set: Kytara-combo efekt (zpětná vazba)

Příspěvek od hamanek »

Předpokládám, že sis tu přečetl v každém 20. threadu, jak moc je vhodné kupovat kytarový set...A snad jsi zvážil klady i zápory...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Myslím, že zpětnou vazbu bys udělat lehce mohl. Ta kytara nebude zrovna dobře odstíněná a snímače budou mikrofonické a budou třeba napískávat (všechno negativní jevy), takže když na kombu dáš vyšší hlasitost při zkreslení a stoupneš si s kytarou pár cenťáků od komba, vazba bude :-) Já vazbil i s Tensonem když jsem chtěl. Nacpal jsem kytaru skoro do repráku a už to hvízdalo :D Dá se. Jinou věcí je však kvalita, či na co tu vazbu chceš použít... hah
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Vykašli se na set. Kombo si vem z bazaru, nejlevnější přijatelné varianty (a mnohem lepší než v tom uváděném setu)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=698828
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=698365

Zbyde ti 1600,-, přišetři si 800,- aspoň na tohle http://kytary.cz/squier-bullet-stratoca ... /HN108566/
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Hlásím že jsem vám to právě otestoval a vazbí to, Drive na max, volume cca 70%.
Vzdálenost kytara- kombo cca 1m, kytara Fokus SWD.
Jestli seš začátečník, spíš bych se ptal, jestli myslíš opravdu zpětnou vazbu nebo overdrive/gain?
Jestli chceš vazbit a né hrát, vlastně čím větší sh*t, tím líp, ale u tohohle komba si jako Hendrix před hradbou Marshallů asi připadat nebudeš :roll: :lol:
BTW: To kombo není zase takový zlo, je to malej skladnej chrchel, napůl cesty mezi normálním 10/15W kombem a 1W krabičkama na 9V baterku :wink:
TreAn54

Příspěvek od TreAn54 »

.
Naposledy upravil(a) TreAn54 dne 10.08.2014 16:37, celkem upraveno 1 x.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

za odpovědi tohoto druhu neděkuj, nepomůžou ti.
Vysvětlím ti jak to je. Na fóru to funguje tak, že největší guru je člověk, který všechno zná, na vše hrál, má používá ty nejvzácnější a nejlepší věci - uvádí je vždy v podpisu. Samozřejmě to, že je někdo guru není jen tak. Takovým guru se člověk stává postupně a obvykle k tomu slouží podobné liché poznámky na účet začátečníků a lidí s horším vybavením. Problém je v tom, že často takovýto guru dokáže začátečníka poměrně zmást. To že ti guru řekne, že je to chrastítko co hraje naprosto nepoužitelně a že kytara je z papíru neznamená, že kytara nebude znít ani trochu jako kytara a bude se z ní dát postavět vlaštovka. Tvá otázka "bude to znít aspoň takto" ano, bude to hrát "takto či podobně špatně". Samozřejmě to neznamená, že se na tuto kytaru nemůžeš naučit hrát a nemůžeš za 5 let rozdávat fórovejm guru podpisy na jejich guru rig.
To neznamená, že nejsem zastánce kvalitního vybavení.

P.S. Nic si z toho nedělej, každý guru začínal stejně jako ty a i ty si třeba budeš moc za 3 roky takto pomstít na účet nějakého začátečníka příspěvkem typu "si myslíš, že si koupíš lopatu se strunama a bude z tebe kytarista, usmrkanče? To ses splet, protože kytaristi sme my, co máme v podpisu celo lampu." A věř mi, že já sem dost kompetentní abych toto tvrdil. Není tomu tak dlouho, co sem byl stejný k**** jako oni.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

turbo_MaCk píše:za odpovědi tohoto druhu neděkuj, nepomůžou ti.
Vysvětlím ti jak to je. Na fóru to funguje tak, že největší guru je člověk, který všechno zná, na vše hrál, má používá ty nejvzácnější a nejlepší věci - uvádí je vždy v podpisu. Samozřejmě to, že je někdo guru není jen tak. Takovým guru se člověk stává postupně a obvykle k tomu slouží podobné liché poznámky na účet začátečníků a lidí s horším vybavením. Problém je v tom, že často takovýto guru dokáže začátečníka poměrně zmást. To že ti guru řekne, že je to chrastítko co hraje naprosto nepoužitelně a že kytara je z papíru neznamená, že kytara nebude znít ani trochu jako kytara a bude se z ní dát postavět vlaštovka. Tvá otázka "bude to znít aspoň takto" ano, bude to hrát "takto či podobně špatně". Samozřejmě to neznamená, že se na tuto kytaru nemůžeš naučit hrát a nemůžeš za 5 let rozdávat fórovejm guru podpisy na jejich guru rig.
To neznamená, že nejsem zastánce kvalitního vybavení.

P.S. Nic si z toho nedělej, každý guru začínal stejně jako ty a i ty si třeba budeš moc za 3 roky takto pomstít na účet nějakého začátečníka příspěvkem typu "si myslíš, že si koupíš lopatu se strunama a bude z tebe kytarista, usmrkanče? To ses splet, protože kytaristi sme my, co máme v podpisu celo lampu." A věř mi, že já sem dost kompetentní abych toto tvrdil. Není tomu tak dlouho, co sem byl stejný k**** jako oni.
Obrázek
Porusil jsi kytarove tajemstvi, budes vykazan do sveta Narnie. :lol:
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

TreAn54 píše:Děkuju všem za odpovědi ještě to stím setem zvážim :)
Já ti nevim, jestli chceš opravdu hrát. Sám sem zastáncem zlatý levný cesty ale za necelý tři tisíce nekoupíš ani trochu slušnější kytaru, co by ti pár let vydržela natož pak nějakej set. Kytara je základ, na ní hraješ TY, a od toho se všechno odvíjí. Jestli nevíš jak poznat dobrou kytaru, tak si k sobě při koupi někoho přiber, o kom víš že tomu rozumí. Když šetříš peníze, zapomeň na nový kousky, ty bazarový sou kolikrát za hubičku, a hlavně už je prověřil čas. Když je kytárka po deseti letech pořád ok, tak je dobře vyrobená a tvuj úsměv ti vydrží dlouho. Co vídam na bazárkách, tak slušný kousky začínaj od 4000 nahoru. Co se týče zvuku, na doma si kup krabičku se silnym zkreslenim, a píchni to do věže. Zvukově to bude o 200% lepší než ten ksindl z toho setu, a hlavně budeš mít plnej zvuk za jakýkoliv hlasitosti.
GLHF :wink:
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Takže Turbo, co mu konkrétně poradíš ty? To je tak špatné člověku radit, aby koupil něco jiného, pokud něco jiného může být lepší?

TreAn54: Jaký máš celkově cenový limit? Chceš jen nové věci, nebo i z bazaru? Pak se možná bude moc poradit nějak konkrétněji.

Jinak ještě nepadla odpověd na otázku z prvního příspěvku - ano, v tom setu je opravdu http://kytary.cz/axl-headliner/HN104031/ Za tyhle peníze to není úplně špatná kytara, nenapadá mě žádná, která by měla být lepší. Jen to chce vybírat s někým zkušenějším, kdo ti vybere slušný kus. Problém bych v tom setu viděl spíš v kombu, které bude to nejlevnější, co dokáží v Číně vyrobit. A podle toho to bude hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

TreAn54 píše:Přeji hezký den , rozhodl jsem se že si pořídit svojí první el. kytaru vybral jsem si tuto http://kytary.cz/axl-set-bk/HN107981/#!prettyPhoto , chtěl jsem se zeptat jestli tento kytarový set obsahuje kytaru AXL Headliner a také sem se chtěl zeptat jestli můžu na tomto combu co je v tom setu docílit tzv. zpětné vazby.. prominte jsem naprostý začátečník :?
Nemám pocit, že by mě o radu žádal. Já jsem na ten daný set (klíčové bude kombo) nehrál. Nevím, jak se to chová, ale myslím, že v případě, že to má alespoň nějaké zkreslení se slušnejma frekvencema, tak by feedback chytit mohl. Určitě se bude dat chytit do snímačů, ale to asi nebylo předmětem dotazu Třeba má někdo zkušenosti přímo s tímto setem.

Co se týče rady, nemám nic proti tomu, když ji někdo napíše. Má rada: na začátku není nutný mít lampu nebo něco přeužásného. Mám ale zkušenost, že je přece jen lepší mít nějaký větší kombíčko třeba i levné. Jednak na zesílení těchto malých výkonů se používají dost low-end součástky (dost může znamenat i takové, které jsou navrhovány do zdrojů a podobných záležitostí). Samotná konstrukce komba většinou opravdu neřeší nějaké zvukové vlastnosti, ale pouze drží kombíčko pohromadě. Ty malé repráky mi taky připadají taky vybírané "aby tam něco bylo". Každopádně může mít své důvody. Chce kombíčko tahat každý pátek ke kamarádovi kterej ho třeba učí na kytaru. P5ibadá mi zbytečné ho mást tím, že to bude znít opravdu strašně. Osobně si myslím, že každý je zezačátku z el. kytary nadšený. Zkreslení jako zná z CD. Až později začne hledat opravdové kvality zvuku a ubírat se nějakým směrem.

Taky si myslím, že ne každý vydrží hrát, potom může být i nešťastný, že investoval do něčeho, co už dále rozvíjet nechce. Zato sem si téměř jistý, že každý kdo vydrží do svého koníčku investuje alespoň je-li s něčím výslovně nespokojen.

Suma sumárum: Proti té kytaře nic nemám, ikdyž se mi nelíbí. Kombíčko považuju za silný kompromis, ale dokážu pochopit, proč i takovéto "aparátky" mají svoje místo. Dokonce bych mohl i nabídnout k prodeji svůj starý záložní aparát - 50W dvoukanálove 1x12" kombo johnson, ale to bych čekal až v případě, že byl vyloženě projeven zájem o aparát z druhé ruky.

Klidně se mi můžeš snažit tvrdit, že kretén sem tady já, mě je to opravdu celkem jedno. To co sem psal bylo jasně směřováno k autorovi tématu a on už si to může přebrat jak uzná za vhodné. Stejně jako ostatní příspěvky.

Edit: Teď mě ještě napadá jiné řešení, jehož velkým příznivcem nejsem - hra přes počítač. Spousta lidí co má i ve zkušebnách slušný aparáty doma hraje přes počítač a často si to chválí více než nějaká domácí kombíčka. Software by neměl být problém sehnat jak pod Windows, Linux, tak Mac. Možností práce se zvukem nespočet. Případně investice do proprietálního software, pořízení bedniček k PC, který ocení i při poslechu hudby. V tom už zase můžou radit jiní (případně zkus použít funkci hledat tu na fóru).
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

...do toho hraní přes PC bych se asi s omezeným rozpočtem moc nepouštěl. Potřebuješ k tomu nějakou slušnější zvukovku s nízkou latencí, protože jinak bude mít zvuk z PC hrozný zpoždění.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

turbo_MaCk píše: Edit: Teď mě ještě napadá jiné řešení, jehož velkým příznivcem nejsem - hra přes počítač. Spousta lidí co má i ve zkušebnách slušný aparáty doma hraje přes počítač a často si to chválí více než nějaká domácí kombíčka. Software by neměl být problém sehnat jak pod Windows, Linux, tak Mac. Možností práce se zvukem nespočet. Případně investice do proprietálního software, pořízení bedniček k PC, který ocení i při poslechu hudby. V tom už zase můžou radit jiní (případně zkus použít funkci hledat tu na fóru).
To by musel pořídit rozumnou zvukovku a mít nějaké solidnější bedny, pokud by to mělo hrát líp jak ta levná komba. A to už ho vyjde dráž.

Jinak tu nikdo netvrdí, že jsi kretén, jen mi přijde, že tu píšeš věci, které reagují na něco, co nikdo nenapsal, a autorovi threadu nijak nepomáhají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
TreAn54

Příspěvek od TreAn54 »

.
Naposledy upravil(a) TreAn54 dne 10.08.2014 16:38, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle mých zkušeností horší než ten Axl.

Bude to ST203 nebo něco podobného.
EDIT - pardon, ST203 je značení Dimavery. U Stagg to bude S250 nebo S300. Každopádně tenhle model už nějakou dobu nevyrábí.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“