pomoc s výběrem majku a reproboxu

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
ifča

pomoc s výběrem majku a reproboxu

Příspěvek od ifča »

zdravím, potřebuju poradit jestli je dobré tohle vybavení na menší koncerty..

http://kytary.cz/shure-pg48-xlr/HN073636/
http://kytary.cz/kaifat-ps-210-a/HN120368/#!prettyPhoto

předem díky za odpověď 8)
zzbar
Rádce

Re: pomoc s výběrem majku a reproboxu

Příspěvek od zzbar »

Bohužel.
Ten Shure je totální šmejd, který se nehodí na nic. Jestli hledáš trochu použitelný mikrofon do litru, podívej se na Soundking EH002, nebo Samson Q6 (Q7).
Přiznám se, že tu bednu jsem v životě neslyšel. Možná se tady někdo najde, kdo ti o ní něco řekne.
Jen z uvedených parametrů ale lze vyčíst, že bude dost jedovatá (podle 10" repráku) a že bude hrát potichoučku (dle udávané citlivosti).
Do zkušebny, na nějakou folkařinu, na karaoke pro pár přátel - možná. Nevím ale, co děláš za muziku. Třeba je to právě ono...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
ifča

Příspěvek od ifča »

tak jsem koukla na ty mikrofony.. je nějaký fakt zásadní rozdíl mezi tím Samsonem Q7 a Q8? já že když už to budu kupovat tak ať to stojí za to.. a k tý bedně.. potřebuju přeřvat celou kapelu a odzpívat 10 písniček tak jestli můžu ještě poprosit o cenné rady! 8)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Pokud zmiňuješ Samson Q8, tak ten se blíží cenově už opravdu dobrým mikrofonům, jakými jsou např. AKG D5, Audix OM2.... Záleží také na stylu hudby a stylu zpěvu, jaký produkuješ. Q6 nebo Q7 je (jak už jsem napsal) z těch prvních použitelných. Společně s EH002. Ale pokud máš víc peněz, tak určitě jdi výš.
A jestli chceš přeřvat kapelu a kapela je (a teď hádám, protože jsi to zatím nijak nepopsala) kytary, buben basa, tak co se týče beden budeš muset zainvestovat mnohem víc. Jinak tě slyšet nebude. A jedna malá plastová bedýnka typu Kaifat 210A ti nijak nepomůže. Takže je to vlastně otázka peněz.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
ifča

Příspěvek od ifča »

dobrá, koupim Q8 a s bednou zatím počkám až bude víc peněz! moc díky za radu :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Počkej, já jsem ti Q8 nedoporučoval. Za ty peníze bych rozhodně koupil AKG D5, nebo Audix om2!!! Ale samozřejmě, dělej jak chceš.

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“