přepinač na kytaře- clean/gain

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
McYuri

přepinač na kytaře- clean/gain

Příspěvek od McYuri »

lidi, jak se dá provest, abych měl jakoby na jednom snimači clean a na druhym zkreslenej zvuk? jako to měl třeba jimmy page na svym gold topu..??prostě tak že hraju třeba na krkovej snimač s čistym zvukem, a pak přepinačem přejdu na kobilkovej snimač a hraje mi zkreslenej zvuk.. doufam že chapete...jak na to? :shock:
.......::: ENDŽOJ :::.......
afektband

Příspěvek od afektband »

Jo vim o co jde, měl to třeba wes borland na svý Ibanez RG 7CST. Zkoušel jsem na to najít schéma ale nenašel, možná budeš mít větší štěstí.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

eh?!
zkus toto:
2 snímače, každej má svý volume. na kombu si dej gain a volume jednoho snímače dej na minimum (ale nevypínej ho na 0, dej to tak na 4). ten kde máš plný volume bude zkreslenej, ten 2. bude skoro čistej...

Proč myslíte že sem tu jak blázen 2 týdny přemítal o tom že si dám volume na oba singly, Hb nechám naplno a tonovou clonu tam nedám??? No abych si mohl nastavit na singly nižší volume a přepínat to přepínačem..

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jo todle sem taky zkoušel a jde to vklidku, jenže ten čistej když je tak ztlumenej pak má takovej nevyraznej a nekonkrétní zvuk, takovej nic moc... :? jináč by to nešlo?aby i ten clean byl prostě takovej šťavnatej.. :wink:
.......::: ENDŽOJ :::.......
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Wes Borland to ale neměl udělaný přepínačem, měl totiž v tremolu piezo snímače, takže přepínal normálně mezi keramickejma hubuckerama a piezem.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jak pisou kluci, tohle je bezny reseni - proto na kytare je Volume a na LP treba na kazdej snimac zvlast prave z tohohle duvodu. Na lampovym aparatu je bezny ze se hodne pracuje s Volume potakem na kytare a jednou hrajes clean (nebo lehky crunch) a po prenuti na druhej snimac uz to mas ostry gain, protoze tam mas Volume naplno... zvlast kdyz krkovej ma treba slaby signal, a kobylkovy hodne silny.

Jinak se to da resit elektronikou - maly gain boost (predzesilovac) k jednomu snimaci, nekdo to vyrabi, ale uz si nevzpomenu, zkus za googlovat
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

To by mohlo bejt tohle...
http://www.emginc.com/displayproducts.a ... talogid=69
projed to cely,je tam toho vic.... :wink:

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

petrpeter píše:Jak pisou kluci, tohle je bezny reseni - proto na kytare je Volume a na LP treba na kazdej snimac zvlast prave z tohohle duvodu. Na lampovym aparatu je bezny ze se hodne pracuje s Volume potakem na kytare a jednou hrajes clean (nebo lehky crunch) a po prenuti na druhej snimac uz to mas ostry gain, protoze tam mas Volume naplno... zvlast kdyz krkovej ma treba slaby signal, a kobylkovy hodne silny.

Jinak se to da resit elektronikou - maly gain boost (predzesilovac) k jednomu snimaci, nekdo to vyrabi, ale uz si nevzpomenu, zkus za googlovat
stouni si s tím hráli furt. N2co jinýho je to na tranďáku a něco jinýho na lampě. na tranďáku (podle mě) zní nejlíp snímače se silným signálem - SC zní nic moc. Na lampě zní akorát jinak....

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

to bych si do kejtry nikdy nedal... taková jemá elektronika...fuj. doufám že to nezesiluje ten IO, to by bylo totálně nanic.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A co myslis, ze najdes, kdyz rozkuchas beznej kytarovej efekt? :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
severin

Příspěvek od severin »

Skapem skresleny zvuk a cisty nemozes urcovat na gitare to mas proste kanale na kombe alebo aparate. ALE mozes ten gain resp. skresleny zvuk na gitare zoslabit a tim vytvorit akoze cisty zvuk len on nebude taky cisty ako cisty. Ale samozrejme niektore gitarky su na to vybavene roznymi ovladacmi napriklad Steve Vai tiez dokaze taku srandu.
ROCK ON :):)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, Wes Borland to měl na Ibanez sedmistrunce přes přepínání na piezo co měl zabudované do floyd rose
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Wes měl jak mnoho lidí řikalo Piezzo v kobyle, další možnost je to co udělal jeden člověk z fora kam chodim.

Každej snímač bude mít svuj výstup, používá na čistej zvuk nějakej Vox a na zkresleney Laney Iommi halvu. Snímač u kobyly krmí Iommiho a krk čistej Vox, rotačnim snímačem na místě tónový clony krkovýho snímače to pak celý muže vyřadit, tak, že hraje jen na Iommiho, nebo jen na Vox a muže přepínat normálně snímače.

Když už ale tahat dva kabely, tak bych si připojil vstup na Footswitch ke kytaře a přepnutim na krk přehazoval signál.

Ale nepleť si věci, mnoho profesionálních kapel má techniky, který jim přehazujou kanály, z Halvy mě napadá Metallica nebo Slash, tomu dokonce jeden čas i Technik obsluhoval Kvákadlo....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

JOHNY Swamp Inc. píše:Wes měl jak mnoho lidí řikalo Piezzo v kobyle,
ještě sorry, že jsem to psal znovu, ale Severin evidentně ignoroval tu dřívější informaci :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“