Kombo na čistý zvuk do 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
FilipRocker

Kombo na čistý zvuk do 15 000

Příspěvek od FilipRocker »

Zdravím :) Stručně. Jsem mlád, nevydělávám, sotva jsem si našetřil na nějaké lepší kombo. Mám k dispozici 15 000 a nebojím se bazarového kusu. Do kapely potřebuji prioritně čistý zvuk, crunch. Zkreslený skoro nevyužiju, jen bych možná semtam šlápnul na nějakou krabičku. Hrál jsem třeba na pololampu Voxe- AC30VR http://kytary.cz/vox-ac30vr/HN108576/ a hrála docela slušně. Ale přece jenom... Nový stojí 11000, peníze mám i na kvalitnější kus. Teď jsem třeba koukal na Fendera Hot Rod Deluxe III, ael taky sem čet, jak ho tu pomlouváte :D A na bazaru teď dobře ještě letěl Engl Thunder, ale to by na čistej zvuk asi nebylo to pravý ořechový. Prostě do 15000 a hlavně čistej zvuk a crunch, tím se asi rovnou vylučujou nějaký Marshallové atd. Děkuji za nápady, za názory, za rady :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo na čistý zvuk

Příspěvek od Maples »

Nevím, co je na Hot rodu k pomlouvání, podle mě je to pořád špičkový aparát za cenu, za jakou se dá sehnat. Je nenáročný, spolehlivý a velice rozšířený, takže lehce dostupný.) ale pokud je priorita čistý zvuk, tak bych se zaměřil spíše na Blues Deluxe (velice podobné kombo, má ale plnější čistý zvuk a jednodušší menší zkreslení, které ale bůhvíjak povedené není) ale s krabičkami si rozumí výborně. já ho měl asi 5 let a byl jsem s ním velice spokojený, nikdy mě nezklamal a hrál pořád jako víno. Za jeho největší nevýhodu jsem ale považoval to, že skoro vůbec neumí hrát potichu, na volume je veliký hlasitostní skok a buď nehraje skoro vůbec nebo rovnou jako z praku, takže nadoma to není zcela ideální. Jsou i mnohem výkonnější lampy, co mají plynulejší průběh zesilování - to si musíš ozkoušet sám a podle toho se rozhodnout, jestli je to to pravé.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
FilipRocker

Já mám právě ten omezený rozpočet a na bazaru je jen ten Fender Hot Rod Deluxe III. Nadoma by to nebylo, to mam malou celolampu, bylo by to do zkušebny a na koncerty. Ale zase kvůli slabším reprákům to ve zkušebně nemůžu nijak ohulit,hrajem tak v rámci možností hlasitostně.
A ještě jsem koukal, že tu odborníci pomlouvali repráky toho Hot rodu..No a na bazaru jsou dvá. Jeden s tím původním a druhý s V30. Co z toho by bylo lepší?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no právě ta původní eminence je super na čistý zvuk, je organičtější a brilantnější. V30 jsou zase výborné na pevný zvuk a v praxi jsou to nejpoužívanější repráky osazované spíš do beden aparátů, které jsou od přírody agresivnější a jsou dobré na tvrdou muziku. Samozřejmě se někomu může líbit víc čistý s V30, ale mě se to zdá takové moc gumové a umělé - to by sis měl podle mě vyzkoušet a rozhodnout sám.
jinak ještě nedávno tam bylo blues deluxe hned několik, takže to také není nějak nedostupné, asi by to bylo lepší neuspěchat a na oba ty aparáty si zahrát třeba někde na prodejně a kontrolovat bazar, protože oba se tam točí docela dost.)
http://www.youtube.com/watch?v=EEz1gf-cAFg
tady pro představu, jak to hraje na ten čistý se stratem, prostě taková klasika.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kombo na čistý zvuk do 15 000

Příspěvek od Nero »

Mimo Fender, co třeba bazarové Vox AC?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FilipRocker

AC30 mě také napadla, ale slyšel jsem, že bez těch Alnico Blue to stojí zaprd a s těma Greenbackama...že to je tišší. A na tomto fóru Fendera před tím Voxem upřednostnili. Jde mi o to, aby to mělo nějakou rezervu, protože jestli chci hrát čistě, max crunch,tak na koncertě to nebudu moct nějak vytočit, aby to zkreslovalo jenom trošku.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud rezervu, tak alespoň 30W lampu, abys měl jistotu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FilipRocker

Právě proto jsem mrkal po tom Fenderovi 40W. Jen je problém, že já nemám času nazbyt. S kapelou budem v půlce července schopni vystupovat a já nemam žádný kombo..A než se nějakej Vox objeví na bazaru a bude to výhodný...Tak to může trvat. Ikdyž věřím,že to čekání za to stojí
rene

Příspěvek od rene »

FilipRocker píše:AC30 mě také napadla, ale slyšel jsem, že bez těch Alnico Blue to stojí zaprd a s těma Greenbackama...že to je tišší. A na tomto fóru Fendera před tím Voxem upřednostnili. Jde mi o to, aby to mělo nějakou rezervu, protože jestli chci hrát čistě, max crunch,tak na koncertě to nebudu moct nějak vytočit, aby to zkreslovalo jenom trošku.
Ono taky záleží jakej zvuk vlastně hledáš. Hot rod neni lepší než AC 30 vzhledem k tomu že každej aparát je jinej. Mně třeba mnohem víc sedí čistej zvuk Voxe než ten Fenderovskej. Jinak mam AC 30 se starym Neodogem a nikterak si nestěžuju. Vox bez alnica neznamená automaticky že to hraje špatně
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
kubog

Příspěvek od kubog »

Kamarat predava toto kombo, pustil by ho za 15000/600€, Bratislava

http://kytary.cz/fender-hot-rod-deville ... /HN112835/
FilipRocker

Díky za nabídku,ale už i u těch 30W si říkam, jestli to neni moc silný.. :D :)
rene

Příspěvek od rene »

No třeba u toho čistýho je to fuk, stačí stáhnout volume na kytaře a kombo vytavit třeba do milionu.

EDIT: Aspoň doma takhle hraju na čistej zvuk. Kombo na tři čtvrtě hlasitosti a volume na kytaře skoro na nulu.
Naposledy upravil(a) rene dne 19.06.2012 8:36, celkem upraveno 1 x.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
FilipRocker

Vyzkoušim to :)
FilipRocker

A nebyl by průšvih u Voxe AC30,že bych měl rád pod kontrolou celou škálu zvuků- čistý, crunch a zkreslený? Je to jednokanál,takže ledatak nastavit čistý a pomocí dynamiky hrát čistý nebo crunch..A zkreslený dokreslit nějakou Ovedrive krabkou? Zase mi to přijde trochu škoda,protože to vintage zkreslení Voxe je koule beroucí..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Dojeď s těma 15 a odvezeš si kombo, které hraje trošku jinou ligu než tady zmiňované, a to v čistém i zkresleném kanále. :wink: VHT pittbull forty-five
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak 2x10 VHT je samozrejme liga :) jinak fender v teto cenovce neni spatny, ale vsechny ty hotrody u me maji jednu celkem citelnou vadu na krase - repro. zbytecne imho srazi slusny aparat k zemi.
Spacircv
Bandzone: bandzone.cz/alcohol

Příspěvek od Spacircv »

Kolega z kapely měl Hot roda a co sem slyšel za zvuk co z toho lezlo, tak s čistym nemělo nic společnýho. Už při 3/12 volume na čistym kanálu to kreslilo jako blázen. Já osobně moc čistej zvuk nepoužívám, ale co mam doma Marshalla MA50 tak si na čistotu nemůžu stěžovat. Mraky lidí si na tu MA serii stěžuje, jak to má děsnej zvuk a podobně, podle mýho to chce kroutit knoflíkama až si dotyčnej svuj zvuk najde. Krásná celolampa za 13k v combo verzi, nebo pokud chceš větší tak 15k za 100W combo. Hlavy sou cenově stejně + reprobox za 7k.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak tyhle lampy 15-40w budou prostě na čistém kanálu kreslit, to je jasné a taky tam o to zkreslení jde - jsou aparáty, které kreslí moc příjemně o do toho čistého zvuku to sedí. A kdo chce čistočistý zvuk tak ať si koupí Fender Twin 65 a je klid. Čisté kanály různých higainů 50-200W bych sem vůbec netahal, sice tam to zkreslení není, ale ten zvuk zní jak vykuchaný tranďák, největší zabijárna je pak to, když někdo hraje na silné keramické humbáče a sepne se na takové higain mašince ještě "bright" přepínač na čistém kanálu, to pak z toho zvuku jdu už opravdu do kolen, jsou ale labužníci, pro které je právě tohle to pravé ořechové, každý to vidí jinak.

No a k tématu - Fender Hot Rod je imho na čistý zvuk nic moc, je to možná dobré univerzální kombo a zvlášť když se z tama vykutálí pryč ten jejich nepovedený Eminence, tak to i jde (Celestion Seventy 80, který tam cpou teď nechávám raději bez komentáře). Lepší je Blues Deluxe, který stojí cca stejně, zvuk má takový hřejivější a s větším ksichtem.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Na hranici těsně nad 15000 se pořídí Laney VC30 212 (se 2 repro 12"). Čistý kanál je moc pěkný s velkým headroomem, zkreslený se ovšem ne každému líbí (nebo mu nestačí).
FilipRocker

Možná teď trochu uvažuju o tý AC30C2..Koukal jsem na net, zní to pěkně. Nechal jsem s ito poslat na Děkanku, tak to v sobotu ozkouším :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“