Digitální piana Thomann

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Kateřina

Digitální piana Thomann

Příspěvek od Kateřina »

Dobrý den,

předem se omlouvám za další téma k digitálním pianům. Snažila jsem se co nejvíce načíst v již existujících vláknech a leccos je mi kapku jasnější. Nicméně potřebovala bych radu od někoho, kdo má zkušenost s konkrétním nástrojem z řady pian Thomann. Mohl byste mi, prosím, někdo napsat s čím mohu počítat u těchto nástrojů vzhledem ke kvalitě klaviatury a kvalitě zvuku?

Předesílám, že uvažuji o nákupu nástroje pro malého kluka (8 let), který chodí druhým rokem do ZUŠ. Počítám s tím, že v případě, že mu nadšení vydrží (talent prý má), bude třeba za pár let pořídit nástroj kvalitnější. Jen se mi nechce investovat velké sumy do něčeho, o čem netuším, jestli je to na víc jak 3 - 4 roky.

Sama na žádný nástroj nehraju a v klávesových nástrojích se absolutně nevyznám. Syn zatím hrát chce a já ho v tom ráda podpořím - jen ty znalosti mi schází.

Díky moc předem za jakoukoliv radu.

K.
PtJaa
Moderátor

Re: Digitální piana Thomann

Příspěvek od PtJaa »

Nemám osobní zkušenost, snad se najde někdo zkušenější, ale bývaly to přeznačené čínské Medeli - kvalita a tedy i zážitek ze hry bude odpovídat velmi nízké ceně. Jaký typ (resp. za jakou cenu) se chystáš koupit?

Jestli mohu, doporučil bych zůstat u ověřených výrobců, což jsou dole Korg, Casio a Kawai a ve vyšší kategorii Yamaha, Kawai, Roland. Rozdíly ve vlastnostech neznačkových a značkových pián jsou obrovské a pod jistou hranicí kvality je ta věc (aspoň pro hru na klavír) nepoužitelná.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Kateřina

Příspěvek od Kateřina »

Ahoj,

díky za odpověď. Původní úmysl byl vejít se do cca 12.000,-. Po přečtení pár místních vláken mám pochybnosti, že je to opravdu málo. Na druhou stranu - znám syna a jeho výdrž a proto se mi momentálně nechce investovat o moc víc. První dva roky na ZUŠ cvičí doma na Yamaha PSR E323, což má neúplnou klaviaturu a paní učitelce už to začíná vadit.

Počítám s tím, že když se mu podaří v klavíru "prolézt" do pátého ročníků ZUŠ, měl by dostat něco lepšího a na delší dobu. V tuhle chvíli je pro něj klavír druhý nástroj, hlavní obor na ZUŠ má sólový zpěv. Je fajn, když se může doprovodit na "piano" - to, co teď máme doma. Nepotřebuje nějakou "samohrajku", když bude chtít blbnout, může na té krátké Yamaze.

Je to dilema.

Díky za odpovědi

K.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Kateřina píše:Po přečtení pár místních vláken mám pochybnosti, že je to opravdu málo.
Ano, na nove piano s kvalitni mechanikou je to malo. Ale mozna by se dal sehnat nejaky slusne pouzitelny bazarovy kousek. A nebo proste prehodnotit objem investice, kvalitni piano se vam doma jiste neztrati...
Kateřina píše:Na druhou stranu - znám syna a jeho výdrž
Takhle se k tomu neda pristupovat. Deti by samy od sebe nevydrzely temer u niceho (existuji vyjimky, samozrejme). To se musite rozhodnout vy, jestli chcete, aby vase dite takove vzdelani melo, a podle toho postupovat (a jit za tim a prekonavat nechut a dalsi prekazky).
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Pokud tvůj syn dokázal u piana vydržet dva roky, pak myslím už slušnou výdrž prokázal, ne? Navíc, pokud by u toho nezůstal, je možné piano prodat, a zvlášťě u značkových bazarových kusů nemusí být ztráta až tak velká. (on ten vývoj v oblasti pián moc rychlý není...). Jak Paris psal, že kvalitni piano se vam doma jiste neztrati, to je taky úplná pravda. Hodně dětí toho napřed nechá a časem se rádi vrátí...já hrál nejvíc na střední.

Rozhodně bych nekupoval neznačková piána (Thomann, Fox, Dynatone). V podstatě můžete skončit i s něčím horším, než je zmíněná Yamaha PSR E323, jen to bude zabírat více místa a místo lehké klávesnice to bude mít rádoby "kladívkovou" klaviaturu, ještě méně ovladatelnou než ta Yamaha. Pak by nebylo divu, kdyby ho to přestalo bavit.

Nejlépe před nákupem zajít se synem někam do dobře vybaveného obchodu a vyzkoušet, preference jsou individuální a ze specifikací se nic moc nepozná.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Paris píše:
Kateřina píše:Na druhou stranu - znám syna a jeho výdrž
Takhle se k tomu neda pristupovat. Deti by samy od sebe nevydrzely temer u niceho (existuji vyjimky, samozrejme). To se musite rozhodnout vy, jestli chcete, aby vase dite takove vzdelani melo, a podle toho postupovat (a jit za tim a prekonavat nechut a dalsi prekazky).
Přesně to jsem teď chtěl napsat. Řešil jsem teď piano pro syna 7 let (zatím hrál na zobc.flétnu, od září klarinet a piano). Pročetl jsem hodně diskusí, zejména na americkém webu, a v podstatě vytřídil trojici Yamaha, Roland a Kawai. Dlouho jsem sledoval eBay a bazary, a nakonec objednal nové Kawai CN23. S přístupem, jestli ho to bude bavit, a jestli vydrží nadšení se daleko opravdu dojít nedá.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Kateřina

Příspěvek od Kateřina »

Ahoj,

díky moc za odpovědi. Máme na to celé prázdniny, tak se zkusíme podívat po nějakém lepším nástroji v bazarech nebo na e-bay. Snad budeme mít kliku. Máte pravdu, že dobrý nástroj bude nejspíš snadnější případně zase prodat.

Ještě jednou díky, je fajn, že tohle forum funguje, nevím, kde jinde bych sehnala použitelné informace.

Mějte se fajn.

K.
Novotak33

Příspěvek od Novotak33 »

Přesouvám tedy dotaz sem :
Ahoj všichni,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s digitálními piany a klávesami značky Thomann, konkrétně se jedná o tento typ : http://www.thomann.de/cz/thomann_dp25.htm . Pokud jsem dobřel pochopil popisek, je u toho dokonce i sustain pedál, takže za tu cenu je to skvělá koupě ( parametrově ). Momentálně mám svoje klávesy FOX 2176, což je opravdu hrůza, tedy pokud to porovnám s Yamahou NP-31, kterou mám půjčenou ze ZUŠ. Ty Yamahy mi celkem vyhovují, sice nemají vyváženou klaviaturu, ale zvuk je celkem pěkný, alespoň mě se líbí.
Můj dotaz tedy zní, bude to digitální piano Thomann stejně kvalitní nebo i lepší, než Yamaha NP-31 ? Jde hlavně o ten zvuk, klaviaturu by ten Thomann měl mít Hammer action, což nevím, jaká je, já se v ZUŠ učím na Petrfoácké křídlo, doma momentálně na nevyváženou Yamaháckou.
Díky za odpověď.
Blůva

Příspěvek od Blůva »

Taky jsem to teď asi měsíc řešil a prochodil jsem všechny obchody v Praze a všude se ptal. Mimochodem, nevěřte hned tomu, co Vám který prodavač napoprvé povídá... Nakonec, pokud chci digitální piáno s vyváženou klaviarutou (pozor - ne samohrajku!), jsem se rozhodnul pro Yamahu P-95 za skoro 14 tisíc Kč, ale ta stojí (v této cenové kategorii) za to. Pokud bych měl méně peněz, šel bych do Yamahy P-31 za 7 a půl tisíc, ale ta nemá vyváženou klaviaturu. Ale nezapomeňte připočítat ještě stojan a pedál...

http://kytary.cz/yamaha-p-95/HN111162/
http://kytary.cz/yamaha-np-31/HN116689/
Cort NTL 20
Novotak33

Příspěvek od Novotak33 »

Jestli se jednalo o odpověď na můj příspěvek, děkuji za radu. Bohužel, P-95 je velmi drahá na studentské rozpočty, proto vybírám maximálně mezi tím Thomannem DP-25 a Yamahou NP-31, která ovšem není plnorozsahová a nevyvážená, bez pedálu. Tyto všechny věci, co jsem vytkl Yamaze, Thomann má, proto mě hodně zajímá zkušenost někoho, kdo tento nástroj ( doufám, že se někdo najde ) má. Ta Yamaha má pěkný zvuk ( můj subjektivní dojem ) , proto bych nerad koupil něco horšího, jednou mi to už stačilo viz FOX 2176.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Novotak33: Taky nemám zkušenosti s pianem Thomann DP-25. Ale obecně:

1, Ptáš se, zda zvukově bude srovnatelný s Yamahou - nebude. Pokud chceš zkusit, jak znějí neznačková piana (a jak dobře se na ně hraje), v Kytarách.cz na Děkance jich mají půlku oddělení. A to jsou vesměs dražší než ty Thomanny.

2, Doporučuji soustředit se na klaviaturu, ne na zvuk. Jestli si trochu rozumíš s počítači, můžeš zvuk piana časem (až budou peníze) nahradit mnohem lepším zvukem pomocí počítače (např. Galaxy Vintage D za 130€), klaviaturu neupgradneš.

3, Zkoušel jsi v dané cenové relaci hledat po bazarech?

4, Thomann umožňuje zboží vrátit do 30 dnů bez udání důvodu. Takže si ho objednej, vyzkoušej, napiš nám dojmy 8) a pokud nebudeš spokojený, vrať ho se ztrátou jen na poštovném zpět (+možná 15Eur poštovného za dodání)...
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“