zatez na zesik??

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
keri
Kontaktovat uživatele:

zatez na zesik??

Příspěvek od keri »

zdarec páni mistri. mam dotaz .je mozne na zesiku zapojit na jeden kanal 4ohm a na druhy kanal 8ohm? vadi to zesilovaci kdyz ma 2*1500 na kanal do 4ohm a ja mu dam na jeden kanal 4 a na druhy 8ohm? je mi jasny ze jestli to jde tak ze se snizi vykon te 8mi ohm zateze ale rad bych vedel jestli to vubec lze. je to neprakticky ale potrebuju na jednom kanalu basy a na druhem saty .klidne mi sjedte kecky za to. ale budu rad za kazdou odpoved.diky. ahojj
tattoosadobassogumo
dalabo

Re: zatez na zesik??

Příspěvek od dalabo »

Nevadi
hellnano

Příspěvek od hellnano »

Zdravím a čo takto ?!
Mám 2x425W do min 4Ohm a chcel by som zapojit štyri boxy a sice na každý kanal takto :
výstup-box450W 4Ohm-box200W 8Ohm ??
Všetko fabrické veci z obchodu nic prerabane ani upravovane.Utiahne ked nepojdem na plno alebo ten zosilovač odstrelim? Vdaka za radu a váš čas..
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar všem, pokud nechceš zesilovač "odstřelit" neměl bys připojit na jeho výstup nižší impedanci než jmenovitou - uvedenou v manuálu. Když se přesto rozhodneš nižší impedanci připojit, musíš hlídat výstupní výkon aby nepřekročil těch 425W. Z tvého popisu není zřejmé (alespoň mně) jak budou zapojeny ty 2 boxy (seriově nebo paralelně?). Bez ohledu na další záležitosti když máš výstup zesilovače určený pro 4Ω můžeš bez obav ze zničení zesilovače připojit bedny s impedancí 4Ω, 8Ω i 16Ω, pouze bude s růstem impedance reproboxu klesat výkon.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
hellnano

Příspěvek od hellnano »

No ..tak nejak som si to predstavoval ...chcel som pripojit bežnymi kablami do input na tej 450w 4 ohm a hned vedla ja output a tahat to do tej 200w 8ohm na input tak to je asi seria ci?
Naposledy upravil(a) hellnano dne 11.08.2013 20:49, celkem upraveno 1 x.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Když je jmenovitá výstupní impedance zesilovače 4Ω nemělo by se nic špatného přihodit, leda bys připojil dvě 4Ω bedny paralelně (2Ω), to by zesilovač přežít nemusel. Mám dojem, že máš (nejen ty) trochu "hokej" v pojmech. Input (vstup) zamená u zesilovače vstup kam se připojuje nástroj; u reproboxu je input místo kam se připojuje výstup (output) ze zesilovače. Abys měl jistotu, že si neodpálíš zesilovač, podívej se do manuálu jak jsou zapojeny výstupní konektory (jacky) a to samé u reprobedny. Jsou-li u reprobedny dva konektory bývají zapojeny většinou paralelně, ale vyjímky nejsou vyloučeny, takže jediná jistota je si to změřit a na popisky nebrat ohled :wink: . Celá věda je jen ve schopnosti spočítat výslednou impedanci sériového a paralelního (nebo i serioparalelního) zapojení dílčích impedancí v tomto případě reprobeden. Je to pochopitelné? :)
Edit: Zesilovač bude přetížen i při paralelním zapojení beden 4Ω a 8Ω, neb výsledná impedance bude 2,67Ω, což je podstatně méně než nominálních 4Ω.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
hellnano

Příspěvek od hellnano »

no toto som presne chcel vediet že ked zapájam bednu od bedne cez konektory na bedniach či je to para alebo seria...tak si teda najprv poobzeram ako su zapojene tie konektory na prvej bedni a podla toho sa zariadim.
Vdaka!
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“