Výměna reproduktoru
Pravidla fóra
Výměna reproduktoru
Ahoj, tak jsem si objednal Celestiona V30 do svého Hot Roda. Chtěl bych Vás požádat o typy a rady při výměně. Po shlédnutí tohoto videa http://www.youtube.com/watch?v=YE7QcJg3qtM mám trochu obavy abych to nějak nezkazil. Na začátku se zaměřují na kondenzátory, které mohou dlouho uchovávat napětí či co. Chtěl bych tedy vědět, zda se vybijí třeba po dni, kdy se nehraje. Nemám doma voltmetr, tak to nezměřím a nechci si ten reprák hned zničit. Samozřejmě si pro jistotu vezmu pogumované rukavice... 
IN progress
- citizen.one
Re: Výměna reproduktoru
na video jsem nekoukal, ale o nic nemej strach, normalne vytahni zesilovac z proudu jestli mas strach, ja to obvykle delam i pri standby...
kondiky taky neres.
staci normalne vypajet puvodni reprak, odsroubovat, vrazit a zapajet novy...kdyz to nebudes delat se zaplym zesilovacem, bude to ok
kondiky taky neres.
staci normalne vypajet puvodni reprak, odsroubovat, vrazit a zapajet novy...kdyz to nebudes delat se zaplym zesilovacem, bude to ok
po vypnuti zesilovace jeste jednou poradne triskni do strun az uslysis, ze ti nic neleze z repraku - kondiky by mely byt vybity ...
pri pajeni repraku - podloz si to misto treba papirem, aby ti nahodou nespadl horky cin na membranu - at si ten reprak neposkodis.
pri pajeni repraku - podloz si to misto treba papirem, aby ti nahodou nespadl horky cin na membranu - at si ten reprak neposkodis.
Tak už jsem vyndal zesík. Všechno v pohodě, akorát tam ty kontakty nebyli zapájený (na repru). Normálně šli vytáhnout... Mám to pak pájet?
IN progress
Ještě bych se chtěl zeptat, do jaké míry jsem omezen výběrem lamp.. Jsou tam 6l6 od GrooveTubes s bílým pruhem => střední verze. Šlo by do toho něco ostřejšího (na ostřejší muziku než country - rock, grunge)
? Taky mi jde o to kde je kupovat a jaký typ je ekvivalentní hlavně co se týče BIASU a vůbec následného seřízení. Předpokládám, že ho budu muset seřizovat, což by dle návodu na yb neměl být problém. Kolik let 2-3hodin denního hraní vydrží lampy (jak výkonové, tak před i konec)? 
Naposledy upravil(a) Venca1911 dne 10.07.2012 22:36, celkem upraveno 2 x.
IN progress
nepajej - normalne to nasad zpatky ... ale ujisiti se, ze ti to drzi pevne!
- citizen.one
lip zapajet, precejen ten kontakt je pak lepši, ale nutne to neni.
do biasu bych se teda podle YTB nepoustel, lampy vydrzi ruzne, ale cekal bych, ze nejlepsi obdobi budou mit tak prvni rok a pul, mozna dva roky, pak to pujde dolu...
zalezi ale na vicero faktorech, i jestli budes mit stesti na kusy, odejit muzou po pul roce, nebo drzet v poradku par let...
do biasu bych se teda podle YTB nepoustel, lampy vydrzi ruzne, ale cekal bych, ze nejlepsi obdobi budou mit tak prvni rok a pul, mozna dva roky, pak to pujde dolu...
zalezi ale na vicero faktorech, i jestli budes mit stesti na kusy, odejit muzou po pul roce, nebo drzet v poradku par let...
Tak úspěšně vyměněno. Chvilku na to hraju a je to takoví čistčí. Skreslenej kanál budu muset poladit. Jinak V30 se snad stejně neztratí..

IN progress