Violoncello a studium

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Vaneliss

Violoncello a studium

Příspěvek od Vaneliss »

Ahoj všichni :-)
Zamilovala jsem se do zvuku, vzhledu a vůbec do celého cella.
Je to podle mě úžasný nástroj, stejně jako i ostatní strunné.
Chtěla bych se mu věnovat více a popřípadě jej i studovat..
Mám však problém - můj věk. Začínám se učit a je mi čtrnáct..
Mám už jen jeden rok - devítku. A myslím, že se nestihnu na cello naučit tak dobře, abych zvládla talentovky na Janáčkově konzervatoři v Ově. Takže asi už nemám šanci - nebo ano? Co myslíte vy?
Mám dřít celé dny a alespoň se o to pokusit, nebo si mám v klidu dochodit osmiletý gympl a k tomu chodit na cello do ZUŠky a poté jít třeba na HAMU? Poraďte..
Nebo se na to mám úplně vykašlat a jít na práva a nechat si cello jen jako volnočasovou aktivitu? Já nevím..
mimamo
last.fm: mimaaamo

Re: Violoncello a studium

Příspěvek od mimamo »

nechci te urazit, ale pockal bych, jestli to neni jen docasny poblouzneni. Hraj, ale zahodit kvuli nejistymu vysledku prava, bych se bal. Pockej minimalne do matury, kdyz se te to bude porad tak vasnive drzet, budes v tom dobra, zkus JAMU nebo nejakou konzervu. Hra na cello je krasna vec, ale bacha, aby ti chvilkova posedlost nezkazila nebo nezkomplikovala zivot. Cello jako konicka mit muzes, pravnicinu v praxi tezko:)
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

mimamo píše:nechci te urazit, ale pockal bych, jestli to neni jen docasny poblouzneni. Hraj, ale zahodit kvuli nejistymu vysledku prava, bych se bal. Pockej minimalne do matury, kdyz se te to bude porad tak vasnive drzet, budes v tom dobra, zkus JAMU nebo nejakou konzervu. Hra na cello je krasna vec, ale bacha, aby ti chvilkova posedlost nezkazila nebo nezkomplikovala zivot. Cello jako konicka mit muzes, pravnicinu v praxi tezko:)
+1

Přesně, i po střední můžeš jít na konzervu, ale vem v potaz že uživit hraním není jen tak. Jenom dostat se do orchestru je boj, kolikrát to je hlavně konexích, a ani pak si obvykle muzikanti nevystačí a musí ještě dávat soukromý lekce.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Začni chodit do ZUŠ (tam můžeš chodit, i když jsi na střední / gymplu) a za 4 roky uvidíš, co chceš dělat (nebo i dřív).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Dost ambiciózní plán. Máš základy z nějakého jiného smyčcového nástroje? Já chodil "do čela" devět let a nepřipadalo mi to jako brnkačka - pravda, v telecích letech jsem to trochu (moc) flákal. Jinak, kolegové radí dobře. Známý hraje v symfoňáku za pár korun, potom Čtyři roční období a podobné provařeniny přes cestovky pro Japonce, k tomu klávesy po barech - neživoří, ale dře jak kůň. A hrát kraviny jen kvůli penězům ne každý zkousne.
barlaam

Příspěvek od barlaam »

Ahoj, talentovky nejsou sranda a i kdyby ses tam dostala, tak se hodně natrápíš. Podívej se na stránky konzervy, co musíš umět k přijetí, co vím od známých, tak tam nejenom zahraješ připravené skladby, ale cvičí se tam hudební sluch, smysl pro rytmiku, zopakovani nejake melodie v jine tonine + musis umet hudební nauku a mit i nejaky rozhled v hudbe, v tvem pripade v klasicke hudbe. Jinak si neuvedla, jestli už choíš na zus, kde by te nejakou nauku naucili, nebo se ucis sama/ od znameho atd. A vzhledem k tomu, jak nám hudebníkům platí, tak se budeš muset otacet po vystudovani. Byl jsem na tom velice podobne, sice ne s cellem, a zvolil jsem si dodelat osmilety gympl, mam dojem ze jsem spatne nezvolil i kdyz nekdy ve skole zamrzi, ze jsem treba ted mohl hrat.
mimamo píše:nechci te urazit, ale pockal bych, jestli to neni jen docasny poblouzneni. Hraj, ale zahodit kvuli nejistymu vysledku prava, bych se bal. Pockej minimalne do matury, kdyz se te to bude porad tak vasnive drzet, budes v tom dobra, zkus JAMU nebo nejakou konzervu. Hra na cello je krasna vec, ale bacha, aby ti chvilkova posedlost nezkazila nebo nezkomplikovala zivot. Cello jako konicka mit muzes, pravnicinu v praxi tezko:)
kdyz vystudujes konzervu, tak maturitu mas a po prijmackach na hura na prava
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono to není jen tak "hurá na práva", absolvent konzervy bude u přijímaček dost znevýhodněn.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
barlaam

Příspěvek od barlaam »

Taky jsem napsal po přijmačkách. Na gymplu můžeš chodit (pokud si vybereš) na speciální semináře, které tě na přijmačky a na pozdejsi studium připraví, což na konzerve, mám dojem, není. Jinak se říká, že přijmačky jsou na právech to nejtěžší, co tě potká. Moc bych tomu nevěřil, protože zkoušky a zápočty dávájí celkem dost zabrat, ale přijmačky rozhodně taky nebudou žádný med.
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

prijimacky, na prava dnes uz vetsinou formou scio testu, jsou objektivni a nezvyhodnuji. Alespon jsem se letos nesetkal s zadnym ukonem, ktery by k tomu daval prilezitost. Pokud napise dobre scio, na prava percentil 95+ a da dobre pohovor (oboji se da naucit + existuji pripravne kurzy, nulte rocniky apod.), tak nevim, proc by mel byt student konzervy znevyhodnen. Ale taky nevim, proc by mel chtit jit absolvent konzervy na prava.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

barlaam píše: Jinak se říká, že přijmačky jsou na právech to nejtěžší, co tě potká. Moc bych tomu nevěřil, protože zkoušky a zápočty dávájí celkem dost zabrat, ale přijmačky rozhodně taky nebudou žádný med.
Taky se na právech říká, že je těžký se tam dostat, ale ještě těžší se nechat vyhodit :wink:

Přijímačky nemusí být jen jako OSP (na PF UK chtějí snad ještě ZSV například). Nevýhoda ale bude i u dalšího studia (slabší znalost dějepisu, společenskovědního základu apod.). Samozřejmě se to dá zvládnout, ale cesta z konzervy na práva je poměrně nestandardní a ne zrovna lehká.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“