Výběr kobylkového HB pro Strata

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
origin25

Výběr kobylkového HB pro Strata

Příspěvek od origin25 »

Zdravím Vás...
1)
Pročítal jsem si jiná tímata, ale zatím mi žádné nedokázalo pomoct a tak mám dotaz.
Mám strata (snímače HB-SC-SC, tělo masivní olše, krk javor) s továrními snímači designovanými od EMG, na to, že kytara stála jenom 3 000 Kč, si nemužu stěžovat. Před nedávnem jsem si ale řekl, že by to chtělo změnu a koupit snímač, který je na vyšší úrovni než ty z továrny, myslím, že mě chápete :wink: Chtěl bych vyměnit zatím pouze kobylkový HB.
Podle toho co jsem si přečetl na fóru se mi zdá, že ideální volba ( na elektrickou kytaru hraju rok ) jsou snímače RM Custom (mimochodem mají nádherné barevné provedení) a SD 4,6..., popřípadě nějaké ty EMG. Můj první dotaz na Vás je, jaký konkrétní HB byste mi doporučili ( nemusí být z těch, co jsem napsal) a jaké s ním máte zkušenosti (klady,zápory). Chtěl bych, aby byl zvuk alespoň trochu alá Slash ( něco jako styl Guns n roses, sóla) Hraju classic rock, hard rock, punk, grunge...
HB by měl být v cenové relaci asi do 2 300 +-

2) Mám v plánu si pořídit další kytaru, napadlo mne, že bych si koupil Epiphone Les paul JUNIOR a dal na něj GIBSON snímač, myslíte, že by to byl dobrý krok a vyplatilo (z pohledu kvality výslednýho zvuku) by se koupit LP Juniora za 2 500 Kč + snímač za 3 000 než koupit rovnou kytaru za 6000 s továrními snímači? Na juniorovi je jen jeden, ale na svém stratovi používám jenom HB, takže to by nebyl problém...
Děkuji Vám moc za reakce.
Vintage Les Paul v100 Gold Top (P90 Wilkinson, Seymour Duncan TB-4 HB)
AXL Marquee
Classic CG 050 Natural Honey
TENSON Ukulele Basic[/b]
BESPECO PT600
Line6 Spider IV 15 Watt[/b]
MARSHALL MS-2 (Mini kombo)[/b]
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výběr kobylkového HB pro Strata

Příspěvek od Nero »

Ad 1 - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/h ... 33418.html

Ad 2 - Kupovat si Epi LP Junior jako druhou kytaru považuju za vyhozený peníze. Teda - i kdyby to byla první kytara tak to jsou docela vyhozený peníze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Epi LPJR je sice lowend, ale zvukově paráda, aspoň ten jeden kus, co visel za 2,8k před mnoha lety v musicdata ještě na Lidické. Ze všech kytar tam mě tehdy zaujal nejvíc. Jinak je to opovrženíhodná kytara, černožlutý burst, šroubovaná, placatá, no děs. Za ty prachy geniální punk i bez výměny snímače.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kvalita kytar Epiphone "před moha lety" vůbec nemusí být srovnatelná s dnešními. Plus dnes je mnohem větší konkurence.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“