1)
Pročítal jsem si jiná tímata, ale zatím mi žádné nedokázalo pomoct a tak mám dotaz.
Mám strata (snímače HB-SC-SC, tělo masivní olše, krk javor) s továrními snímači designovanými od EMG, na to, že kytara stála jenom 3 000 Kč, si nemužu stěžovat. Před nedávnem jsem si ale řekl, že by to chtělo změnu a koupit snímač, který je na vyšší úrovni než ty z továrny, myslím, že mě chápete
Podle toho co jsem si přečetl na fóru se mi zdá, že ideální volba ( na elektrickou kytaru hraju rok ) jsou snímače RM Custom (mimochodem mají nádherné barevné provedení) a SD 4,6..., popřípadě nějaké ty EMG. Můj první dotaz na Vás je, jaký konkrétní HB byste mi doporučili ( nemusí být z těch, co jsem napsal) a jaké s ním máte zkušenosti (klady,zápory). Chtěl bych, aby byl zvuk alespoň trochu alá Slash ( něco jako styl Guns n roses, sóla) Hraju classic rock, hard rock, punk, grunge...
HB by měl být v cenové relaci asi do 2 300 +-
2) Mám v plánu si pořídit další kytaru, napadlo mne, že bych si koupil Epiphone Les paul JUNIOR a dal na něj GIBSON snímač, myslíte, že by to byl dobrý krok a vyplatilo (z pohledu kvality výslednýho zvuku) by se koupit LP Juniora za 2 500 Kč + snímač za 3 000 než koupit rovnou kytaru za 6000 s továrními snímači? Na juniorovi je jen jeden, ale na svém stratovi používám jenom HB, takže to by nebyl problém...
Děkuji Vám moc za reakce.