automatický bubeník

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
TomyVop

automatický bubeník

Příspěvek od TomyVop »

Zdravím. Potřebuji poradit ohledně automatických bubeníků. Založili jsme si kapelu, kde rytmiku obstarávají klávesy Yamaha PSR 1100, starší, ale slušný klávesy, myslím. Samozřejmě rytmy v nástroji uložené se postupně ohrávají, nehledě na to, že občas jen těžko hledáme rytmus vhodný k muzice co hrajeme ( pop-rock, český věci především ) a proto bych se chtěl zeptat všech, co o tom vědí víc než já, dal by se dokoupit nějaký automatický bubeník a ovládat společně s klávesama, nebo se musí zapojit samostatně, celkově jak tato věc funguje. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď
nemous

Re: automatický bubeník

Příspěvek od nemous »

Myslím, že žádný automatický bubeník v ceně do 20 tisíc nemá takový komfort ovládání a možnosti, které má tvůj keyboard. Nenajdeš tam tlačítka Intro, Ending a verze A, B, C, D - ani na spoustě mnohem dražších automatech. Když už jste nuceni vůbec ty umělé bubny používat, myslím že i keyboard má pro tento účel použitelný zvuk a hlavně, jak jsem psal - nesrovnatelně lepší možnosti a ovládání. Moje doporučení tedy je - kup si lepší keyboard (nejméně PSR S700). Vlastnil jsem PSR S900 a kromě 305 továrních stylů se dá netu sehnat, snad nebudu přehánět, tisíce stylů z ostatních typů Yamah, které v tom budou běhat a to by bylo, abys nenašel ten vhodný pro danou skladbu. Na flash disk se ti v pohodě vejdou. Ještě to lze řešit konkrétní midi skladbou a z ní pustit jenom bicí stopy a nebo si nahrát svoje bicí do sequenceru jako skladbu a nebo vlastní styl. Možnosti jsou opravdu neomezené. Nemluvě o možnosti ovlivnit styl funkcemi Groove a Dynamics :D

Ještě k tomu automatu - pokud je vybaven MIDI rozhraním, dá se propojit a ovládat přes klávesy. Jak moc a dobře, to je na vyzkoušení. Ale je to další přístroj navíc.
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

Ahoj, díkes, zkusím ty klávesy, určitě to bude nejrozumnější. Co se týká midi, už takhle je to muzika s automatem, takže další zjednodušení nechceme.
nemous

Příspěvek od nemous »

neměl jsem na mysli pouštět midi skladby, jenom z nich použít bicí stopu(y)
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

to je jiná, přesto si myslím, že ty klávesy budou nejrozumnější volba, už jsem na ně koukal a vypadají velice dobře.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“