Dřevěná foukací harmonika

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
dvorak.pop

Dřevěná foukací harmonika

Příspěvek od dvorak.pop »

Pěkný den, zakoupil jsem si foukací harmoniku HOHNER BLUES HARP MS s dřevěným korpusem. Dočetl jsem se jen zběžně, že by se měla před hraním navlhčit, někdo dokonce psal, že v kořalce, jinak nebude hrát tak dobře. Je pravda, že tóny na 7-10 dírce, zvláště při nádechu, nehrají úplně ideálně a někdy to dost nepříjemně píská. Bojím se ale, že bych ji mohl poškodit nebo tak něco, tak prosím moc o radu jak vlhčit, nebo jestli vůbec...
Také jsem se dozvěděl o nutnosti vykoupání foukací harmoniky... Takže to ji mám normálně smočit ve vodě?? Díky moc za odpovědi.
woro90-1

Re: Dřevěná foukací harmonika

Příspěvek od woro90-1 »

Blbost. Nová harmonika, zvlášť šroubovaná, se rozhodně nemáčí. Korpus by nabobtnal, a hádej co by se stalo až by zase seschnul. Netěsnost jak blázen. Harmonika má těsnit když je suchá. Pískání jsou torzní kmity hlásků, na to korpus nemá vliv.
cels

Příspěvek od cels »

Takže vlhčit se nemusí?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ne.
pinmikaa
Nový uživatel

Příspěvek od pinmikaa »

Chtěl bych si pořídit foukačku na folk ale někdy bych si rád zahrál i blues. Už trošku hraju na hohner silver star ale ta už zní celkem blbě, některé tóny se vůbec neozývají. Chtěl bych ladění D. A tak jsem uvažoval o Hohner Big River. Máte s ní někdo zkušenosti?
ahsan
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Musí být dřevěná ? ;-) (že je to v tomhle topicu). Ladění D je dobrá volba, pokud hraješ většinu skladeb v A (což je v blues běžné). S tím konkrétním typem ale neporadím, hraju na Tombo.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“