Aktivní repro vs Hifi

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
denis0220

Aktivní repro vs Hifi

Příspěvek od denis0220 »

Zdravím. Jako amatér v oblasti hudební reprodukce bych měl pár otázek, které možná ne úplně souvisí se zaměřením fóra, ale věřím, že mi někdo poradí.
Chtěl bych si pořídit nějaké zařízení na reprodukci hudby ve standardní kvalitě. Mám v podstatě vybrány dva
produkty jen se každý typově liší. Nevím totiž zda lepší kvality reprodukce dosáhnu když si koupím aktrvní reprobedny a připojím je k PC (mám zvukovou kartu od Creative, ne intergrovanou)-
http://www.audiotek.cz/product-35820-al ... ve-520-usb
nebo pokud s pořídím microsystém a popř. ho i propojím s pc, viz.
http://www.hifishop.cz/microsystemy/onkyo-cs-545-s

Opravdu nevím kterou možnost zvolit, nemám možnost si tyto produkty poslechnou, jen mě obecně zajímá
čím bych dosáhl lepší úrovně či kvality reprodukce.

Děkuji za odpověďi
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivní repro vs Hifi

Příspěvek od kelley »

Ahoj. Pokud chceš něco skutečně jen na poslech hudby, v tvém případě bych dal přednost variantě č. 2 (Onkyo) a získáš navíc CD přehrávač, tuner, dálkové ovládání a možnost přehrávání mp3 z flash disku. U studiových monitorů můžeš být zklamán, že mají málo hloubek a výšek a nemají nic z výše uvedeného příslušenství.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych rekl, ze pokud nemame (a to vetsinou nemame nikdo tady) moznost srovnat tyhle veci vedle sebe, tak se bude radit/rozhodovat dost tezko. Typove jsou to sice ruzna zarizeni, ale v principu (pokud jde o srovnani s takhle levnyma monitora) se nakonec nemusi prilis lisit. Bedynky jsou podobne osazene (5" woofer, 1" tweeter), takze podle toho se taky rozhodnout neda.

Jisty plus pro Alesis by mel byt biamp, ale co se tyka konkretne modelu 520 USB, nelibi se mi na nem, ze ma vsechnu elektroniku v jedny bedne a do druhy vede jen drat. A ze moznosti nastaveni jsou dost omezene. Model 520 bez USB bude na tom o neco lepe.

(Osobne bych z toho, cos nalinkoval, vybral spis Onkyo. Ale pokud bys u Alesisu zvolil ten druhy model bez USB, tak by to asi bylo na nove rozhodovani...)
denis0220

Příspěvek od denis0220 »

Díky za odpověďi. Jasně není-li možnost je slyšet tak se těžce rozhoduje. K těm Alesis M1 520 (bez USB), myslíte že budou hrát lépe? Jak říkám nevyznám se v tom, vidím jen že mají vyšší výkon.
Rozhodující je pro mě "kvalita" reprodukce, myslím, že Onkyo je dobrá firma a tudíž by ten mikrosystém mě hrát vyváženě, ty Alesis 520 byly někde hodnoce relativně dobře ale další recenze jsem nenašel... Jde o to rozhodnout co by mohlo hrát líp (zda třeba mikrosystémy nemají obecně vyváženější přednes než aktivní monitory v ceně 6t.) to je to co nevím.. pokud by byla kvalita zvuku stejná asi bych dal přesnot Onkyu kvůli tuneru a dalším věcem... díky za názory
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych pridal jen malou poznamku:
Ted si to uplne nevybavuju, ale co sem koukal na technicky data a obrazky zezadu, tak cely Onkyo melo na stitku prikon kolem 40W (myslim, ze 36W). Kdezto ty Alesis bedny (ty bez USB), mely na stitku napsany prikon 100W (a to kazda). Jasne, ze je to jen napsane cislo (a bez overeni se mu da verit jen s rezervou), ale o necem to vypovidat muze. Konkretne mam na mysli to, ze pri vetsich hlasitostech muze mit Onkyo (ve srovnani s tema monitorama) problemy.
denis0220

Příspěvek od denis0220 »

Ok, je to možné. Nicméně měl bych je do malého pokoje 4*5 m. Takže o výkon úplně nejde spíš o vyváženost přednesu.. přikláním se spíš k tomu Onkyu.. nicméně uvažoval bych to případně propojit i s pc, ale trochu mě dělá vrásky možnost nějakých "neplech" jako zemní smyčky ... k tomu nějakou zkušenost nemáte?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v tom nebude rozdil.
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“