Problem s Nahráváním po výměně základní desky
Pravidla fóra
-
LuckyStrikeHype
Problem s Nahráváním po výměně základní desky
Cau prosím o radu.... Potom co sem si vymenil zkl. desku v pc tak mi nejde nahravat zvuk z mikrofonu, mám zvuk. kartu lexicon alpha s phantom. napájením a k tomu mikrofon AKG P 120. Dřivější desku mi zničil blesk který prošel asi modemem. Zvuk. karta normalně běží pouze co nejde je nahravat ten zvuk ze zadního vstup na mic. Nevím jestli byl při mikrofon při ty bouřce taky zapojen tak jestli se mohlo stát něco s mikrofonem a jestli nebyl tak je celou dobu v krabici tak pochybuju ze by to bylo mikrofonem. Zkoušel sem to ruzne nastavit, preinstalovat windows takže sem i znova instaloval program na nahrávaní a nic, nevim jestli se stim mohlo neco stát a nebo to je jenom nějaká blbost např v nastavení nebo neco podobnýho.....
Re: Problem s Nahráváním
a indikator na karte reaguje, kdyz do mikrofonu zakricis?
-
LuckyStrikeHype
jestli myslis ty peaky ve předu tak to nereaguje.
-
LuckyStrikeHype
no tak to asi bude ten mikrofon :d ted sem zkusil ze predu do instrumentu hodit jinej mic ten 6,5 jack a když do nej zařvu tak to reaguje
ano, to myslim. nevzpominas si nahodou, jestli to predtim reagovalo? nebo si musel mit chan2/mic naplno?
kdyz das monitor mix na direct a pripojis sluchatka, slysis se pres mikrofon? (jestli ne, bude problem nekde tam... od mikrofonu, kabelu, pres fantomovy napajec, az po vstup na aplhe...)
kdyz das monitor mix na direct a pripojis sluchatka, slysis se pres mikrofon? (jestli ne, bude problem nekde tam... od mikrofonu, kabelu, pres fantomovy napajec, az po vstup na aplhe...)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lexicon Alpha nemá Phantom
Nebo jsi myslel, že máš phantom zvlášť a jen jsem to špatně pochopil?
Nebo jsi myslel, že máš phantom zvlášť a jen jsem to špatně pochopil?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 31.07.2012 11:12, celkem upraveno 1 x.
-
LuckyStrikeHype
no myslim že jo ale nejsem si jistý ale určitě sem se slysel, ted když zapojim sluchatka tak tam je slyset strasny sum a když mam monitor mix v pulce a output level na plno tak to praská jako zpise kdyby nekdo klepal a line2/mic stím zaroven problikává....... phatom je zvlášt
-
LuckyStrikeHype
ten line2/mic byl na plno když je taky v pulce tak to neděla
-
LuckyStrikeHype
tak sem vse odpojil zustalo to akorat zapojene v pc a sluchatka a dela to ty samé zvuky
-
LuckyStrikeHype
Re: Problem s Nahráváním po výměně základní desky
tak co myslíte ? to bude asi teda tou zvukovkou ne ??
ja jsem to z toho tveho prispevku presne nepochopil (kdyz mas monitor mix v pulce, tak ani neni jasne, co slysis), ale mozne to je.
-
LuckyStrikeHype
slysim tam hučení a šum ale to dělá jenom když je naplno line2/mic a output level a kdyz se podivam v cubase na ten tak v tom audio activiti (default input channel ) to zobrazuje taky mensi ativitu (toho hučení )
-
LuckyStrikeHype
a i kdyby to bylo cokoliv tak tohle by asi ta zvukovka delat nemela ne ??
Myslel jsem to trochu jinak - kdyz mas monitor mix na pulce, tak poslouchas i vstupy, i vystup z pocitace. Ano, je pravdepodobne, ze ten hluk je ze "strany" vstupu, ale chce to nejaky jednoznacnejsi pristup ke zkouseni a k popisu situace, aby se zavada dala lokalizovat. napriklad:
- Sluchatka (a zatim nic jinyho) zapichni do alphy a poslouchej:
- a) Kdyz mas Monitor Mix na PLAYBACK, je ticho? A kdyz neco pustis z pocitace pres Alphu (hlasitost sluchatek si nastav na Output Level), hraje to v pohode?
(Pak bude tahle "strana" ("prehravaci") asi v poradku)
- b) Monitor Mix otoc uplne na DIRECT (poslouchame ted jen vstupy) a zkus postupne oba vstupy (bez pripojeni cehokoliv do nich). Tedy nejdriv Line 1 na maximum a Line 2 na minimum, pak stahnout Line 1 na minimum a pridat Line 2 na maximum. Objevi se ten hluk v nejake z techletech situaci?
(Jestli ano (treba u Line 2), pak to bude asi jak rikas a zrejme bude problem v karte. Jestli ne, musis pokracovat dal...)
- c) Zkontroluj jeste pro jistotu vstup Line 1. Pripoj do Line 1 treba to, co vcera, a poslechni (podobne jako v bode b) stahni Line 2 na nulu a Line 1 postupne pridavej), jestli je to OK.
- d) Zkontroluj Line 2, pripoj vystup z mikrofonu/napajece. Zase stahni Line 1 na nulu a Line 2 postupne pridavej. Neobjevi se ten hluk az ted?
(A tak dale ... snad je uz jasnejsi, co jsem tim myslel....)
- Sluchatka (a zatim nic jinyho) zapichni do alphy a poslouchej:
- a) Kdyz mas Monitor Mix na PLAYBACK, je ticho? A kdyz neco pustis z pocitace pres Alphu (hlasitost sluchatek si nastav na Output Level), hraje to v pohode?
(Pak bude tahle "strana" ("prehravaci") asi v poradku)
- b) Monitor Mix otoc uplne na DIRECT (poslouchame ted jen vstupy) a zkus postupne oba vstupy (bez pripojeni cehokoliv do nich). Tedy nejdriv Line 1 na maximum a Line 2 na minimum, pak stahnout Line 1 na minimum a pridat Line 2 na maximum. Objevi se ten hluk v nejake z techletech situaci?
(Jestli ano (treba u Line 2), pak to bude asi jak rikas a zrejme bude problem v karte. Jestli ne, musis pokracovat dal...)
- c) Zkontroluj jeste pro jistotu vstup Line 1. Pripoj do Line 1 treba to, co vcera, a poslechni (podobne jako v bode b) stahni Line 2 na nulu a Line 1 postupne pridavej), jestli je to OK.
- d) Zkontroluj Line 2, pripoj vystup z mikrofonu/napajece. Zase stahni Line 1 na nulu a Line 2 postupne pridavej. Neobjevi se ten hluk az ted?
(A tak dale ... snad je uz jasnejsi, co jsem tim myslel....)