Marshall JCM 900 (Metallica, Megadeth...)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
flushedawayone

Marshall JCM 900 (Metallica, Megadeth...)

Příspěvek od flushedawayone »

Chtěl bych mít zesilovač na zvuk z prvních alb Metallicy nebo třeba rust in peace
Od megadeth a na mesa boogie nemám prachy.
Chtěl bych koupit starou jcm 900 a 1960b box.
Problém je takový: nevím jaká je ta stará verze protože nechci tu reedici.
Nebo snad jiný zesilovač? Prosím odpoved
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
reason

Re: Marshall jcm 900 na Metallicu ,Megadeth

Příspěvek od reason »

ahoj. bohužel přímé srovnání jcm 900 a reissue nemám. pokud bych ji koupil nějak výhodně, tak by hrála dobře. dávat za ní majlant znamená, že hraje špatně :mrgreen: mně se ta reedice ale napodruhé docela líbila. asi bych ji ale nekoupil. spíš bych šel do dsl.

nezapomeň, že na kill ´em all používali gibsony flying V, což ve spojení s jcm 800 vytvoří ten nezaměnitelný škrabák. když píchnu do jcm 800 místo flyinga třeba jacksona, jsme zvukově krapet někde jinde. víš co, píšu to proto, at se nehoníš jen za zesákem a pak nejsi překvapený. ten zvuk co požaduješ... musí to být nutně stejný zvuk jako metla nebo dave? a co JVM?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kolik na to mas penez? Mesa jde dnes sehnat za pomalu stejny prachy jak marshall, spis i levneji (nez napriklad osmistovka). Caliber 50 a 1960 od marshalla by ti mohla v pohode poslouzit, celek koupis bez problemu do 30ti
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

čaues, podla mna 900-vka ti moc radosti ma takýto metal nespraví, len že by si to dokopával krabičkou,tam zase narastá šum a krabka dokurví lampový zvuk, je tam víc štávy ale ten zvuk už není ono,ked tak JVM-mko z bazáru alebo nejaká mesa alebo kludne jcm 800, 900 je taký nevyspytetelný aparát , dve hodinky na nom hráš a hrá sa ti stále lepšie a lepšie, prídeš na druhý den a že čo to je ? není to pokazené včera to hralo jak svina a dneska to nemá gule :( a 900 ked nevieš poriadne hrat tak znie jak keby bola rozladená gitara :shock: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

mirostrat píše:čaues, podla mna 900-vka ti moc radosti ma takýto metal nespraví, len že by si to dokopával krabičkou,tam zase narastá šum a krabka dokurví lampový zvuk, je tam víc štávy ale ten zvuk už není ono,ked tak JVM-mko z bazáru alebo nejaká mesa alebo kludne jcm 800, 900 je taký nevyspytetelný aparát , dve hodinky na nom hráš a hrá sa ti stále lepšie a lepšie, prídeš na druhý den a že čo to je ? není to pokazené včera to hralo jak svina a dneska to nemá gule :( a 900 ked nevieš poriadne hrat tak znie jak keby bola rozladená gitara :shock: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Co to je za blbiny? Když neumíš pořádně hrát, zníš asi vždycky blbě (asi jako rozladěná kytara), to dá rozum. Co se devítistovky týče, je víc typů, každý hraje jinak - je třeba uvádět model, o kterém mluvíš. K té nevyzpytatelnosti - z velké části je to psychoakustika. Hraješ pár hodin v kuse => jsi dobře rozehraný, máš už docela zalehlé uši, které přivyknou tomu rachotu => zvuk ti přijde lepší. Druhá věc je, že opravdu po nějaké době hraní začne hrát zrovna JCM900 dualreverb (dlouho jsem ho měl) trošičku líp, při dlouhém žhavení ve standby to nenastane. Ale rozhodně to není rozdíl "wow, bomba" a "to hraje na 3,14ču". Dual reverb jsem měl a už bych si ho asi nekoupil. Na tvrdší muziku se mi ale moc líbil a hrát nějaký metal, určitě o ní uvažuju. Vadil mi hlavně ten "pískovitý" zvuk při nižších hlasitostech. O kus víc bych pak uvažoval o SLX. Oba ty zesáky jdou sehnat za luxusní peníze (od 10 tisíc) a pokud potřebuješ jeden zkreslený zvuk a sedne ti charakter daného modelu, nevidím důvod pořizovat 4 kanálové JVM (jehož protlačování tebou v každém druhém vláknu mě už moc nebaví). Navíc u devítistovek je ten problematický charakter hlavně na preampu. Takže za ty peníze může devitikilo posloužit jako dobrý koncák k jinému preampu (pokud tě přestane bavit původní charakter). Krabkou kurvící lampový zvuk už tomu jenom nasazuješ korunu :)

Co se týče původního záměru témata, mrkl bych na zmíněný caliber 50(+)/dualcaliber od mesy. Skvělý zesák většinou za směšnou cenu (hlavně komba).
reason

Příspěvek od reason »

Latam píše: O kus víc bych pak uvažoval o SLX.
doporučuji dokopnout overdrivem (ne kvůli nedostatku gainu, ale zvuk pak není ve vyšších hodnotách zkreslení chemický). tenhle amp bude luxus ve 100w. :P
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja hral na snad vsechny typy 900 a u vsech mi vadi takovej divnej "šril" ve vyskach. takovej nevykroutitelnej hnus. trochu to zmizi pri extremnich nastavenich typu koncak naplno, gainem srovnat hlasitost a vsechno (mimo stredu, ty taky naplno) na nulu, nicmene po experimentovani s preampama jsme zjistili ze to jde z preampu. Osobne mi tato rada nikdy k srdci neprirostla a na zminovane bych si ji nevybral.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Kinx píše:ja hral na snad vsechny typy 900 a u vsech mi vadi takovej divnej "šril" ve vyskach. takovej nevykroutitelnej hnus. trochu to zmizi pri extremnich nastavenich typu koncak naplno, gainem srovnat hlasitost a vsechno (mimo stredu, ty taky naplno) na nulu, nicmene po experimentovani s preampama jsme zjistili ze to jde z preampu. Osobne mi tato rada nikdy k srdci neprirostla a na zminovane bych si ji nevybral.
Jasné, to je o osobní preferenci. Ale i jako 100w lampový koncák za 10 tis mi to připadá super.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to sice jo, akorat ta prakticnost :)))) nebavilo by me vozit rack a jeste k tomu hlavu. ale za desitku je to samozrejme super, to bych asi bral spis nez valveking.
reason

Re: Marshall JCM 900 (Metallica, Megadeth...)

Příspěvek od reason »

Kinx píše:to bych asi bral spis nez valveking.
:mrgreen: souhlas

ono zas když jsem vedle toho jcm 900 zkoušel laney nebo bogner alchymist, tak v rámci zkresleného zvuku z toho ten marshall vyšel nad očekávání dobře. ucho kytaristy je rozmazlená potvora, s tím se musíme smířit :mrgreen:

mně z těch nových řad zní nejlíp dsl. zdá se mi, že jsou i nejžádanější. docela se povedly.příjde mi, že některé kusy dsl hrají oproti ostatním dsl hůř. nebo mám už schízu :?:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam DSL z tech novejsich taky asi nejradeji. prijde mi, ze tam nakroutim skoro bez problemu zvuk osmistovky tak jak ho mam rad (a jeste bude rezervu v gainu) :) a pro fajnsmejrky je tam ten prepinac "DEEP", skoro jak na dýzlu :D

jinak laney maji svuj osobity nosovy zvuk, ktery mi treba u VH100R vyhovuje - to je fakt paradni zesilovac, a taky jde koupit za par korun. Alchemist mi prijde jako takova divna nahrazka, divny mazlavy zvuk. Fakt jsem byl prekvapeny (bohuzel neprijemne). Z techto tri co jsi jmenoval pro me suverenne nejhorsi.
reason

Příspěvek od reason »

zdá se mi, že jcm 2000 pomalu stahují z prodeje. to vypadá na nové řady 8)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : latam , šak načo sa rozčulovat v takom teple :) debatujeme, ja osobne si myslím , že nakopávacia krabka zvuk sprzní, stratí sa dynamyka a taký pocit, niečo nepopísatelné ale počutelné, no a dneska dokopávat krabkami je vec vkusu , ja som proti, nejaký jednokanál nepoviem, a teda Metallicu, Megadeth na 900, ? jako dá sa to hrat aj na mg 15 marshall ale s kapelou ide aj o to na čo hrá druhý gitarista, ten zvuk sa zleje , a ja mám práve s 900-kou tu skusenost ,že trebárs na beglajt je to ok ale ked vylezeš do sola na tom istom beglajtovom nastavenom zvuku tak je to v riti proste rockový zvuk do metalu :shock:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
reason

Příspěvek od reason »

nejlepší na tom všem je, že tady všichni řešíme jcm 900 jako o život a zadavatel linku nikde :roll: asi někde lítá po světě, či co

víc už stejně moc neřekneme. asi se všichni shodneme na tom, že nejlepší je to všechno objet, poslechnout a pak vybírat. stejně nakonec většina dojde k tomu, že top je plexi, JMP, JCM 800 (jednokanál), 6100 a nevím co ještě

chtít zvuk metaliky a nemít prachy (nevysmívám se - taky nejsem za vodou) je stejný nesmysl jako chtít ferari a mít na něj naspořených 100tis. . pokud nehledáš svůj zvuk, který by tě bavil a tím pádem bys ho mohl aplikovat na "cokoliv", smiř se s tím, že budeš muset šáhnout hlouběji do peněženky. kup si flyinga, jmp, nebo jcm 800, starou 1960ku a máš vystarané. tahle kombinace ti dá, co hledáš. otázka cca 45-50 tis.

uvažovat o jcm 900 je stejně blbost, když se jedná o alba z 80.tých let a zesák je z 90.let. všichni víme, že charakterově je 900 od 800 jinde. tomu zvuku se ale můžeme hodně přiblížit. jestli přes jcm 900, sl-x, JVM, TSL, DSL je na každém. bude to pořád marshall sound.

dsl je můj favorit. možná není primárně určen na tvrdou hudbu, ale perfektně artikuluje.zbytek dokopat, vyždímat atd.

opravdu to chce slyšet!

krása: :P
http://www.youtube.com/watch?v=BcCZ7efg12g
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jediná výhoda JCM900 je její nízká cena, jinak nemá co nabídnout.
A vůbec na tady ty zvuky bych Marshalla neřešil a šel bych do toho DC nebo Marku, protože ten zvuk se nedá srovnat.
2 reason : nevím, jestli ti to už někdo řekl, ale existují i jiné aparáty než Marshall...
reason

Příspěvek od reason »

bubucci píše:2 reason : nevím, jestli ti to už někdo řekl, ale existují i jiné aparáty než Marshall...
to sedí od člověka, který chce pitbula vyměnit za jcm 800, že?! :lol:

tím si chtěl říci přesně co? vadí ti něco konkrétního? buď věcný a napiš, co tě trápí! odborné rady dozajista oceníme :idea: k těm mesám jsem se záměrně nevyjadřoval, protože nemám potřebu bezdůvodně rýpat do všeho, co se mi nelíbí. navíc nevím, proč bych člověku doporučoval dual caliber, když mi jeho zkreslený zvuk příjde otřesný. zní to jako kombo zavřené v popelnici. zdaleka nezdílím tu boogie mánii, ale nemám důvod s tím někoho zatěžovat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

reason píše:
bubucci píše:2 reason : nevím, jestli ti to už někdo řekl, ale existují i jiné aparáty než Marshall...
to sedí od člověka, který chce pitbula vyměnit za jcm 800, že?! :lol:
A co je na tom ? Mě je vcelku u prdele na co hraju, pokud to hraje. Zkoušet a střídat aparáty mě baví a nepotřebuju se do krve bít za nějakou značku.
Ve zkušebně stojí JCM900 a vedle toho Mesa Mark III a víc metallicy jde dostat z toho Marku, bez debaty. Nevím, jaké máš s DC/Mark řadou zkušenosti, ale se zkušenostmi z blbuvzdorných korekcí viz Marshall/Engl, je člověk na té Mese ztracený a chce to víc práce k nalezení vyhovujícího zvuku.
''flushedawayone'' se tady k tomu beztak nijak nevyjadřuje, takže je zbytečné se tu dohadovat...
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Díky všem za odpovědi. Zrovna se stehuju a na internet už jsem tejden ani nepomyslel. Uvidím ale myslím že to udělám tak že to prostě všechno vyzkouším a uvidím co se mi bude líbit. Díky všem
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“