Zdravím,
Mám na mém lampovém zesilovači 3 kanály - Clean, Crunch a Distort
kanál Crunch má najednou mnohem menší výkon než ostatní kanály. I když dá volume naplno, nehraje ani z pětiny tak nahlas jako ostatní kanály. Je tedy problém v lampách? Mám 2 koncové a 4 preamp lampy.
Četl jsem zde na foru že problém s výkonem značí problém v koncových lampách, ale to by snad hrály potichu všechny kanály ne?
Mám tedy vyměnit Preamp lampy, Koncové lampy nebo raději všechny? Děkuji za odpověď
Jeden kanál hraje potichu - problém v lampách?
Pravidla fóra
Re: Jeden kanál hraje potichu - problém v lampách?
Dobrý večer, když chcete dostat nějakou aspoň trochu užitečnou odpověď, měl byste napsat spíš značku a typ zesilovače než to, že má 2 koncové a 4 preamp lampy. Z toho se dá usuzovat maximálně na to, že jde o nějaký padesátiwattový hi-gain zesilovač. Že je příčinou elektronka, v tomto případě předzesilovací není vůbec jisté, může to být stejně tak kterákoliv pasivní součástka (rezistor, kondenzátor nebo kontakt přepínacího relé - pokud není přepínání kanálů řešeno např spínacími FETy nebo nějakým speciálním IO). S tím, že to nebudou vadné koncové elektronky máte pravdu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.