Morley Power Wah (Pro Serie)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
666valec666

Morley Power Wah (Pro Serie)

Příspěvek od 666valec666 »

Zdar máte nějaké zkušenosti s tímto kvákadlem ?? a je podle vás lepší Cry Baby Od Dunlopa ??:D
http://kytary.cz/morley-power-wah-pro-serie/HN084247/
Díky všem za odpovědi Valec
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 12.08.2012 20:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název tématu. O kvákadlech Morley se toho již zde napsalo dost. Hledej.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Morley Power Wah (Pro Serie)

Příspěvek od Nero »

Měl jsem PWOV, což je v podstatě to samé (zvukově) s možností volume pedálu navíc. Jestli je lepší než CB nelze říct, protože hraje dost jinak - a pak jde o tvoje preference. Pro mé uši není tak uřvaný jako CB, je položený méně do výšek, více do středů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Leží mi teď oba na zemi :D. Můj názor:
Morley: na čistý zvuk nádhera, když na to jdeš s citem. Zkreslení nic moc.
+ kvákání na cleanu/grunge zvucích, optické snímání, boost, true bypass, LED on/off
- zvuk na silné zkreslení, váha a velikost, leží vodorovně (to je spíš možná otázka zvyku)

CryBaby: na čistý zvuk jde slyšet jeho velký nedostatek, kvůli kterému ho vrátím - jde o to, že přibližně uprostřed dráhy je tam velký frekvenční (?) skok, který JDE slyšet. Takové kvaaAAAAaaaaaaaakkkk. :D a to jdu na to fakt citlivě. Je jinač daleko křiklavější než Morley, osobně tomu úplně nehovím...
+ zvuk při zkreslení, délka dráhy, váha a velikost, spínání na špičce, cena
- absence true bypass a LED indikace, zvuk se na funky ještě i dá, ale jinak clean a jemné zkreslení hrůza.

Je to opravdu jen o tom, co od toho chceš. CryBaby vracím (prostě CryBaby za 2 a půl litru není to samé co ten slavný CryBaby za 7) a u Marleyho se ještě rozhodnu, ten zvuk je paráda, ale 3 tisíce velká pálka :(.
Naposledy upravil(a) wawelin dne 12.10.2014 12:32, celkem upraveno 1 x.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Můj názor je podobný těm, které již zazněly.
Pro mne je nejlepší rockové kvákadlo Vox/Cry Baby kvůli typickému průběhu a Q filteru.
Navíc je Vox/Cry Baby snadno modifikovatelné pro doladění na hráčský styl a ucho.
Btw. když jsem u toho Voxu, tak Dunlop má Cry Baby jenom kvůli tomu, že si Vox nenechal "Vox Cry Baby" jako název registrovat. Dunlop to obkreslil schématicky a navíc si to jméno zaregistroval na sebe. Schématicky je to v podstatě jedno kvákadlo, které psalo historii.
Morley na to šel víc moderně (dle módy druhé poloviny sedmdesátých let) a místo dvou tranzistorů a LCR obvodu použil integráč a pásmovou propust... Vynechání L znamená poměrně značný rozdíl v chování a zvuku. Může to být pro někoho dobré, ale třeba Morley Steve Vai Bad Horsie bylo Cry Baby převlečené za Morley a doplněné další elektronikou okolo - prostě ten požadovaný zvuk Vai dostal až z Cry Baby, takže mu ho Morley musel udělat taky.
Osobně mám do Morley kvákadla zabudovaný originál Vox kvákadlo ze šedesátých let a doladěný na můj oblíbený zvuk.
Cry Baby jinak dělala i Tesla, Roland i Ibanez a pytel dalších, ale ne vždy se podařilo okopírovat dobře.
U těch integráčových a la Morley Pro Wah je to trochu problematičtější... Jednoduchá optika má tendenci reagovat na teplotu a kdo hrál v létě na openair festu na sluníčku s 45°C na kvákadle s jednoduchou optikou, tak ví, že jednoduchá optika pak podstatně míň kváká. Tohle řešil Petr Michalík a George Dennis, u některých jejich modelů byla dvojitá optika právě pro eliminaci těchto problémů. Btw. i když v některých polohách zněl GD Elite výborně, jako primární wah u mne nezůstal.
Takže za mne jako základní kvákadlo něco jako Cry Baby (s možným doladěním odpory nebo výměnou indukčnosti - třeba Red/Yellow Fasel - na ucho). Vyhnul bych se novotám typu Q95, bral bych osvědčenou klasiku, protože když to bylo dobrý pro Hendrixe, proč by to nebylo dobrý pro mne.
Nevadí, že jsem se tak obecně rozepsal?
Obrázek
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

nevadí a smekám nad tvojimi znalostami a schopnostou to zrozumitelne taky popsat , širák dolú
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a co treba toto? http://kytary.cz/ibanez-wd7/HN082536/ osobne jsem na to tedy nehral, ale mam pocit ze si nikdo nestezoval a nabizi to celkem kopec moznosti:)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“