Aktivky Thump TH-15A vs. RCF ART 315

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
MichalN

Aktivky Thump TH-15A vs. RCF ART 315

Příspěvek od MichalN »

Zdravím,

potřeboval bych poradit který reproboxy vzít, převážně by byly používány na reprodukovanou hudbu v uzavřených prostorech, semtam na hřišti max. 50lidí. Myslíte, že by vzhledem k ceně stačily ty Mackie? časem bych k ním přidal subbasy pokud ne tak bych přihlédl k těm RCF.

Předem děkuji za vaše odpovědi a názory.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivky Thump TH-15A vs. RCF ART 315

Příspěvek od Letho »

Ač je dotaz starší, snad moje odpověď pomůže třeba i někomu jinému, kdo se rozhoduje.

Snad pro všechno (krom ceny) je lepší RCF. Nenech se zmást, že THUMP 15 má 400 W a RCF "jen" 350, je to naprosto irelevantní, protože rozhodující je maximální SPL, Mackie má 116 dB, RCF 128 a to je sakra rozdíl.
Pokud můžeš dát víc peněz, dej je na RCF, vyplatí se ti to. Později se subem dosáhneš na víc akcí.
Pak by se rozhodování přeneslo na ART315-A MK2 / ART315-A MK3 / RCF 312-A MK2/3

Rozdíl 12" repro versus 15" je slyšet na hlase, mluveném slovu a zpěvu, 12" je obvykle lepší, ale není to pravidlo. U RCF bych si dovolil říct že 12" je opravdu hezčí na přednes a univerzálnější, především pokud pak dodáš subby, bude to "kopat" stejně jako sub s 15". Kdežto 15" kopne trošku víc i sama, bez subu.

Rozdíl Mark 1/2/3 u RCF ART3xx je v provedení především elektroniky, Mark I, ten původní typ má klasicý zesilovač, plus vestavěné korekce, Mark II korekce vypustil, řekl bych že je z těch tří asi nejpoužívanější, krom toho má, pokud si pamatuji výškový reproduktor vyšší kvality.
Mark III má zásadní změnu, tou je digitální zesilovač. Občas je prý zdrojem různých rušení, neznám ale nikoho, kdo by mi to potvrdil, např. že na tom a tom kšeftu mi prskal kabel, který jsem vedl vedle tý bedny.

V současné době je skoro nemožné od obou verzí (12" i 15") sehnat Mark I, krom bazarů, podobně je na tom Mark II, Prodance má na skladě od obou jen Mark III - http://eshop.prodance.cz/art-315a-mkiii/d-97022/

Já bych spíš volil 12", tedy RCF 312-A MKIII, později sub, například http://eshop.prodance.cz/4pro-8003as/d-93276/

Vol i kvalitní mixpult, stojany, kabeláž.

Edit : odpovídal jsem s předpokladem, že se jedná o RCF 315-A, aktivku. V nadpisu je psáno RCF 315, to je pasivka. Ta by vyšla dráž, protože by jsi potřeboval i externí zesilovač a celkové řešení by bylo o hodně težší. To pak teho Mackieho.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“