Vzhledová úprava bubnů , je to možné ?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

Zdravím , mám doma bicí soupravu. Jsou to Tamy a jsou tmavě modré. Mám je z druhé ruky.. vypadají už tak už prostě trochu jetě.. lehce odřená barva, trošku zkorodované obručky co napínají blány, a i stojany na činely trochu zrezli.. Chtěl sem se zeptat, napadl mě nápad jak si bicí upravit, ale nevím jestli to není nebezpečný aby se mi bubny nerozpadli.
Chtěl bych ze všech pěti bubnů sundat obručky i se šroubama a těma přidělanýma zdířkama co drží ty šrouby k obručkám. potom seříznout jestli to vůbec půjde tak ze všech bubnů tu barevnou fólii co je nalepená na tom dřevě , aby prostě zůstalo samotné dřevo a potom si na to natáhnout novou fólii jinačí barvy (jestli bych to sehnal vůbec někde , třeba v nějakým Bauhausu nebo tak něco , prostě nějaký tený Lino nebo tak něco. nevím totiž jak je ta folie na bubnu tustá.) A ty obručky s těma šroubkama a těma držákama i tou hlavou co drží přechody tak přestříkat někde v nějaký lakovně na určitou barvu.
Spíš se ptám na ty bubny, ohledně toho kovu moc strach nemám, to vím jak sundat i jak to udělat, ale mám spíš strach že když sundám tu folii co je na bubnech tak že se mi rozpadnou nebo že bude nějakej problém natáhnout tu novou folii zpátky na buben.

Nebo jen přetánout původní fólii novou a vyříznout na místech kde by bylo potřeba (tam kde by byly ty obručky a kde by byly ty držáčky na ty obručky. )
A nebo jen původní folii přestříkat. Ale aby na tom barva džela..

Co si o tom myslíte ? je to reálný ? :)
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

nebo , můžu na to dát normální barvu ve spreji ? na plast a na kov ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vzhledová úprava bubnů , je to možné ?

Příspěvek od Nero »

tom1993 píše:nebo , můžu na to dát normální barvu ve spreji ? na plast a na kov ?
Tak to klidně můžeš... Jen je otázka, jak dlouho to bude držet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

no právě, nemáte s tím někdo zkušenosti ? ty obručky bych hlavně chtěl přestříkat.. ale nějakou barvou aby to vydrželo.. nevíte čím ? :)
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Komaxitem a vypálit, to drží :)
Ale pochybuju, že to má cenu dělat...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Je to možné. (toť odpověď na dotaz :wink: )
Co se týče korpusů, viděl jsem jedny Tamy, ze kterých majitel strhal fólie, vybrousil je a nalakoval. Když montoval mušle, tak dal pod ně gumové podložky, které byly tlusté jako ta vyhozená fólie. Vzhledově to dopadlo výborně, zvukově nevím, páč jsem je neslyšel v původním stavu. Ale hrály docela fajn.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Dan Rohanský píše:Komaxitem a vypálit, to drží :)
Ale pochybuju, že to má cenu dělat...
No, na zbytcích chromu mu ani prášková barva kdoví jak dobře držet nebude. Musí prvně rámečky dostat do kovově čistého stavu bez jakékoli povrchovky a pak to co nejdříve dát do lakovny, než to zrezne. Případně nechat povrch napasivovat a pak to nechat stříknout v nějaké slušnější lakovně, kde mu to dokáží před nástřikem pořádně odmastit. Rovnou dodávám, že sundat chrom není tak snadné. Dělá se to buď chemicky, nebo tryskáním. Tady to třeba umí: http://www.atomo.cz/.
Co se týče folie, dá se použít tenká barevná která se používá třeba na reklamní nápisy na auta, po vyřezání na plotru. Je to běžně dostupné a celkem levné.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Samo, že ten chrom musí dolů, třeba opískovat no...
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Dan Rohanský píše:Samo, že ten chrom musí dolů, třeba opískovat no...
Nemusí všechen, jenom místa, kde se loupe nebo drolí. Pokud se to bude neprůhledně lakovat.
Pokud by se to mělo znovu chromovat (Cu-Ni-Cr), pak musí starý chrom i Cu-Ni nejdříve komplet dolů.
To je ale věc galvanizéra, a poměrně pracná záležitost.
:? -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“