Chtěl bych si pořídit mikrofon a vzhledem k tomu, že vlastním mixážní pult přemýšlím, jestli teda s XLR, nebo USB. Jelikož vlastním mixážní pult Soundcraft EPM12 a do pc to mám připojené přes 3.5mm jack do integrované zvukovky, nevím, jestli není lepší koupit přímo USB mikrofon. Jestli když bych to zapojil do mixážního pultu a do pc a v pc by se mi to podařilo v nějakém programu načíst , čož nevím, jestli je realné, byl by výsledný zvuk stejně kvalitní, nebo dokonce i horší. Jelikož zatím mixážní pult používám k poslechu hudby. Tzn.PC, zesilovač, mixážní pult, reprobedny. Ale zdá se mi být škoda, když už ho mám, ho nevyužít. Ikdyž teda jak říkám, je to Analogový mixážní pult
Mikrofon přes mixážní pult?
Pravidla fóra
Mikrofon přes mixážní pult?
Zdravím,
Chtěl bych si pořídit mikrofon a vzhledem k tomu, že vlastním mixážní pult přemýšlím, jestli teda s XLR, nebo USB. Jelikož vlastním mixážní pult Soundcraft EPM12 a do pc to mám připojené přes 3.5mm jack do integrované zvukovky, nevím, jestli není lepší koupit přímo USB mikrofon. Jestli když bych to zapojil do mixážního pultu a do pc a v pc by se mi to podařilo v nějakém programu načíst , čož nevím, jestli je realné, byl by výsledný zvuk stejně kvalitní, nebo dokonce i horší. Jelikož zatím mixážní pult používám k poslechu hudby. Tzn.PC, zesilovač, mixážní pult, reprobedny. Ale zdá se mi být škoda, když už ho mám, ho nevyužít. Ikdyž teda jak říkám, je to Analogový mixážní pult
. Klidně posílejte i mikrofony z kterýma máte zkušenost. Chtěl bych to používat, na zpěv, rap. Maximální částka 4000-5000 Kč. Jelikož je to dlouhodobá investice, myslím si, že i 1000 Kč rozdíl přidá o dost na kvalitě, vyplatí se tedy do toho zainvestovat.
. ovšem ne vždy znamená, čím dražší, tím lepší,., co si budem žee..?
. Tak děkuji za vaše rady, názory a mějte se jak chcete 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon přes mixážní pult?
Tady je třeba si asi nejprve odpovědět na otázku, jestli jej budeš zapojovat jen do PC. Protože jinak je ti mikrofon s USB naprd.
Mikrofon s XLR je rozhodně univerzálnější. Za mě tedy hlas pro XLR. Kvalita záznamu pak bude záviset na kvalitě mikrofonu a kvalitě zvukovky, kterou máš (píšeš integrovaná, takže asi nic moc). Pokud ti jde o kvalitu nahrávky, bude asi také nutno řešit koupi nové zvukovky.
Takže je na tobě, jakou cestou se vydáš, obě mají pro a proti
.
Mikrofon s XLR je rozhodně univerzálnější. Za mě tedy hlas pro XLR. Kvalita záznamu pak bude záviset na kvalitě mikrofonu a kvalitě zvukovky, kterou máš (píšeš integrovaná, takže asi nic moc). Pokud ti jde o kvalitu nahrávky, bude asi také nutno řešit koupi nové zvukovky.
Nevím, jestli mají USB mikrofony i klasický XLR a jestli jdou zapojit i jinam než jen do USB. Zatím jsem na takový nenarazil. Nicméně pokud si pořídíš USB mikrofon, odhaduji, že bude nahrávka lepší, než s XLR mikrofonem přes mix Soundcraft do integrované zvukovky. Mikrofon USB ti totiž funguje jako samostatná zvukovka s vlastními převodníky.Dave245 píše:...jestli není lepší koupit přímo USB mikrofon. Jestli když bych to zapojil do mixážního pultu a do pc a v pc by se mi to podařilo v nějakém programu načíst , čož nevím, jestli je realné, byl by výsledný zvuk stejně kvalitní, nebo dokonce i horší.
Takže je na tobě, jakou cestou se vydáš, obě mají pro a proti
Ok,
Díky za radu, mám na to podobný názor. Zainvestuji do USB mikrofonu. A když už jsme u toho, dopuručil bys mi nějaký..?
Díky za radu, mám na to podobný názor. Zainvestuji do USB mikrofonu. A když už jsme u toho, dopuručil bys mi nějaký..?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
RAP nezpívám, tak bohužel nemůžu radit žádný konkrétní, co by mohl svou charakteristikou vyhovovat. A co se USB provedení týče, tak jsem v tomto ohledu také pole neorané, sry (jen teoretické znalosti)
.
Teď jsem ještě narazil na variantu Shure SM58+X2u. Čili klasika SM58 + převodník XLR/USB (i s phantomem). I to by byla možnost, akorát má jen 16bit. I když za tu cenu se určitě dá pořídit kvalitnější kombinace mikrofonu se zvukovkou
.
Snad se tu ukáže někdo zkušenější, kdo poradí lépe.
Teď jsem ještě narazil na variantu Shure SM58+X2u. Čili klasika SM58 + převodník XLR/USB (i s phantomem). I to by byla možnost, akorát má jen 16bit. I když za tu cenu se určitě dá pořídit kvalitnější kombinace mikrofonu se zvukovkou
Snad se tu ukáže někdo zkušenější, kdo poradí lépe.
Nebo je tu ještě jedna možnost http://www.audiotek.cz/product-33180-mx ... te-classic.
Jestli by nebylo lepší (kvalitnější) koupit mikrofon s XLR konektorem, jelikož je možnost většího výběru v poměru s kvalitou a cenou.(můj názor). Ovšem nevím, jestli to nebude díky tomu USB adaptéru ztrácet na kvalitě nahrávky. Tudíž, jestli bude lepší koupit třeba MXL Studio 24 USB, nebo za tu stejnou cenu mikrofon s XLR a ten USB adapter..
Jestli by nebylo lepší (kvalitnější) koupit mikrofon s XLR konektorem, jelikož je možnost většího výběru v poměru s kvalitou a cenou.(můj názor). Ovšem nevím, jestli to nebude díky tomu USB adaptéru ztrácet na kvalitě nahrávky. Tudíž, jestli bude lepší koupit třeba MXL Studio 24 USB, nebo za tu stejnou cenu mikrofon s XLR a ten USB adapter..
Nejvetsim problemem tehletech USB mikrofonu a jednostrannych prevodniku je ten, ze vetsinou (ne vzdycky) nemaji zadny vystup, takze je trochu problem s monitoringem (obzvlast kdybys chtel slyset i to, co zrovna nahravas). A vubec ... pokud uz mas mixazni pult, je nakup mikrofonu, ktery k nemu nepripojis, krokem trochu mimo...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nedohledal jsem nikde, jaké má ten MXL převodník parametry, takže nevím. Bude ale asi to samé jak ten Shure, jen v jiném kabátě.
Jak píše Paris, když máš dobrý mixpult, možná by bylo lepší koupit mikrofon s XLR a pak na propojení s PC nějakou dvoukanálovou zvukovku. Tady je výběr celkem velký a jsou mezi uživateli tohoto fóra dost rozšířené, tudíž bude i dost osobních zkušeností a doporučení.
Jak píše Paris, když máš dobrý mixpult, možná by bylo lepší koupit mikrofon s XLR a pak na propojení s PC nějakou dvoukanálovou zvukovku. Tady je výběr celkem velký a jsou mezi uživateli tohoto fóra dost rozšířené, tudíž bude i dost osobních zkušeností a doporučení.
A na kolik by to teda tak vyšlo, něco trochu slušnějšího.? Zase nevím, jestli tenhle mixážní pult je zrovna vhodný na nahravání a propojení do pc, jelikož je analogový. Taky jsem přemýšlel o zvukové kartě a následného zakoupení mikrofonu na bicí, ale sešlo z toho. To znamena 8-9 vstupu pro mic.. Takže raději říkáte tu zvukovku, a kdybych se do budoucna rozmyslel, zapojím jen mikrofony do mixážního pultu a odtud už si to ta zvukovka co bude připojena do mixážního pultu sebere..? Děkuji
je i neni. potencionalni nevyhodou je, ze muzes nahravat jen dve stopy najednou. samozrejme, ze se da poridit pult s digitalnim rozhranim, ze ktereho se da nahravat vic stop najednou (pozor, ne kazdy takovy pult tohle umi, pri vyberu je treba byt pozorny)... ale to asi primo nesouvisi s tim, na co se ptas .... a tohle tema se tu resilo uz nekolikrat.Dave245 píše:nevím, jestli tenhle mixážní pult je zrovna vhodný na nahravání a propojení do pc, jelikož je analogový
ano. ale ted to mas vlastne taky tak, ne? akorat jedes pres zvukovku integrovanou, ze? v tom nebude principialne zadny rozdil ... akorat s lepsi zvukovkou ziskas (o neco malo) lepsi zvuk, zrejme lepsi latenci ... a (dejme tomu) rozsireni moznosti monitoringu.Dave245 píše:kdybych se do budoucna rozmyslel, zapojím jen mikrofony do mixážního pultu a odtud už si to ta zvukovka co bude připojena do mixážního pultu sebere..?
edit: abych se vratil na zacatek (a abysme se moc nezamotavali do dalsich a dalsich subproblemu), v podstate souhlasim s tim, co tu psal Hendrek predtim... ze je skoda nevyuzit to (mixpult), co mas.
Naposledy upravil(a) Paris dne 29.08.2012 20:29, celkem upraveno 2 x.
Tak mě tak napadlo. Dřív jsme to tu probírali, že bych se k tomu vrátil. viz studio-a-recording/vhodna-zvukovka-t29531.html . Že bych sledoval cenu http://www.behringer.com/EN/Products/UFX1604.aspx Jestli to spadne na rozumnou míru. A následně do budoucna bych už jen zainvestoval do mikrofonu. Kdybych chtěl nahrávat i ty bicí. A nebo zainvestovat jen do té zvukovky za tech 10000Kč. viz http://www.audiotek.cz/product-31808-pr ... io-project . A mikrofony no. Jelikož do budoucna kdybych chtěl ty bicí, tak potřebuji aby měl každou stopu zvlášť, čili těch 8 stop. 
oboji je mozne. ale ano, v tehle situaci (jeden mix uz mas), bych se taky zatim rozhodnul pro tu zvukovku ... je to takovy jednodussi reseni. akorat bych se znovu podival, jestli se nahodou nenajde nejaka lepsi (myslim ted "lepsi" v tom smeru, ze bude treba do budoucna rozsiritelna dalsim prevodnikem).
edit: ja ted momentalne nejsem moc v obraze, co vlastne vsechno hodlas delat (treba az bude cas, znovu si to proctu), takze ber odpovedi s rezervou, a adaptuj si je na tvoje vlastni plany a predstavy. celkem se mi zda, ze tomu rozumis, tak by to nemel byt pro tebe problem...
edit: ja ted momentalne nejsem moc v obraze, co vlastne vsechno hodlas delat (treba az bude cas, znovu si to proctu), takze ber odpovedi s rezervou, a adaptuj si je na tvoje vlastni plany a predstavy. celkem se mi zda, ze tomu rozumis, tak by to nemel byt pro tebe problem...
No. A nebo skusit prodat ten co teď mám. Ovšem nedokážu si představit, jak propojím stávající mixážní pult z touhle zvukovou. To prakticky je mě už mixážní pult na nic ne..? A jestli bych teda mohl poprosit, něhodil bys mě nějaký odkaz na tu zvukovku, co se bude dat dále rozšířit.
Díky
ono moc moznosti neni ... propojis to, jako by ta zvukovka byla obycejna dvoustopa (tedy zhruba asi jak to mas ted), akorat ze ti na zvukovce zbydou dalsi vstupy, do kterych muzes pichnout dalsi veci...Dave245 píše:Ovšem nedokážu si představit, jak propojím stávající mixážní pult z touhle zvukovou.
z jisteho hlediska vlastne ano (z hlediska vicestopeho nahravani), to mas pravdu. ale porad je to mixazni pult... a kdyby nic, tak mas na nem predzesilovace, ekvalizery, monitor ... atd.Dave245 píše:To prakticky je mě už mixážní pult na nic ne..?
po nejaky rozsiritelny zvukovce se podivam (to se muzes i sam - staci trochu vic koukat do popisu a na fotky, co ma za dalsi rozhrani). akorat se mi zda, ze jsme trochu odbocili od toho, na co ses ptal na zacatku ... ale to asi nevadi, ne?
Nevadí.
Právě sem se totiž vrátil do té smyčky ''budoucnost''. Tudíž, vícestopé nahrávání bicích. Raději teď rozhodně plánuji počkat a pokud možno zainvestovat rovnou do té zvukovky. Dost mě ale ovšem láká i ten pult.. Je to prakticky už všechno co potřebuji v jednom. http://www.behringer.com/EN/Products/UFX1604.aspx . Ovšem ta cena. Musel bych to sledovat. Na druhou stranu by se ale v jisté míře investice z mého pohledu vyplatila.. Potom už jenom ty mikrofony. A buď bych prodal stávající mixážní analogový pult Soundcraft EPM 12, nebo jej případně používal na živé vystoupení, kdy bych jen připojil reprosoustavu se zesilovačem. 
ano, treba tak 
abych se jeste vratil k tomu puvodnimu dotazu (mam pocit, ze se to trochu zneprehlednilo): k tomu nahravani zpevu do muziky by ti melo stacit to, co uz mas (kdyz budes mit (si koupis) nejaky vhodny mikrofon). dokonce bych rekl, ze by ti na to mela stacit i ta integrovana zvukovka (pokud to neni nejaky pruser). mikrofon zapojis do pultu, pult spojis (tam i zpatky) s pocitacem a nahravas. latence by se mela dat vyrovnat softwarove (pokud to nahravaci soft nedela automaticky), a poslouchat se muzes pres pult (pripadne se to da asi nastavit i jinak), takze latence by ti v tom nemela prekazet....
abych se jeste vratil k tomu puvodnimu dotazu (mam pocit, ze se to trochu zneprehlednilo): k tomu nahravani zpevu do muziky by ti melo stacit to, co uz mas (kdyz budes mit (si koupis) nejaky vhodny mikrofon). dokonce bych rekl, ze by ti na to mela stacit i ta integrovana zvukovka (pokud to neni nejaky pruser). mikrofon zapojis do pultu, pult spojis (tam i zpatky) s pocitacem a nahravas. latence by se mela dat vyrovnat softwarove (pokud to nahravaci soft nedela automaticky), a poslouchat se muzes pres pult (pripadne se to da asi nastavit i jinak), takze latence by ti v tom nemela prekazet....
Dobře.
Jediným problémem bude, aby mi to Software načetl ten mikrofon. Když to bude přes mixážním pult zapojené..
software samozrejme zadny mikrofon nenacte (bavime se o mikrofonu s analogovym XLR konektorem), pro software zustane jako zarizeni stavajici integrovana zvukovka, at uz k ni pripojis cokoliv pres cokoliv.
Ano to chápu.. Ovšem to nastavení například v Nuendu, abych mohl nahrávat. To bude asi chtít nějak pořádně nastavit..
vzdyt ted to mas pripojeny, ne? a musi to (krome toho, ze nemas ten novy mikrofon) fungovat i ted, ne? a jestli neco nefunguje (muze se to stat), tak stejne ma vetsina veci nejaky jednoduche reseni. zatim se bavime jen o tom, ze bys neco prozatim nekoupil (a zkusil to s tim co mas), takze nestahuj kalhoty, brod je jeste daleko 
No, zatím to jen využívám k poslechu. Tzn že mi to jde z pc do mixážního pultu a odtud do zesilovače a reprobeden. Popřípadě když potřebuji a zapojím mikrofon, slyším ho v reprobednách. zkoušel jsem to i nahrávat do pc, a nějak mi to nešlo. Mám to zapojené normal přes cinche - 3,5mm jack do pc. Nuendo, ani záznam zvuku mi to nějak nechtělo brát.