Odlepení krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
majmo

Odlepení krku

Příspěvek od majmo »

Ahoj, dostala se mi do ruky stará dvanáctistrunná Ceremona, která má bohužel už jednou přelepovaný krk a je špatně usazený. Chtěl bych se tedy zeptat, jak ho odlepit. Na netu jsem četl že napařováním, ale to si myslím, že není dobrá volba. A také bych se chtěl zeptat v jakém úhlu ho zpátky přilepit. Díky :)
J.J.
Rádce

Re: Odlepení krku

Příspěvek od J.J. »

Nahřát hodně tenký plech z jedný strany naostřený a pomalu ho vtlačit do lepenýho spoje a postupně odlepovat. Kdyžtak hoď nějaký fotky, ať vidíme jak je to slepený.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Kdesi tady někdo pro tuhle operaci doporučoval přiložit na hmatník/pražce žehličku a nechat prohřát, ale bez záruky. Zkus hledat. Taky dost záleží na tom, čím je to přilepené.
majmo

Příspěvek od majmo »

Je to přilepené dispercollem, nebo jinuu disperzí. Někde jsem koukal na to jak někdo krk zespodu napařoval, jenže to možná odlepí i hmatník.

Fotky sem dám odpoledne :)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

majmo píše:Fotky sem dám odpoledne :)
A který odpoledne to bude?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
majmo

Příspěvek od majmo »

Omlouvám se, žil jsem v domění, že jsem to sem postl.

Tady to je http://majmo.rajce.idnes.cz/ceremona
lathur

Jak odlepit krk

Příspěvek od lathur »

Helloubojs, mám ukulele Stagg a neladí-to už jsem vlastně napsal. Tak jsem se rozhodl po všech peripetiích s přelepováním kobylky, přebrušování nuláku, sedla atd., že si postavím banjolele. A teď problém- jak odlepit bez větších škod krk. Nahřát fénem? Podřezat? Poraďte, prosím. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Příště prosím hledej před založením duplicitního vlákna. Díky a sloučeno.
majmo

Příspěvek od majmo »

http://www.youtube.com/watch?v=mH0-pxNlHbk
http://www.youtube.com/watch?v=y6RbaKQB2pA
Udělal bych to takhle :) jen nemám nic co dělá páru.
lathur

Příspěvek od lathur »

MilanT píše:Příště prosím hledej před založením duplicitního vlákna. Díky a sloučeno.
Hledal jsem a prošel i vlákna a nenapadlo mne, že můžou navzájem souviset. Krk z akustiky-české provenience- jsem už kdysi přelepoval. Nevím, čím lepí Stagg, třeba žebra na desce jsou "přilepený" tavnou pistolí- asi, proto jsem napsal nové vlákno. Omlouvám se. JleT
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Nedávno jsem sundával krk ze staré Cremony "Schneiderky" a řešil jsem to tak( nebylo co ztratit),že jsem kytaru ve stojanu postavil před krbová kamna. Prohřála se náramně a krk šel dolů jako po másle. Kdyby mi nešlo o tělo toho Stagga tak bych to sprostě obřezal,protože je opravdu těžko říct jakým způsobem a lepidlem je to spojeno. Viděl jsem uke které nemělo rybinu aani jiný zádlab a krk byl na tupo přišroubován k tělu. Dokonce i kytary Art&Luthier mají krk přišroubovaný na tupo bez zádlabu. Viděl jsem to minulý týden v bedně v nějakém "Jak se dělají?" akustické kytary. Tož tak...
carver

Příspěvek od carver »

asi by som to skúsil tak ako píše niekde hore J.J., teda nahriať tenký zaostrený plech a postupne vtláčať pod hmatník ale ešte predtým narezať lak ako je to v tých videách od majma . . . nahrievanie celého nástroja by v tomto prípade mohlo poškodiť aj iné časti nástroja . . .
Ja som napr. na starej gibsonke naparoval celý krk nad vriacou vodou, pretože som potreboval odlepiť hmatník od krku, čo je ale trochu iný prípad, kedže na gibsonke je krk k telu prišrobovaný :lol:
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Jestli jsem to pochopil tak jde jenom o krk. Pokud je tělo odpad udělal bych to tak ať si do krku ani neškrábnu a tělo Staggu obětoval. Jakou zvažuješ na to banjolele blánu? Rozměr? Ono toho taky není moc na výběr. Pár lidí stavělo banjolele z tamburíny Stagg ale touto cestou bych se asi nepouštěl. Slepit tělo ze segmentů a ojet frézkou nebo osoustružit mi příjde sympatičtější.
Tento člověk to ohýbá z překližky a taky to nevypadá zle. http://www.banjolele.net/the-pot.html
lathur

Příspěvek od lathur »

hellou... tak jsem vzal kuchyňský nůž a lehce jsem s ním zajel pod hmatník a takhle to dopadlo:
Obrázek
Obrázek
žádný zádlab, žádná rybina ani přišroubované to nebylo a ten špalíček uvnitř prachsprostě přicvaklý sešívačkou...JleT

Jo a to banjolele bude z té tamburíny- je to takový pokus a na mejdla. JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 13.02.2013 9:24, celkem upraveno 1 x.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Aké ľahké... Pak se pochlub s tím "banjíčkem". Tož tak...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“