Rytmus u písniček

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Pudink28

Rytmus

Příspěvek od Pudink28 »

Ahoj
Mohli by ste mi pomoct s rytmem ??
Potřebovala by vědět jak se hraje třeba country,rock,atd.
Prosím moc aby ste to psali třeba nahoru dolů a nebo odkazy
Jinak předem díky
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

všechno musíš odposlouchat. myslíš že všechny písničky podle žánrů jsou ve stejném rytmu "nahoru dolu" ? poslouchej, zkoušej a třeba to pujde
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Pudink28

Příspěvek od Pudink28 »

To chápu že to není jen nahoru a dolů já se jen ptám jak sou další
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Pudink28 píše:To chápu že to není jen nahoru a dolů já se jen ptám jak sou další

ten rytmus "nahoru dolu" byl jen priklad toho ze se rytmy nedají zapsat slovy. není to jen o tom jestli jde uder nahoru nebo dolu, jde o to jestli se hraje na basove nebo vyskove struny, o tom jaká je dynamika... nejde to zapsat chápeš?
Pudink28

Příspěvek od Pudink28 »

Aha a nějak to vysvětlit nebo popsat by to šlo ??
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

u jednoduchych písniček, by to teoreticky jít mělo, ale určitě to nepujde říct obecně, že rock se hraje takhle, a blues zase takhle..... zvlášť když téměř žádná písnička není konkrétně v nějakém žánru. musíš to zkrátka odposlouchat.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Poslouchej a zkoušej.

Základem všeho je umět pravidelně rukou hýbat nahoru a dolu v šestnáctinovém tempu - říkám pohybovat, ne hrát do strun. A pak v okamžiku, kdy má struna znít, tak prostě zahrát. Vše je o kombinaci pohybu ruky a pomlkách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

:arrow: A taky pěkně uvolnit zápěstí-to je důležité,žádné trhvé pohyby,jak už bylo řečeno,kmitat jen tak v rytmu a sem tam uhodit do strun.Toto je problém každého začínajícího kytaristy,tak buď klidný,je to o cviku.
space84

Příspěvek od space84 »

Zkus naposlouchat rytmus u nekterych pisnicek u Nirvany. Jinak je normalni, ze se od rekneme ctvrtinoveho tempa, pres osminove propracovavas nahoru. Chce to proste cvicit. To zvladnes. :D
Hawk2

Příspěvek od Hawk2 »

Rytmust není takový problém. Pro mě je obtížně udržet rytmus se zpěvěm
Pudink28

Příspěvek od Pudink28 »

Díky za odpovědi :wink: já to teda nějak zkusím odposlouchat 8)
A ktomu zatím poslednímu komentíku to snad u mě nebude takovej problém páč sem docela tichej člověk a spoléhám že budou zpívat ostatní :D :D
drStanek

Příspěvek od drStanek »

No tak na to teda nespoléhej :D ... lidi NIKDY (nebo většinou, jestli chcete) nespívaj sami!! ... Nebo aspoň mě se je nikdy nepovedlo rozespívat, aniž bych spíval bez nich :roll: .... nevim no. Většina se asi stydí :roll: ... A nezapomeň, že ta rytmika musí vycházat ze zápěstí, ne z celýho loktu! :wink: ....
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
Zuzullka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zuzullka »

No mě teda taky dělá rytmus problém.Chodila jsem asi tři roky do kroužku na kytaru a tam nás učily asi tak tři rytmy tak ty jsou v poho,ale ty se do všech písniček nehodí,no a to jsem pak v háji :( fakt nevim jak to mám hrát.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Opravdu to chce hlavně pečlivě poslouchat, mít uvolněnou ruku a pomalu a jistě zkoušet co a jak. Jako vše v hraní je i hledání těch pravých rytmů otázkou zkušenosti.

Jinak jak už jsem řekl
Základem všeho je umět pravidelně rukou hýbat nahoru a dolu v šestnáctinovém tempu - říkám pohybovat, ne hrát do strun. A pak v okamžiku, kdy má struna znít, tak prostě zahrát. Vše je o kombinaci pohybu ruky a pomlkách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Rytmus se snad ani nelze pořádně učit,ten člověk musí cítit,když máš nějakej song dobře naposlouchanej tak uslyšíš sama jestli to je ono nebo ne,uvidíš :wink: já když hraju něco co skoro neznám (málo kdy) tak taky třeba koukám kolik to má uhozů,ale jinak to jde samo od sebe :wink:
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Tak mi připadá, že rytmus zvládají líp samouci, než lidi, kde je ve školách učí první-druhá-nahoru-dolů...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Giof píše:Tak mi připadá, že rytmus zvládají líp samouci, než lidi, kde je ve školách učí první-druhá-nahoru-dolů...
Taky mi to tak občas přijde...

PetrPeter 1975 - 2008
Remy Bonjasky

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Nero píše:
Giof píše:Tak mi připadá, že rytmus zvládají líp samouci, než lidi, kde je ve školách učí první-druhá-nahoru-dolů...
Doma nezbejvá nic jinýho, než to zkoušet až to půjde. Kdyžto na kroužku nebo ve škole se prozradí těch pár rytmů, který jdou všude seknout ...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Nero píše:
žeby špatná vyučovací metoda?
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No právě že je to vyučovací metoda,když ti řeknou 2x dolu a 3x nahoru tak je to o něčm jinym než když na to musíš přijít sám odposloucháním a zkoušet jestli to sedí,to je i když něco hraješ jen našprtaně z tabu a když se něco snažíš taky odposlouchat a mít na tom svuj podíl,improvizovat atd...rozvíjí to iniciativu což se ti pak hodí třeba ve skládání atd...to je ve všem... 8) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“