Crate FW65 jak zapojit efekty za sebou?
Pravidla fóra
-
pepek
- Bandzone: www.bandzone.cz/ametist
Crate FW65 jak zapojit efekty za sebou?
Mám Kombo Crate fw65 a nevím jak zapojit efekty,aby to bylo v rámci nějakého standartu..zatím jsem to měl kabelem ze vstupu komba--rocktron zombie--chorus--flanger--wah wah--volume--do kytary...ale podle toho co tady čtu je to asi blbost ne??když ale dám wah-dunlop cry baby na prví místo,při zapnutém distrotion to má divnej zvuk a šumí to..díky za radu 
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Crate FW65 jak zapojit efekty za sebou?
obecně se dává distortion před kombo a wah ještě před něj a ovšechno ostatní do efektové smyčky ale hlavní je dát si to tak jak ti to zní nejlíp ne? příště by jsi mohl hledat - takovýchhle témat tu je dost a je ta toho dost napsanýho
kytarove-efekty/poradi-a-kombinace-efek ... fekt%C5%AF
kytarove-efekty/poradie-efektov-t29710. ... fekt%C5%AF
a tady je o tom celý odstavec
kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
kytarove-efekty/poradi-a-kombinace-efek ... fekt%C5%AF
kytarove-efekty/poradie-efektov-t29710. ... fekt%C5%AF
a tady je o tom celý odstavec
kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
-
pepek
jj..to jsem samo četl..nicméně odpověd pro moji konktétní situaci,jsem nenašel.proto se ptám tady..mně jde o to,že pokud žádnou smyčku na kombu nemám,jak si s tím poradit...používám pouze vstup vepředu na kombu..prostě kabelem do prvního efektu a pak přes propojovačky a další efekty do kytary..je to tak?
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
no v tom případě můžu zopakovat už jen to co jsem psal - máš svoje uši tak zkoušej jak se ti to bude nejvíc líbit. to je jako by jsi chtěl vědět jakou barvu kytary si máš koupit. navíc málokdo tady bude mít stejný druh efektů jako ty přesně. v tvým případě bych čistě podle standartu jak píšeš zapojil kytara --- wah --- roxtron --- kombo a z něho efektovou smyčkou chorus a flanger. pokud teda píšeš že wah zní divně před roxtronem tak ho zkus prohodit s ním 
A ty budes teda pouzivat jeste jine kombo, nez to FW65?pepek píše:mně jde o to,že pokud žádnou smyčku na kombu nemám,jak si s tím poradit...
-
pepek
nn..nebudu..do budoucna stejně chci pořádnej aparát,tohle je takový šumítko tak na doma...já si nějak poradím s tím zapojením,nerad bych tu vyvolával zbytečné diskuze..
no ... tu otazku jsem polozil jen kvuli ujasneni situace, protoze to kombo (aspon podle dostupnych obrazku) efektovou smycku ma.
-
pepek
jj..to má,o to mi šlo,jak to zapojit přes tu smyčku,protože teď to beru přest klasickej input vepředu od repráku..
-
pepek
jde mi poze o to,jestli je někdo schopen sepsat jednoduchý schém zapojení efektů pro blbce:-))tudíž z kytary do čeho píchnu mono jack,jestli do komba in-put,nebo do tý smyčky...prostě fakt idiotskej návod,jde mi o propojení wah-wah,distrotion,a modulačních efektů flanger,chorus...toť vše..díky za věcné rady..
To uz v podstate napsal Hegrik. Jestli je problem v tom, jak zapojit efektovou smycku, zkusim to nejak srozumitelne popsat:
Do efektove smycky zapojis Y (Ypsilon) kabel, ktery ma na jednom konci TRS Jacka (ten prijde do komba do zdirky INSERT) .... a na druhem konci dva TS jacky (jeden je vystup z komba (SEND), druhy je vstup do komba (RETURN)). Efekty pak zapojis tak, ze SEND z Y kabelu pripojis na vstup 1.efektu (flangeru nebo chorusu, zalezi jake poradi ti vyhovuje) ..... vystup z 1.efektu se vstupem 2.efektu propojis beznym propojovacim kabelem ..... a vystup z 2.efektu pripojis zpatky do komba RETURNem z Y kabelu. Ale tohle by melo byt normalne popsane v manualu. (Pokud konce Y kabelu nebudou popsane, neni zadny vetsi problem zjistit ktery je ktery, jsou jen dve moznosti....)
Do efektove smycky zapojis Y (Ypsilon) kabel, ktery ma na jednom konci TRS Jacka (ten prijde do komba do zdirky INSERT) .... a na druhem konci dva TS jacky (jeden je vystup z komba (SEND), druhy je vstup do komba (RETURN)). Efekty pak zapojis tak, ze SEND z Y kabelu pripojis na vstup 1.efektu (flangeru nebo chorusu, zalezi jake poradi ti vyhovuje) ..... vystup z 1.efektu se vstupem 2.efektu propojis beznym propojovacim kabelem ..... a vystup z 2.efektu pripojis zpatky do komba RETURNem z Y kabelu. Ale tohle by melo byt normalne popsane v manualu. (Pokud konce Y kabelu nebudou popsane, neni zadny vetsi problem zjistit ktery je ktery, jsou jen dve moznosti....)
-
pepek
jj díky..vyzkouším..když se neosvědší,tak to prostě nechám před kombem jako do teď..