chromování ráfků snare
Pravidla fóra
chromování ráfků snare
Po delší době jsem zjistil že ráfky mého bubínku premier vykazují celkem slušnou stopu koroze. Máte prosím někdo zkušenosti s renovací pochromováním, případně doporučil firmu ? Dík
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: chromování ráfků snare
Zkušenost nemám, ale myslím že není problém obrátit se na jakoukoliv firmu ve tvém okolí, která se zabývá povrchovou úpravou kovových dílců, pokovováním, atd...určitě získáš kontakty přez všelijaé ty zámečnické firmy a podobně. Ovšem připrav se na to, že to jistě nebude tak úplně za hubičku a jestli ti ta koroze tak moc vadí, případně jestli nestojí za zváženou koupit nový ráfek. To je investice cca 1.000,-Kč za ráfek (netuším máš-li ohýbaný nebo litý).....
Já sama mám zrovna designovanou limitovku od Mapex Black Panther... má to lité ráfky s černým chromem. Od všelijakých rimshotů, cross stcků a taky od klipsů s mikrofonem, mi ten černý chrom prostě mizí... no a co?? hraje to stále velice úžasně!
Já sama mám zrovna designovanou limitovku od Mapex Black Panther... má to lité ráfky s černým chromem. Od všelijakých rimshotů, cross stcků a taky od klipsů s mikrofonem, mi ten černý chrom prostě mizí... no a co?? hraje to stále velice úžasně!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Jo, jo dík za odezvu, my totiž jsme teď zalezlí skoro 2 roky ve zkušebně, kde je světla poskrovnu a celkem velká vlhkost, takže když jsem bubínek vynesl na světlo boží tak jsem se trochu lek... Jak píšeš hraje v pohodě a jak jsem koukal na net premier tady asi neseženu a u jiných bych měl asi obavy s kompabilitou na korpus je to ohýbanej ráfek,takže řádně očistím a naolejuji... nebo ? Protože podle informativní nabídky galvanizoven by to kolem těch 1000,- asi bylo...Zajímavý že tomy jsou v pohodě. no nic hlavně že to hraje..
Chromování zas tak moc firem nedělá a je to pěkně drahý. Povrch musí být dokonale očištěn a hladký, každé škrábnutí je vidět. Já jsem si nechal chromovat nádrž na motorku - jsem od Krkonoš, dělali mi to až někde u Budějic a vyšlo to (teď už přesně nevím) cca 5000,- a to jsem měl celou nádrž opískovanou, v podstatě to šlo jen na ten chrom.
Pokud to je opravdu tak hrozné doporučuju rozhodně nový ráfek.
Pokud to je opravdu tak hrozné doporučuju rozhodně nový ráfek.
-
Medák
- Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
- Kontaktovat uživatele:
Jestli už je to hodně rezavý, tak kup raději nový ráfek. Chromování je drahý, tedy pokud nemáš nějakého známýho. Anebo to přejeď Silichromem a nech to jak to je.
Ráfky by měly sedět od jakýkoli firmy (ohýbaný nebo litý) a jestli nechceš, aby Ti to znovu zrezlo, kup si třeba dřevěný
Dobře to hraje i vypadá.
Ráfky by měly sedět od jakýkoli firmy (ohýbaný nebo litý) a jestli nechceš, aby Ti to znovu zrezlo, kup si třeba dřevěný
Pokiaľ máte rytmičak na 10šrúb myslim že tento inzerát by vás mohol zaujímať
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Jo tak jestli ještě po tak dlouhý době to někoho zajímá tak jsem se rozhod trochu zrenovovat bubínek Premier XPK na který stejně už nehraju a když odmyslím šmirglování tak ve firmě REPON Nové Město nad metují to přišlo i se šroubama na 200,- teda jen jedna obruč. Výsledek uspokující jen to chtělo trochu víc šmirglpapíru...