boost/jump na zkreslený kanál

Pedály, multiefekty, procesory, ...
nikeid

boost/jump na zkreslený kanál

Příspěvek od nikeid »

Ahoj. Vím, že spousta boostů fungují skvěle na čisté kanály, dokážou neměnit zvuk a přidat pár pěkných dB hlasitosti. Já bych ale toto potřeboval na zkreslenej kanál (crunch, lehkej distortion) ... zkoušel jsem a hodně se mi zalíbil Modtone Clean Boost (ikdyž navzdory názvu zesiloval nádherně jak clean, tak hlavně i zkreslenej) - prostě přesně podle mých představ. Ale cenově je malinko dražší, než bych si teď mohl dovolit (ale i tak laciný, 1450.-). Chtěl bych se poptat po případných alternativách, které by uměly zesílit zkreslenej kanál o pár decibelů navrch (sóla, etc.). Koukal jsem na EHX LPB-1, ale nemám jej v brně kde vyzkoušet a na videích na youtube mi přijde že s hlasitostí zkresleného kanálu nedělá vůbec nic (ale to mi přijde i u videa právě toho modtonu - takže na youtube se spoléhat nebudu). Nebo třeba ekvalizéry - jak fungují na zkreslenej?

Díky předem
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: boost/jump na zkreslený kanál

Příspěvek od Bummer »

"Clean Boost" znamená, že do zvuku nepřináší vlastní zkreslení, ne že zesiluje čistý kanál. :!:

Zkreslený kanál zesílíš úplně stejně jako čistý, ale musíš tak dělat ve smyčce (resp. zesilovat už zkreslený signál).
Když pošleš do zesilovače zesílený signál přímo z kytary, tak zesilovač takzvaně nakopneš. Tím můžeš čistý kanál nejen zesílit, ale i přivést ke zkreslení (prostě přestane stíhat). A zkreslený kanál tím jen donutíš k většímu zkreslení (protože ten už "nestíhal" předtím :)).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ten Modtone je fajn a myslím si, že by mohl vyhovovat tvým požadavkům, navíc má knob s funkcí Tone, kterou bych já osobně využil. Linear power boost jsem bohužel nezkoušel, ale je to taková klasika od EHX. Kdyby se objevil na bazaru, tak si ho kup a když se ti nebude líbit, tak ho můžeš v podstatě za stejnou cenu prodat, kolem pětistovky se tam objevuje. Ale jestli se ti líbí Modtone, tak neváhej a jdi do něj, za ty penízky se to vyplatí.

Jinak, koukal ses třeba na MXR Micro amp? Ten má taky docela dobré ohlasy a na bazaru se taky objevuje za slušné ceny.
faki

Příspěvek od faki »

Tiež som rozmýšľal nad MicroAmpom od MXR, ale 90-100€ za nový kus som nechcel dávať. Dnes mi má dôsť tento "slovenský" Clean Boost:
Obrázek
Naposledy upravil(a) faki dne 26.10.2012 6:56, celkem upraveno 1 x.
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
nikeid

Příspěvek od nikeid »

vypada to jednoduse a pekne :)zesiluje dostatecne? a kde je k dostani? :)
nikeid

EHX LPB-1 na vyzkoušení Brno?

Příspěvek od nikeid »

Čaute. Potřeboval bych nutně vyzkoušet LPB-1 (na svém kombu), ale v audioteku ho budou mít za 1-2 měsíce, v kytarách.cz o něm taky není ani zmínka - a taky nikde dál v brně. Jedině v muzikeru (praha ostrava zilina bratislava kosice) a do žiliny se dostanu taky tak za měsíc-dva. Nebyl by někdo ochotný se se mnou sejít (u "tebe" ve zkušebně/doma?) abych si na to na 5-10min zahrál? Jen potřebuju vědět, jak kvalitně a jak hlasitě a s jakým zkreslením to zvedá decibely. Kombo (VOX AC15VR) bych si přivezl vlastní. Jde mi jen fakt o 5min.

Předem díky
Martin
faki

Příspěvek od faki »

Janko Terpak. Na FB to môžeš priamo od neho objednať: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
nikeid

Re: EHX LPB-1 na vyzkoušení Brno?

Příspěvek od nikeid »

prosííím :D
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 28.09.2012 11:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s již tebou založeným tématem ohledně booster efektu.
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

faki píše:Janko Terpak. Na FB to môžeš priamo od neho objednať: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Kolik jsi za tu hračku dával ? :) Vypadá rozmile :mrgreen:
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
faki

Příspěvek od faki »

EvilMind píše:Kolik jsi za tu hračku dával ? :) Vypadá rozmile :mrgreen:
55€ aj s poštou
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

Tak to ho zkontaktuju,jestli by mi to neposlal i do ČR :lol: Díky moc :wink:
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
reason

Příspěvek od reason »

uvažuji nad clean boostem. chci se zeptat, jestli je nutné cpát ho do efektové smyčky? někde jsem to tu vyčetl. moc moudrý z toho nejsem... ještě bych poprosil o radu ohledně pedálu, který má funkci overdrive / dist. plus boost. je možné u těchto krabiček využívat pouze funkce boost, aniž bych zapínal over. nebo dist? jinými slovy, jde také o clean boost, k němuž je přidružený efekt (over nebo dist)?

díky
nikeid

Příspěvek od nikeid »

shrnu svoje poznatky a zavery (jakozto zakladatel tohoto threadu) a taky radu na Reasonuv prispevek ..

nakonec jsem koupil clean boost od modtonu, jenomze doma jsem zjistil, ze pokud ho zapojim pred kombo (moje pololampa nema FX loop), tak cistej kanal to dokaze zesilit tak, ze by mi to urvalo hlavu (a moc to nezkresluje - od toho to taky je clean boost, zejo) ale zkreslenej kanal to akorat zhutni, prida gainu a s hlasitosti ani nehne (kdyz se hrajou kila .. kdyz clovek neco vybrnkava tak hlasitost stoupne, ale na jump na sola je to naprd) ... nicmene tady ty clean boosty funguji jako volume jump i na zkresleny, ale to by se musely dat prave do efektove smycky ..

takze nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem koupil marshall bluesbreaker, kterej mi funguje krasne dvousečně .. protoze je to samo o sobe nakopavadlo (stejne jako vsecky ostatni distortiony a ovedrivy a podobne) a ne clean boost, tak kdyz vyzenu gain vysoko, i volume, tak mi pekne pri cistym kanalu hezky zesili a prida potrebnej gain na sola .. a navic kdyz ho zapnu pri zkreslenym kanalu tak s hlasitosti neudela nic (stejne jako clean boost - protoze neni ve smycce) ale akorat zhutni a jeste v kombinaci s krkovym snimacem (hb) to dela jemnej fuzz a skvelej zvuk :D takze mam efekt kterym dosahnu jak volume jump na sola (v kombinaci s clean channelem) a jako hutnejsi overdrive na party kde je to potreba (v kombinaci s overdrive channelem)

ten bluesbreaker ma navic i dva mody (blues a boost .. a kdyz se prepne na boost tak to vyradi potak GAIN a melo by to plnit funkci cleanboostu, ale ja to nepouzivam, gain je prave to co potrebuju) ..

takze podobne by fungoval i treba distortion/overdrive od bosse a vlastne vsecky dokrmovadla co maji volume pot (kterej nema, ze? :D ) ..
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Pár mejch známejch, který maj společný korekce na cajku jako jump úspěšně používaj EQ krabku která oplývá i lvl potem na výstupu.
Obrázek
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Efekt na sola

Příspěvek od Skypas »

Zdravim pekne zdejsi mudrce a vubec vsechny co sem chodi. Rad bych se vas zeptal jak na sola. Stacila by mi krabicka na zesileni volume. Krabicky jsou pro me spanelske vesnice vysoko v horach a jeste v mlze. Pouzivam Jcm 900, zadny booster ciste zvuk aparatu, ale chtelo by to nejakou masinku co by mi prave na sola zvedla volume. http://kytary.cz/marshall-jackhammer-jh-1/HN005186/ je napriklad toto pouzitelne?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 15.08.2013 5:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Elkesar

Re: Efekt na sola

Příspěvek od Elkesar »

Mno raději bych volil tohle klasický čistý booster, který dělá to co má, zvedne hlasitost a nezprasí zvuk.
http://www.audiotek.cz/product-29267-el ... er-booster

případně sofistikovanější o TC electronic
http://kytary.cz/tc-electronic-spark-booster/HN141478/
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt na sola

Příspěvek od Skypas »

Ten booster od EH, neni v tom nakej trn kdyz je to za takove penize.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

LPB-1 je levný IMHO proto, že je tak jednoduchý a má jen ovládání volume. Dražší boostery mají i ovládání Tone, apod. Pro tvé účely by mohl být OK.
Doporučuji sledovat bazar: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

Tak ja ho tedy zkusim, jen snad jeste. Jestli ma nekdo zkusenosti s tim jestli zapojit do smycky nebo kytara--krabicka--aparat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To spíš ta druhá možnost, IMHO.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“