Ahoj, sháním nějakou krabku na rock / hardrock, chci pěknej hutnej kulatej zvuk, na tlumený doprovody i na sóla, nemám rád takovej ten suchej distron, chci aby to mělo šťávu (teda v rámci cenových možností samozřejmě). Hraju na kytaru Les Paul
asi bych šel do bazaru, zaujalo mě toto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
ale trochu mě zaráží že tam není ovladač gain, tak bych se chtěl zeptat jestli s tím někdo má zkušenosti, jak se to chová atd...v porovnání třeba se zkresleným kanálem komba (mám roland cube)
Myslím, že k modelingovému kombu, jakým Cube je, overdrive nepotřebuješ a nejspíš si s ním zrovna dvakrát nebude rozumět Řekl bych, že stačí trochu víc zakroutit čudlíky na kombu a svůj zvuk si najdeš...
Využiju toho že se o tom sadam zmínil...proč by si s ním efekt neměl rozumět? A myslíš, že si s nějakým distortionem hodně polepším, nebo to bude na více méně stejné úrovni? Díky
Co jsem zkoušel distortion a overdrive s jediným modelingovým kombem v okoli (Fender Mustang IV tuším), znělo to fakt špatně a navíc to i podivně chrchlalo, pískalo...
Nevím jak velký Cube, ale Microcube bere overdrive, distortion i fuzz (jako separátní analogové krabičky) na čistém i nakreslených kanálech bez problémů, a reaguje víceméně stejně, jako by reagoval nemodelingový (lampový) zesík. Problém byl trochu při připojení mulťáku s modelingem (Korg AX10G), strašný šum a blbý zvuk.
Levných overdrivů je na trhu spousta, třeba značky Razzor. K Microcube šel dobře např. Boss SD-1, který je i nový docela levný.
Zcela souhlas s tím, co píše Fořt. Můj Cube30 nikdy s distortion pedálama problém neměl, ale je pravda, že u některých jiných modelingů (třeba Line6 nebo Vox) to už tak slavné nebylo.
I ten Razzor je dobrý nápad.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Pokud se nepletu, tak 20 W Cube nemá modeling zesilovačů, ale pouze 4 typy zkreslení postavené na krabičkách Boss - a to právě asi na OD SD-1, dist DS-1 a 2 metalová zkreslení, jedno zřejmě na bázi MetalZone MT-2 a to druhé netuším, že by Power Stack ST-2, nebo snad Metalizer MZ-2?
Každopádně jsou to digitální modely analogových krabiček. Ale nakolik uslyšíš rozdíl mezi originálem a modelingem na modelingovém kombu, těžko říci. To musíš sám zkusit. A kreslítka Boss byla dlouhá léta takový standard, snad trochu sterilní, někoho nenadchne, ale nikoho snad neurazí. Z doporučovaných kreslítek od Razzoru je určitě dobrá volba Hellraider, je někde na pomezí OD a Dist, a je takový "živelnější" než kreslítka Boss.
Edit: Teď jsem si teprve všiml, že ses ptal i na EHX Muff OD. Ten by se ti asi moc nelíbil a hlavně by ti k tomuto kombu neposloužil. Je to vlastně tranzistorový booster, resp. velmi slabě kreslící fuzz. Je určený spíš k nakopnutí lampového zesíku, aby začal kreslit. Tam funguje dobře (vytočen na maximum - ten poťák je vlastně volume), i když ne každému jeho dřevní, trošičku "rozmázlý" a "uprděný" zvuk nemusí vyhovovat. Do čistého kanálu modelingového komba to bude nic moc zvuk s velmi malým zkreslením, a jak by na to reagovaly ty modelingové zkreslené zvuky si nedokážu představit. Navíc nesnáší jiné krabičky nebo buffery před sebou, musí jít jako první hned za kytarou.
Spoluhráč z kapely hrál dlouhou dobu EHX big muffem do VOX AD100VT hlavy a znělo to poměrně dobře (myslím do simulace AC30) distortionů bych se zas tak nebál
Nevím jak s nějakými overdrivy, s tím zkušenost nemám, ale co jsme zkoušeli tak můj Razzor vintage OD (aka tubescreamerový OD) s tím moc nefungoval, rozhodně ne tak jak s lampou