Levný overdrive

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Levný overdrive

Příspěvek od uhmi »

Ahoj, sháním nějakou krabku na rock / hardrock, chci pěknej hutnej kulatej zvuk, na tlumený doprovody i na sóla, nemám rád takovej ten suchej distron, chci aby to mělo šťávu (teda v rámci cenových možností samozřejmě). Hraju na kytaru Les Paul

asi bych šel do bazaru, zaujalo mě toto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
ale trochu mě zaráží že tam není ovladač gain, tak bych se chtěl zeptat jestli s tím někdo má zkušenosti, jak se to chová atd...v porovnání třeba se zkresleným kanálem komba (mám roland cube)

uvítám případně jiné tipy..

předem díky ;)
Sadam.S

Re: Levný overdrive

Příspěvek od Sadam.S »

Myslím, že k modelingovému kombu, jakým Cube je, overdrive nepotřebuješ a nejspíš si s ním zrovna dvakrát nebude rozumět ;) Řekl bych, že stačí trochu víc zakroutit čudlíky na kombu a svůj zvuk si najdeš...
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Využiju toho že se o tom sadam zmínil...proč by si s ním efekt neměl rozumět? A myslíš, že si s nějakým distortionem hodně polepším, nebo to bude na více méně stejné úrovni? Díky
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Co jsem zkoušel distortion a overdrive s jediným modelingovým kombem v okoli (Fender Mustang IV tuším), znělo to fakt špatně a navíc to i podivně chrchlalo, pískalo...
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

hm, a já si myslel že na čistým kanálu když dám krabku tak to vadit nebude..
kažopádně děkuju za odpovědi
baxa

Příspěvek od baxa »

me to na line 6 taky nejde... hraje to nejak divne jen asi na polovicku.... fuj.. pozij zkresleni v kombu ;-)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nevím jak velký Cube, ale Microcube bere overdrive, distortion i fuzz (jako separátní analogové krabičky) na čistém i nakreslených kanálech bez problémů, a reaguje víceméně stejně, jako by reagoval nemodelingový (lampový) zesík. Problém byl trochu při připojení mulťáku s modelingem (Korg AX10G), strašný šum a blbý zvuk.
Levných overdrivů je na trhu spousta, třeba značky Razzor. K Microcube šel dobře např. Boss SD-1, který je i nový docela levný.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zcela souhlas s tím, co píše Fořt. Můj Cube30 nikdy s distortion pedálama problém neměl, ale je pravda, že u některých jiných modelingů (třeba Line6 nebo Vox) to už tak slavné nebylo.

I ten Razzor je dobrý nápad.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

Dobrá, děkuju, já mám rolana 20w, takže to asi pude..
ale zajímá mě, jak moc si vlastně polepším oproti těm "vestavěným" efektům...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud se nepletu, tak 20 W Cube nemá modeling zesilovačů, ale pouze 4 typy zkreslení postavené na krabičkách Boss - a to právě asi na OD SD-1, dist DS-1 a 2 metalová zkreslení, jedno zřejmě na bázi MetalZone MT-2 a to druhé netuším, že by Power Stack ST-2, nebo snad Metalizer MZ-2?
Každopádně jsou to digitální modely analogových krabiček. Ale nakolik uslyšíš rozdíl mezi originálem a modelingem na modelingovém kombu, těžko říci. To musíš sám zkusit. A kreslítka Boss byla dlouhá léta takový standard, snad trochu sterilní, někoho nenadchne, ale nikoho snad neurazí. Z doporučovaných kreslítek od Razzoru je určitě dobrá volba Hellraider, je někde na pomezí OD a Dist, a je takový "živelnější" než kreslítka Boss.
Edit: Teď jsem si teprve všiml, že ses ptal i na EHX Muff OD. Ten by se ti asi moc nelíbil a hlavně by ti k tomuto kombu neposloužil. Je to vlastně tranzistorový booster, resp. velmi slabě kreslící fuzz. Je určený spíš k nakopnutí lampového zesíku, aby začal kreslit. Tam funguje dobře (vytočen na maximum - ten poťák je vlastně volume), i když ne každému jeho dřevní, trošičku "rozmázlý" a "uprděný" zvuk nemusí vyhovovat. Do čistého kanálu modelingového komba to bude nic moc zvuk s velmi malým zkreslením, a jak by na to reagovaly ty modelingové zkreslené zvuky si nedokážu představit. Navíc nesnáší jiné krabičky nebo buffery před sebou, musí jít jako první hned za kytarou.
sebous

Příspěvek od sebous »

Spoluhráč z kapely hrál dlouhou dobu EHX big muffem do VOX AD100VT hlavy a znělo to poměrně dobře (myslím do simulace AC30) distortionů bych se zas tak nebál :wink:
Nevím jak s nějakými overdrivy, s tím zkušenost nemám, ale co jsme zkoušeli tak můj Razzor vintage OD (aka tubescreamerový OD) s tím moc nefungoval, rozhodně ne tak jak s lampou :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Muff ale není Big Muff. Tomu se snad trochu blíží Double Muff, což jsou 2 Muffy v sérii.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“