Vysílačka, ladička, efekty... jak to dát dokupy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
onmyown

Vysílačka, ladička, efekty... jak to dát dokupy

Příspěvek od onmyown »

Ahoj,

zajímalo by mě jak by se dalo nejlépe vyřešit mít tohle vše pospolu funkčně a bez nějaký znatelných ztrát na zvuku... Když beru, že vysílačka by byla Line 6 Relay, multiefekt do smyčky zoom g3, ladička a kvákadlo. Tudíž otázka jak to kabeláží dát dohromady co kam spojit popř. kde použít buffer a ve formě čeho. :)) Vím, že je to dost otázek, ale rozhodně lepší než abych tu napsal 5 příspěvků a dělal na tomhle užitečném fóru bordel. (:

Zatím to plánuji tak, že mulťák do smyčky propojit dvěma 5ti m kabelama, dát za něj buffer směrem zpátky.
Kvákadlo, ladičku píchnout do příjmače a z toho vést 5ti metrový kabel do zesilovače.

PS
Taky bych chtěl tímto všechny pozdravit, protože ačkoliv sem nepíšu tak si tohle fórum dennodenně projíždím a to už poměrně dlouhou dobu a tak všechny co sem přispívají pravidelně ( nebudu jmenovat :)) svým způsobem znám..:))
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílačka, ladička, efekty... jak to dát dokupy

Příspěvek od bubucci »

tož vitaj :D
no zapojíš si vysílačku, z ní do kvákadla /jaké máš v plánu?/ pak ladička a do aparátu. U smyčky buffer řešit nemusíš...
onmyown

Příspěvek od onmyown »

Děkuji, za vřelé přivítání :)
Digitech whammy a ladičku jsem původně chtěl nějakou co je true bypass: pitchblack, lu 20... ale nevím jak moc těch 5 metrů bude znát na signálu... tak jestli nemám vzít rovnou bossáckou páč ta svym způsobem funguje jako buffer. Jinak ohledně bufferu nejsem tolik znalý ( nějaké základy tam snad budou ) a tak se předem omlouvám za své nedostatky :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Whammy by mělo mít buffer, takže to řešit nemusíš. Ale 5 m by mělo být v pohodě i bez bufferu, nebudeš-li ovšem šetřit na kabelu.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

V první řadě to už máš všechno za ladičkou, takže nízkoimpedanční. Tady už to zdaleka není tak háklivé, jako cesta snímač->dlouhý kabel->něco-> další dlouhý kabel. Tady už by moc buffery neřešil, kabel se ti nebude projevovat tak, jako za pasivním snímačem, ta vysílačka ti nahradí ultra mega buffer ;-).
Obrázek
onmyown

Příspěvek od onmyown »

Děkuju moc za rychlé a věcné odpovědi. :)
Na kabelu a propojkách šetřit určitě nehodlám. Zapomněl jsem na nakopávadlo. -> kytara -> příjmač -> Wah -> ladička -> Tsko ->aparát ( Předtím jsem si to ani neuvědomil, ale neměla by být ladička hned za příjmačem a pak Wah a Tsko?)
Takže z praxe když přidam jak do smyčky tak mezi příjmač a hlavu po 3 efektech... Buffer jde úplně mimo mě a řešit ho nemusím.
Danio
Nový uživatel

Bezdrát + Ladička

Příspěvek od Danio »

Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jak se řeší pedálová ladička při hraní skrz bezdrátový systém? Zapojuje se to do efektové smyčky aparátu, nebo jsou na to jiné finty?
kunec

Příspěvek od kunec »

tak si tenhle topic projdi ještě jednou...odpověď je v druhém příspěvku od Bubbuciho
Danio
Nový uživatel

Příspěvek od Danio »

Už vím, díky moc ;)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“