Stavba kombicka na zakazku

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Stavba kombicka na zakazku

Příspěvek od McKozias »

Ahoj, chtel bych se zeptat jestli by byl nekdo z mistnich bastlicu ochoten splacat mi lampove nizkowatove kombitko...hodne by se mi libilo neco na zpusob voxac4tv (proste takova bonboniera s volume a tone a 10" reprackem)....otazka je jen za kolik?:) kdyztak sz, nevedel jsem, kde jinde to resit :)
Dan Rohanský

Re: Stavba kombicka na zakazku

Příspěvek od Dan Rohanský »

Kdybys nebyl tak daleko, aby jsme to mohli zkoušet a případně ladit...
drahec

Příspěvek od drahec »

mám podobný úvahy, tak až něco vymyslíš či seženeš, klidně se tu rozepiš, docela by mě to zajímalo..
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Jak píše Dan, pokud by byl zájem a nějak bysme se domluvili tak neni problém. Jen prostě osobní vyzkoušení, spolupráce a ladění zvuku je lepší no...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Dik za odpovedi :)
Bohuzel, moc cestovat nemuzu...
Jde i o cenu, stanley, neco na zpusob treba i te kopie TT co mas v podpisu me doela zajima, za kolik jsi schopen mi to postavit a strelit?:)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

pokud můžu mluvit za sebe tak něco jako AC4ka se dá spleskat tak někde okolo 4t nebo bura - záleží na kvalitě součástek (horní strop není samo ničím limitován :-D)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
dalabo

Příspěvek od dalabo »

AC4 palice na inz 3000 kombo sem viděl za 4600 je uš prodane.
Splacat ? :-D
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

už jsem si o tom s McKoziasem psal po SZ: stavět kopie těhle malých dvou lampových SE hlav nebo komb aspoň pro mě nemá moc cenu, výsledná cena bude o něco nižší než za kolik to prodávají hudebniny, ceně na bazaru už se konkurovat nedá
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

+1 a jeste kdyz do toho da clovek kvalitnejsi soucastky (i trafa), tak mu cena vyjde jeste vetsi.

zase dostane clovek to co chce ...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

dalabo píše:AC4 palice na inz 3000 kombo sem viděl za 4600 je uš prodane.
Splacat ? :-D
no ale ono vevnitř je to samá čajna - na trafa + reprák je dvojka naprostý minimum jestli to má nějak hrát - dřevo a šasí taky něco stojí, elyty taky nejsou zrovna levná záležitost, lampy taky něco stojí - sumasumárum - kdyby byl někdo tak moc solidární že by si nevzal ani pár stováků za práci tak nějakejch 3500-3800 je naprostý minimum - nevim jak si to predstavujes ale jestli v tom nechces mit trafa tesla a jetý lampy z telky bo rádia co maj už 30 let naběháno tak to prostě levnějc nepostavíš...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
drahec

Příspěvek od drahec »

No mně se na AC4TV asi nejvíc líbí to, že se dá ztlumit až na 0,25W, takže když se budeme bavit jen teoreticky, je těžký postavit doma(ne já, ale někdo kdo to umí) takhle málowattový kombo?
Jak psal lunchie, sice by to cenově nebyl rozdíl oproti novýmu, ale byly by tam kvalitnější součástky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no neni to o nic složitější než postavit 50W zesík .je to prakticky to samí jen ne tak veklý .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

asi tak no, stejně musí člověk dělat šasi, zdroj, bednu a všechno ostatní, jestli pak vyvrtáš o 3 díry na patice víc nebo osadíš o 20 součástek víc je už vcelku jedno, z čistě konstrukčního hlediska nezálaží na tom jestli je to 1W nebo 100W, jen víckrát opakuješ to samé
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

na stavbu je to +/- podobny. Jen ten 50W je slozitejsi (ze se tam da neco podelat pri stavbe). No a samozrejme rozdil cenovy. Prece jenom poridit trafa na 5W zesilovac a 50W zesilovac - tam uz rozdil nejaky bude.

Ja uz to tu nekolikrat psal, takze se budu opakovat. Pri stavbe zesilovace a rozhodovani se pro to jak vykonej ma byt hodne zavisi na tom, na jakou muziku ten zesilovac bude. Pokud chce nekdo neco s jednou lampou v predzesilovaci a dostat z toho nejaky prijemny breakup z konce, se urcite nebude koukat na 50W konec. Pokud se kouka na moderni hi-gain predzesilovac, tak tam je to vcelku jedno, osobne bych nedelal nic pod 50W.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no já to myslel tak že . když dovede sletovat zdroj , zesilovačovou část , bias,... tak je jedno jestli staví 1W nebo 100W . samozřejmě že tak jistý rozdíly sou ale ten základ je stejnej. Já by sem už taky nic pod 50W nedělal . Ale zas když má někdo prachy , čas a chuť něco takovýho stavět tak proč ne .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“