Epiphone SG G400 - prohýbání krku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
lou

Epiphone SG G400 - prohýbání krku

Příspěvek od lou »

Ahoj.. mám teď novou kytaru.. (viz název topicu) a mám problém s krkem. Konkrétně že se pořád ohýbá... u novejch kytar je to asi běžný sem slyšel ale přece jenom bych se ještě chtěl zeptat jestli si to někdy "sedne" a nebo jestli de krk nějak speciálně vyztužit.. http://eshop.kytary.cz/EPIPHONE-SG-G400 ... e-SG:0:1:0
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No a mohl bys alespoň napsat kam se ten krk prohýbá jestli směrem ke kobylce nebo k zádům ?
Měnil jsi struny ?

Jo a ten název není moc výstižný, takže jsem to trochu pozměnil, příště to zkus líp :wink:.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
lou

Příspěvek od lou »

struny sou půvpdní kytaru mám 2 tejdny... př: když hraju v leže, pustim krk a on se svojí vlastní vahou prohne.... :( nebo prostě strašně malou silou "zacloumám" a už je to jinej tón... jinak s tim de kvedlat na obě strany. ale ne nijak výrazně ale prostě se ten tón vždycky změní :(
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Promiň ale já nemám nejmenší představu o čem mluvíš. :?
Zkus místo zájmen používat podstatná jména, pak to možná bude jasnější. Já vážně nevím co je "s tim de kvedlat" nebo "ona se svoji vahou prohne". Struna ? Krk ? Kytara ?
lou

Příspěvek od lou »

lou píše:... př: když hraju v leže, pustim krk a ON se svojí vlastní vahou prohne.... :(
řek bych že se prohejbá krk pod svou vlastní váhou :? to je fuk.. prostě trošku zatlačím na krk (u ladících kolíků- NE na ladící kolíky oki? :D ) a už se to projeví na vejšce tónu a zvláštní je že ani nemusim moc velkou sílu vivinout... prostě se mi ohejbá krk mno...
lou

Příspěvek od lou »

Smrťokvítek píše:No a mohl bys alespoň napsat kam se ten krk prohýbá jestli směrem ke kobylce nebo k zádům ?
= že s tim de kvedlat na obě strany (krk jde ohnout na obě strany :P )
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

lou píše:
Smrťokvítek píše:No a mohl bys alespoň napsat kam se ten krk prohýbá jestli směrem ke kobylce nebo k zádům ?
= že s tim de kvedlat na obě strany (krk jde ohnout na obě strany :P )
A neni z gumy? :?: :lol: A mas to jeste v zaruce? Tak trochu se divim, ze sis toho nevsim v obchode...
Tak me napada, ze taky muzes mit vyzvejkany drevo okolo ocelovyho prutu, co je v krku :shock:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

a nebo taky špatně uchycenej krk ne ? Jestli to dobře chápu.
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Smrťokvítek píše:a nebo taky špatně uchycenej krk ne ? Jestli to dobře chápu.
No, kazdopadne bych to reklamoval...
lou

Příspěvek od lou »

no mám to teď tejden z kytary.cz.. takže sem si toho všimnout nemoh no... já vim přes net to je na pi*u.. je teda možný že si to časem sedne? s tou reklamací to může bejt dost náročný páč nejsem z prahy no...
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

lou píše:no mám to teď tejden z kytary.cz.. takže sem si toho všimnout nemoh no... já vim přes net to je na pi*u.. je teda možný že si to časem sedne? s tou reklamací to může bejt dost náročný páč nejsem z prahy no...
Maj bezplatnou linku tak tam brnkni. Nespolihej na to, ze si to sedne! Taky by ti potom mohli rict neco na zpusob, ze si mel prijit driv.
lou

Příspěvek od lou »

teď sem ta brnknul. je to prej zvláštní.. uvidíme no.. na tři tejdny jedu pryč tak se potom s nima domluvim.... prostě ten krk je mrtě nestabilní kua :(
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

To je naprosto normální, mě to dělá taky, dá se to využít trochu jako Floyd Rose tremolo :lol:
Prostě akorát nehraj v leže, nebo když už, tak ten krk podpírej a při hraní na něj netlač (proč taky)... Když hraješ normálně, tak ti to nemůže vadit, je to prostě tim, že je to z měkkýho dřeva a možná i tim, že je to lepenej krk. Trochu to ale dělaj i jiný kytary...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak takhe T.Iommi hrál úvod k Iron Man, lehce se zatlačí na hlavu kytary(přwsněji na E strunu...), to je naprosto normální-mě to dělá taky a mám sg gibson...
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jo tak todle dělá ale každá kytara...tohle je uplně normální že se mění tón když zatlačiš na hlavu kytary...(tim se jaxi prohne krk a tím se napne / povolí struna což zapříčiní změnu kmitání struny = změna zvuku :lol: )...taky sem viděl jedno video kde nějakej typek sólo zakončil tim že na svym LP Gibsonovi chytl hlavu a tahl ji dopředu...ale tak že malem urval krk..te kytary mi bylo ale lito.. :cry:
.......::: ENDŽOJ :::.......
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jo, jeden kytarista od nas takhle dost casto supluje na Gibson LP paku.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
impact

Příspěvek od impact »

Až mu ten krk jednou zůstane v ruce.... :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tak co jak to nakonec dopadlo? Zkusil si to reklamovat? Tuhle kytaru chci totiž kupovat, tak jesi to tak neni u všech kusů :cry:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Demilich

Příspěvek od Demilich »

rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
Co? :shock: Třeba na mém shitocasterovi by Tenson to nedělá :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“