Jaké paličky pro elektronické bicí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
nowacki

Jaké paličky pro elektronické bicí

Příspěvek od nowacki »

Vážení, chystám se pořídit si elektronickou bicí soupravu a napadlo mně, zda náhodou není nutné pro elektronické bicí používat speciální druh paliček, především pokud jde o materiál hrotu. Již jsem se samozřejmě porozhlédl po webu, nahlédl do user manuálu soupravy, na toto téma tam nic nebylo. V obchodě mně nechali bubnovat s normálními dřevěnými (sami půjčili), takže si myslím, že se asi používají stejné jako na akustické bicí. Raději bych to ale zkonzultoval, pro jistotu, abych nové pady nějak hned nepoškodil nevhodnou volbou paliček. Díky moc předem za Vaše názory.
Basspetr

Re: Jaké paličky pro elektronické bicí

Příspěvek od Basspetr »

Paličky se používají stejné, jako na akutické bicí.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Díky. Já jsem si to myslel, ale jistota je jistota. Díky za odpověď.
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

stejne. pokud mas strach, muzes poridit s nylonovymi hlavickami, na zvuk by to u padu nemelo mit vliv a hlavicky se nestipou a nestane, ze by sis poskrabal pad.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Díky za tip. Pořídím nylonové.
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Klidně si pořiď i nylonové hlavičky. Hlavně si správně zvol průměr, délku a celkovou hmotnost paličektak, aby se Ti co nejlépe hrálo. Ještě se mi nestalo, aby se mi na el. bicích odštípla hlavička. Jen jednou jsem paličku zlomil, ale to byla jen vada materiálu. Vyhneš-li se těm nejlevnějším výrobkům např. Stagg, tak ti paličky vydrží hooodně dlouho. Jak píše MIMAMO, s nylonkama nic nepokazíš. Já používám celé dřevěné, lehčí. Mám na nich osahané logo, ale jsou od Balbexu ,swing nebo jazz.
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Začnu s nějakou střední hodnotou a pak bych to spíš viděl směrem k lehčím než těžším. Jsem úplně na začátku, asi si jich koupím několik párů, pro začátek levných, hlavně, abych toho mohl nějak odzkoušet víc, co mi bude vyhovovat a kolem toho bych se pak pohyboval. Myslím, že ze začátku mi asi nebude hrozit, že bych je zlomil. V obchodě, kde jsem si to zkoušel jsem spíš měl opačný problém, že jsem na to šel moc lehce.
Zkoušel jsem Alesis DM6 a když jsme si postěžoval, že mi to chvílema nereagovalo na lehoučký údery, tak mně přesadili za Roland HD3 a pak ještě za Yamahu DTX500K, kde už to šlapalo bez problémů. Jenže to už je o něčem jiným, do téhle cenové ligy jsem původně nemířil. Momentálně je mým favoritem Yamaha DTX400K. To je cenově zase zpátky, kde jsem chtěl být, docela se mi líbí, jen je to úplná novnka, takže nezávislé posouzení jsem zatím nikde nenašel, jen oficiální marketing, tak uvidíme...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

nowacki píše:Jsem úplně na začátku, asi si jich koupím několik párů, pro začátek levných
A proč hned od začátku nejdeš do kvalitních, odzkoušených paliček, které ti vydrží. Právě tak, jak napsal basspetr.
Prostě si sedni v obchodě za bicí, půjči si několik párů paliček a vem ty, které ti budou vyhovovat.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Na to jsi se sice neptal, ale já se o tom zmíním. Nemám vůbec nic proti Yamaze, naopak. Jenom u DTX400K vidím jako krajně nevhodný pedál basového padu. Rozhodně se přimlouvám, aby jsi zvážil, jestli basový pad a k němu standardní pedál nebude lepší volba. Podle mně by rozhodně byla chyba učit se na takovém nevhodném zařízení místo kopáku, jako je u DTX400K. Jestli moc prudím, tak se omlouvám. myslím to dobře.
nowacki

Příspěvek od nowacki »

To rozhodně neprudíš, naopak díky za to. Já to sem napsal i doufaje, že by se k tomu moh někdo vyjářit. Upřímně řečeno, nevím. Taky by se mi víc líbila ta šlapka, co má třeba ta sestava 430, ale jednak už je to zase dražší a jednak u těch Rolandů je to něco podobného a já tam neregistroval, tedy za tu chvilku, co jsem u toho seděl, v podstatě nijak velký rozdíl, ta dynamika toho pedálu se mně zdála v podstatě shodná. No ten odraz tam není, to je fakt a o tom to asi je. No ale má to jednu výhodu a na tu se asi mj. taky chytím: prý je to dokonale tiché a to je pro mně důležité. Docela hodně. No a kdyby pak přeci, tak bych asi přikoupil za cca 1600,- samotný pad Yamaha a šlapku lacinou, ne tu jejich za dalších 1600. Zatím bych se rád soustředil na nácvik koordinace a takové ty hlavní věci, tohle vnímám přeci jen jako už vyšší školu, když by mi mělo záležet na charakteru té odezvy. Toť můj názor, zkušenostmi nepodložený, ale tak už to holt na začátku bývá. Totéž stran těch paliček. Koneckonců, můžu si je vybrat už v obchodě, ale myslím, že jakékoliv, kromě exterémů budu asi považovat za přinejmenším přijatelné. Ono to bude chtít nějaký čas na osahání toho nástroje, než se vytvoří nějaký vlastní pocit, že něco je potřeba změnit.

Když mluvíme o těch pedálech, tak si spíš myslím, že ty pedály pro Hi-hat a vůbec absence reálného stojanu u elektronických bicích, není to nakonec větší problém než náhrada u toho basového bubnu? Ten Hi-hat se v podstatě ovládá docela jinak. Ale zase, je to jen spekulace. Ten reálný stojan mají jen zase o dost dražší elektronické bicí, ale zase ty úplně nejdražší už ho zase nemají, jakoby to byl nějaký luxus, se kterým jsou spíš problémy a pro úplně vážnou práci se na něj zase jakoby rezignuje. To jsem si dovodil s katalogů a ceníků (to samořejmě koupit nechci - viz cena... :-))

Jinak jestli někdo ví o té Yamaze 400 cokoliv, tak to bych taky moc rád, kdybyste mi dali vědět. Jak říkám, nestranného jsem zatím nenašel nic, je to horká novinka. Myslím, ale, že s ní bych chybu neudělal.
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

U toho basového pedálu jde spíš o průběh chodu a případně i odraz. Ale jak píšeš bude-li třeba, tak dokoupíš pad a pedál. Je to taky cesta. Nejde všechno najednou. U pedálu HH, nevidím zase tak velkou nevýhodu. Je to zkrátka trochu jiný, než klasická HH na stojanu. To však platí pro celé el. bicí. Je to určitá alternativa. Mají své výhody i nevýhody proti akustickým.
A když píšeš o té koordinaci a tak, zvaž, zda se do toho pustíš sám, nebo s učitelem. K dyž píšu s učitelem, tak myslím s vystudovaným hudebním pedagogem. Je to nejrychlejší, nejspolehlivější i když asi nejnáročnější cesta. Kamarád,nebo strýček který taky hraje na bubny nemusí být tou nejlepší volbou.
Nevím kolik je Ti let, ale třeba Tě podpoří to, že každý týden docházím s paličkama a notama za panem učitelem. Je mi 48 let a muzice se věnuji od raného mládí. No, pořád je co se učit.
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Díky. Mně je 45 a jsem toho názoru, že bych to zkusil taky s učitelem. Už jsem o tom uvažoval, ale je potřeba mít to taky doma, protože je potřeba mít možnost na to sáhnout kdykoliv a hlavně cvičit na hodinách by určitě nestačilo. Inu, já to právě před chvílí objednal, tu DTX400K, k tomu dva páry hikory paliček s nylonovými hroty, jeden pár 5A a druhý 5B, jinam asi nemá cenu teďko jít. Až to vybalím, sestavím a vyzkouším, tak založím nový vlákno a napíšu k tomu nějaké postřehy, zatím víceméně technického než bubenického rázu. Ale na webu je toho spousta, tedy těch oficiálních podkladů, všechno už jsem si prostudoval detailně, dokonce je na webu i video, jak to složit... :-).
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Přeju hodně úspěchů.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Chlapi, tak to jsem proti vám úplný sokolík (bude mi teprve 40 :lol: ). Klobouk dolů před oběma (mám na mysli to odhodlání jít k učiteli).
Co se týče paliček. Mám svůj oblíbený typ a vybírám je kus po kuse. Může se stát, že jedna z páru je mi "nějak podezřelá" a že léta napovídají tomu, že by mohla brzy prasknout. Takže bych asi po internetu paličky nekupoval.
Něco o paličkách je také tady: http://www.rstick.com/cz-jak-vybrat-spr ... licky.html
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Jo, to je dobrej web, znám. Sice zatím jen povrchně, ale prozkoumám podrobněji. Právě tam jsem si bleskově vybral, jaký paličky jsou ty nejtypičtější, je to skvěle přehledný. Snad mi přijdou poštou dobrý, on ten jeden pár stál cca 180Kč, ale jak říkám, zatím mi jde hlavně o to si to osahat. Kromě asi třičtvrtě hodiny v obchodě jsem na to nehrál. Jinak ale hraju na el.basu, takže v muzice úplný začátečník nejsem, to mi snad taky pomůže, dokonce i noty znám, i když u bubnů jich asi moc neužiju.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Přátelé drazí, se zájmem čtu debatu a ač jako dáma nerada přiznávám, mě je krásných 43, takže vám rozumím a smekám před tím, dát se na dráhu komediantů s muzikou v našem věku. Mě to u sebe nepřijde, dělám to už v kuse od 14ti, ale chápu že jít do toho "na starší kolena" může být docela změna v životě.....

každopádně k věci proč píšu... někde výše se píše o těch pedálech u el bubnů. Určitě nedoporučuji k bass bubn nic jiného ež běžný obyčejný pedál, jako na akustiky a bubnový pad! jde o techniku hraní, o možnost hrát na pedál dynamicky, atd... takový ten pedál jako od šicího stroje, to je k ničemu. To nechtě fakt jen nám hospodyňkám na spouštění stroje pro aplkaci záplat na oděvu :oops: :)

naopak absence stojanu na hihat není nic nepřekonatelného. Dokonce je to i celkem praktické a rozhodně se s tím hrát dá a to celkem v pohodičce. Už i ty nejlevnější sady čínské produkce a neznámé značky, mají hajtky vybavené nejen zvukem zavřené hajtky (sešláplý pedál) a nebo otevřené hajtky (nesešláplý pedál) ale i "pootevřená hajtka" což je zvuk podobný jako na sobě volně položených činelů hajtky a využijeme to hlavně my, co občas zaměstnáme obě nohy při dvoukopákovém hraní.

Co se týče paliček, pak nevidím důvod mít nějaké jiné než klasické paličky na které se ti dobře hraje kdekoliv. Sama mám svůj zavedený model klasických habrových paliček a ty používám při hře vždy. Ať už tluču do akustiky nebo do elekrických placek. najít typ paličky co ti sedí je docela alchymie a není to áležitost jednoho odpoledne. každiopádně mám svůj model a od svého výrobce se to nebojím koupit i přez poštu, ale kupovat nazdařbůch a navíc naslepo jen tak přez internet něco, co jsem si nemohla osáhnout (mluvím stále o paličce) to mi přijde jako hazard. je to sice relativně levný a spotřební materiál, ale je to celkem rozhodující součást výslednýho hraní. takže nepodceňovat!! 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
nowacki

Příspěvek od nowacki »

Mašinka na aplikaci záplat ... to mně nenapadlo... dobrý...tak to už jsem moh dávno trénovat, tu máme doma dávno ... :-). Mně se to ale opravdu hodí, sousedi mají totiž hned za zdí docela malý mrně, takže už je dost na tom, že tam mám basový kombo. Když ho slyším zakňourat, tak to hned vypínám. Zatím dobrý. Ale tu šlapku s tím padem si nejspíš koupím taky; sada se šlapkou nebyla momentálně na trhu ihned k odběru a ten tichej pedálek mě opravdu zaujal, takže jsem udělal kick-off v této konfiguraci.

Zatím to bude o té koordinaci, hlavně, takže pedálek zatím dobrý a koneckonců ježíšek už klepe na okno (...skoro...:-)). Stejně tak mně neodradil ani ten pedál na tu hajtku, on v této nejlevnější konfiguraci totiž neumí half-open a snare bubínek je jen 1-zónový. Ale zase: teď bězprostředně ani jedno z toho nepotřebuji. Zvažoval jsem to ze všech stran, je mi jasné, že tady je ten Alesis, Medeli, četl i mnohé Tvoje příspěvky, hodně se dozvěděl. Nakonec jsem se zakoukal do té 400-ky tak, jak je. Je to holt Yamaha, je to dražší, no ale už se na to těším, snad jsem ze rozhodnul dobře. Nevybral jsem si Yamahu z nějakých snobských pohnutek, spíš v poslední době po mnoha zkušenostech i v jiných oblastech než jsou hudební nástroje, inklinuju k řešením, že je sice za xy peněz raději o něco méně muziky, ale taky o něco méně případných nejasností nebo, nechci přímo psát problémů, to snad přímo ne, ale vždycky je někde něco za něco a není to vždycky hned vidět.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“