Guitar Pro a Ubuntu (popř. Linux)
Pravidla fóra
Guitar Pro a Ubuntu (popř. Linux)
Dobrý den,
budu si kupovat nový notes, ale zřejmě bez OS. A Guitar Pro je pro mě nepostradatelný sw. Budu si stahovat nejnovější verzi Ubuntu, jak jsem zjístil tak GP 5.2 je jen na Windows, ale GP 6 už i na Linux (popř.tedy Ubuntu předpokládám). Má někdo prosím už nějaké zkušenosti s tímto?
(myslím třeba jestli to jede jak má, nebo jeli tam nějaký problém např.s instalací a fungováním i s RSE...)
Díky za odpovědi.
pozn. jestli jde o notes, tak Lenovo, proc.intel i3 2328M, zvukovka bude externí do 1000kč, OS tedy nejnovější Ubuntu.
pozn. omlouvám se, jestli již téma bylo založeno, hledal jsem, ale nenašel.
budu si kupovat nový notes, ale zřejmě bez OS. A Guitar Pro je pro mě nepostradatelný sw. Budu si stahovat nejnovější verzi Ubuntu, jak jsem zjístil tak GP 5.2 je jen na Windows, ale GP 6 už i na Linux (popř.tedy Ubuntu předpokládám). Má někdo prosím už nějaké zkušenosti s tímto?
(myslím třeba jestli to jede jak má, nebo jeli tam nějaký problém např.s instalací a fungováním i s RSE...)
Díky za odpovědi.
pozn. jestli jde o notes, tak Lenovo, proc.intel i3 2328M, zvukovka bude externí do 1000kč, OS tedy nejnovější Ubuntu.
pozn. omlouvám se, jestli již téma bylo založeno, hledal jsem, ale nenašel.
Re: Guitar Pro a Ubuntu (popř. Linux)
Mno..koukni na Rakarrack..jinak muzika na notesu není nic moc..
Tomu nic moc nerozumím. A kde je tedy muzika moc?Bobes píše:jinak muzika na notesu není nic moc..
Pozri sa na disto http://ubuntustudio.org/ je to ubuntu optimalizované na multimediálny obsah ako nízka latencia a pod..
Čistě subjektivně držim palce! Tato distribuce se mi nikdy nepodařila ani nainstalovat - ani rozjet z Live CD. Taktéž se mi nezadařilo rozjet low-latency zvuk na jakymkoli linuxu s ASIO kartou, ale to jen proto, že na speciálně na moji kartu nikdo nenapsal ovladače - což není chyba nikoho. Nastavovat Jack Audio či Alsa systém mi přijde taky docela jako dobrodružství, což se dá zažít i na windows u bicího automatu Hydrogen. O to víc mě zajímá, pokud to někdo rozjede: stačí mi info, že to lze.majso píše:Pozri sa na disto http://ubuntustudio.org/ je to ubuntu optimalizované na multimediálny obsah ako nízka latencia a pod..
Ubuntu studio som použival , momentalne sic zas viac windows ale bol som s nim spokojny. Na rozchodenie zvukovky nebolo potreba žiadne špecialne ovladače ako integr. tak aj USB. Len to je potreba pozapinať v nastaveniach mixeru .. vybrať vstupy vystupy . Nepoužival som gitarovy soft to mi "prijde uhozený, len Aurdour a Audacity. Zo skusenosti neodporučam dodatočne inštalovať vela dalšieho software potom sa mi latencia zhoršila. Tak isto je koli latencii dobre hned ovoriť po štarte len ten program ktory chcete použivať.
Mimo software inštalovatelný z ponuky ubuntu software center som nebol upsešný ale niesom ani nejak moc v linuxe zručný tak nevylučujem že to pojde. Do klasickeho ubuntu 10. sa dalo doinštalovať všeličo.
pačilo sa mi aj prostredie Puredyne, Carrot and Coriander , založene na Ubuntu len som tam mal nejaky problem z wifi.
es: Aj ja som musel instalovat viac krát , raz DVD iso raz CD iso .. CD je spolahlivejšie ale da sa aj DVD . Niekedy to proste zamrzne pri instalacii alebo vas znechuti vyber particii ktoremu nerozumiete . najlepšie mat len jeden system na jednom PC a vybrat najjednoduchšiu volbu inštalacie. Ja som to robil popri Windowse.
Mimo software inštalovatelný z ponuky ubuntu software center som nebol upsešný ale niesom ani nejak moc v linuxe zručný tak nevylučujem že to pojde. Do klasickeho ubuntu 10. sa dalo doinštalovať všeličo.
pačilo sa mi aj prostredie Puredyne, Carrot and Coriander , založene na Ubuntu len som tam mal nejaky problem z wifi.
es: Aj ja som musel instalovat viac krát , raz DVD iso raz CD iso .. CD je spolahlivejšie ale da sa aj DVD . Niekedy to proste zamrzne pri instalacii alebo vas znechuti vyber particii ktoremu nerozumiete . najlepšie mat len jeden system na jednom PC a vybrat najjednoduchšiu volbu inštalacie. Ja som to robil popri Windowse.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Ubuntu Studio nepoužívám, ale v praxi se nebude od obyč ubuntu lišit v ničem, takže přidám svoje zkušenosti.nzp píše:Nastavovat Jack Audio či Alsa systém mi přijde taky docela jako dobrodružství, což se dá zažít i na windows u bicího automatu Hydrogen. O to víc mě zajímá, pokud to někdo rozjede: stačí mi info, že to lze.
Dnes jsem si do čerstvé instalace Ubuntu GNOME 13.04 doinstalovával rackarrack (přímo z defaultních repozitářů) a s ním se ze závislosti natáhne i jack server. Konfiguraci si člověk nakliká jednoduše přes utilitku Qjackctl (taky se natáhne s jackem) - viz screenshot (sice jen integrovaná zvukovka, ale s externí to bude podobné). Takže ano, jack funguje v pohodě.
Místo guitar pro bych použil tux guitar (taky v repozitářích).

Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Čau, díky za všechny odpovědi! Každopádně problém už vyřešen.
Mám Ubuntu 12.04 a v něm mi Guitar Pro šlo přes Wine jen nainstalovat, ale už nejelo. Guitar Pro 6 mi jelo přes wine naprosto ok (logicky verze pro Win). Ale nedávno jsem si nainstaloval VirtualBox a do něj WinXP a k tomu přídavky pro hosta. Guitar Pro 5.1 mi tam jde, stejně jako všechny věci pro Win (i hry).
Ohledně zvuku, je pravda, že už tak je to na notes moc a ještě přes VirtualBox, no je to prasárna
RSE mi to nestíhá, takže jedu přes základní MIDI, ale i to je stokrát lepší, než RSE z GP 6 (+ovládání, no nebudu se o GP6 dále rozepisovat, to bych dále platil asi za hulváta), no a o TuxGuitar se nemusíme ani bavit
Nějaký ten Rerack
co jste tady psali, nevím, neslyšel jsem nikdy...
Co jste tady psali něco o nastavování, tak tím jsem si prošel jen v Audacity a nastavil tak, že bez problémů nahrávám. (Jen po nahrání musím posunout trošku zpět nahrané, ale to je v pohodě). Pozn. neptejte se mě jak

Jsem v Ubuntu stále docela elév, čili postup pro blbce jako jsem já
jsem vypsal do českého fóra k Ubuntu na rojetí GP5 ve VirualBoxu.
Kuba
Mám Ubuntu 12.04 a v něm mi Guitar Pro šlo přes Wine jen nainstalovat, ale už nejelo. Guitar Pro 6 mi jelo přes wine naprosto ok (logicky verze pro Win). Ale nedávno jsem si nainstaloval VirtualBox a do něj WinXP a k tomu přídavky pro hosta. Guitar Pro 5.1 mi tam jde, stejně jako všechny věci pro Win (i hry).
Ohledně zvuku, je pravda, že už tak je to na notes moc a ještě přes VirtualBox, no je to prasárna
Nějaký ten Rerack
Co jste tady psali něco o nastavování, tak tím jsem si prošel jen v Audacity a nastavil tak, že bez problémů nahrávám. (Jen po nahrání musím posunout trošku zpět nahrané, ale to je v pohodě). Pozn. neptejte se mě jak
Jsem v Ubuntu stále docela elév, čili postup pro blbce jako jsem já
Kuba
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to nějak rozvést? Na win jsem před 3 roky používal GP5, teď používám tuxguitar a nějak mi TG nepříjde horší... (kromě konfliktu s intel grafikou v editačním módu - viz https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=859734 )wawelin píše: no a o TuxGuitar se nemusíme ani bavit![]()
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Tak to asi nemluvíme o stejné verziDubla píše:Můžeš to nějak rozvést? Na win jsem před 3 roky používal GP5, teď používám tuxguitar a nějak mi TG nepříjde horší... (kromě konfliktu s intel grafikou v editačním módu - viz https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=859734 )wawelin píše: no a o TuxGuitar se nemusíme ani bavit![]()
Nechci aby to vypadalo, že jsem nějak rozmazlen, jen srovnávám s starým zlatým GP 5.2...
pokial opravuješ latenciou vzniknute posuny stopy, da sa to opraviť v nastaveniach latencie. proste k tej hodnote asi 100ms pridaš alebo uberieš velkosť latencie aku máš a automaticky sa stopa posunie.wawelin píše: Co jste tady psali něco o nastavování, tak tím jsem si prošel jen v Audacity a nastavil tak, že bez problémů nahrávám. (Jen po nahrání musím posunout trošku zpět nahrané, ale to je v pohodě). Pozn. neptejte se mě jak![]()
![]()
![]()
mne to opravuje teraz divne, ale mam slaby comp.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Moc díky za tip! Až se k tomu dostanu, vyzkouším to, doufám, že se mi to zase celé ne...zesloníricardo píše:pokial opravuješ latenciou vzniknute posuny stopy, da sa to opraviť v nastaveniach latencie. proste k tej hodnote asi 100ms pridaš alebo uberieš velkosť latencie aku máš a automaticky sa stopa posunie.wawelin píše: Co jste tady psali něco o nastavování, tak tím jsem si prošel jen v Audacity a nastavil tak, že bez problémů nahrávám. (Jen po nahrání musím posunout trošku zpět nahrané, ale to je v pohodě). Pozn. neptejte se mě jak![]()
![]()
![]()
mne to opravuje teraz divne, ale mam slaby comp.
Kolega asi myslel, že audio hardware v NTB nestojí za nic.MilanT píše:Tomu nic moc nerozumím. A kde je tedy muzika moc?Bobes píše:jinak muzika na notesu není nic moc..
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Já frčím na Linuxu už 5 let a docela v poho.. Zkus Guitarix..je to i s presetama a docela fajn..
http://www.youtube.com/watch?v=TPu-vmGp ... 52QNPs5oWQ
Jak říkám,GP5 už mi jede, ale určitě se na zmíněné kouknu, díkyBobes píše:Já frčím na Linuxu už 5 let a docela v poho.. Zkus Guitarix..je to i s presetama a docela fajn..