Dobře píši teda víc je to ibanezka náká rg nevim která a tremolo je edge III struny jsem tam dal ted nove ale jelikož mi to tak dělá pořád tak bych řekl že tim to nebude. Jo jinak tremolo dvojzvratné.
Rozlaďování tremola Edge III
Pravidla fóra
-
LukasMrazoun
Rozlaďování tremola Edge III
Ahoj prosím vás mám takový problém. Když používám tremolo pohybem " vpřed" tak se mi postupně podlaďuje kytara, a když zase zatáhnu "zpátky" tak se to sladí. Zajímalo by mě jestli to je dobře neb ošpatně a případně jak se toho mám zbavit je to trochu nepraktické hrát rychlí solo a do toho ještě udržovat kytaru nalazenou
děkuji
Dobře píši teda víc je to ibanezka náká rg nevim která a tremolo je edge III struny jsem tam dal ted nove ale jelikož mi to tak dělá pořád tak bych řekl že tim to nebude. Jo jinak tremolo dvojzvratné.
Naposledy upravil(a) LukasMrazoun dne 23.10.2012 20:11, celkem upraveno 2 x.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozlazování tremola
Možná by jsis měl nejdříve projít FAQ aby jsi nemusel poklád takovéto dotazy. Jinak ano tohle je funkce tremola, rozlaĎuje to kytaru a znovu "nalaĎuje".
Ale pokud ti jí to rozlaZuje, je někde chyba
(kytara se ladí a ne lazí)
elektricke-kytary/novacci-popis-kytary- ... t4755.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Ale pokud ti jí to rozlaZuje, je někde chyba
(kytara se ladí a ne lazí)
elektricke-kytary/novacci-popis-kytary- ... t4755.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
-
LukasMrazoun
Ono jí to rozlazuje tak, že když prostě snim pohnu dopředu tak už se to nevrátí na ten původní ton.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ty tu kytaru lazíš?LukasMrazoun píše:Ono jí to rozlazuje tak, že když prostě snim pohnu dopředu tak už se to nevrátí na ten původní ton.
Jinak koukni na odkaz co jsem ti postoval, tam je péče o trmolo, pokud máš jednozvratné, ale nebylo by odvěci napsat něco víc (co máš za kytaru a tak), jinak se těžko radí. Může být problém ve starých strunách, nekvalitních mechanikách, nebo nedostatečně sedlých strunách. Napiš více info.
Oprav si to rozlaZování v názvu. Na to jsem alergickej, ale bohužel se to šíří jako mor. Jinak k tvýmu problému. Příčin může být víc, ale takhle od boku bych to tipnul na tupý břity tremola. Záleží o kolik centů se to rozlaďuje a jestli má smysl se tím zabývat. To začne po čase dělat každej Floyd nebo jeho odvozenina (Edge III). Zlatý ložiska místo břitů u ZR tremola.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
LukasMrazoun
A není možné že by to mohlo bejt těma pružinkama dole?
No nevím, možný je všechno. Zkus koupit nový a vyměnit je, ale spíš bych to tipnul na ty břity. Jak starý je to tremolo? Jak moc se to rozlaďuje?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
-
LukasMrazoun
No straří uplně nevím jelikož já jí mám 3 roky, ale je z druhý ruky, takže bych typoval tak 6-7 let
A rozlazuje se to asi tak o necelýho půl tonu, ale je to dost znát. IIIIIIIIIIOIIIIIIIIII kdyby takhle mělo bejt na ladičce naladěno a já ho dám až na doraz a vrátím tak to je asi takhle IIIIIOIIIIIIIIIIIIIII
Naposledy upravil(a) LukasMrazoun dne 23.10.2012 21:12, celkem upraveno 1 x.
-
LukasMrazoun
Sakra nák mi blbne klávesnici omlouvám se za vynechaná písmena.
(a mas prehozeny klavesy z a d)
-
LukasMrazoun
Tak aby jste měli klid tak to jdu opravit!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/i ... hilit=edge
Evidentně...Paris píše:(a mas prehozeny klavesy z a d)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to zas nemusis, staci kdyz uz to tak nebudes psat, nejsme tu jazykova poradnaLukasMrazoun píše:Tak aby jste měli klid tak to jdu opravit!
radsi se vratme zpet k tomu tremolu...
-
LukasMrazoun
Nevim no čim by to mohlo být tremolo mám "dobře seřízený" všude rovnoměrné prostě tak jak to má být. Jo mimochodem můžu se zeptat co jsou břity? 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud je tremolo opravdu dobře seřízené, tak může být problém v nulťáku, který ti pořádně nedrží struny, jak by měl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
LukasMrazoun
To bych taky asi neřekl. Zámky jsem si dokupoval nový, takže ty by měly držet, ale napadlo mě ted, jeslti to nebude kamenama, protože ty už jsou některý dost ojetý. A nebo si ty struny potřebujou jen pořádně sednout. Jak odlouho myslíte, že by to tak mohlo trvat, abych věděl, jestli to bylo tím nebo mám hledat závadu jinde?
Mne to robili pružiny (ale vo FR), boli staré a vyťahané, nevracali späť dostatočne struny a mal som buď mierne podladené a pri vytiahnutí nadladené. Výmenou pružín sa to napravilo. Skús pridať jednu alebo ich daj krížom, aby boli viac napnuté či to vôbec pomôže... (nezabudni správne nastaviť pružiny+struny)
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
Pokud by to bylo zámkama na nultým pražci, tak by se kytara po páčení dolů (povolení strun - podlaďení) po návratu do nulový polohy nadlaďovala. Zkus vyměnit ty pružiny a uvidíš. Břity u tremola jsou ta místa, kde se tremolo opírá o šrouby, který jsou zašroubovaný do kytary a na kterých se to tremolo vlastně houpe. Pokud břity nejsou v pořádku a jsou tupý nebo nějak deformovaný, tak se tremolo nevrací zpět do původní polohy.
-
LukasMrazoun
Asi zkusim ty pružiny, jen zjistit cenu na tomhle edge III jsou jinak dlouhé než na jinejch tremolech nevim jeslti to tak maj všechny ibanezky ale tahle jo, tak by to mohlo bejt trochu dražší každopádně všem díky za rady.
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Zkontroluj napřed ty břity a sedlo záchytnejch šroubů, jestli na tý kobyle někdo zvedal vejšku pod tahem strun tak vsadim boty, že tam bude bude problém. Edge je brilantní řada, při správnym zacházení nesmrtelná, akorát některý lidi sou holt prasata...........
Jinak vždycky můžeš tu kobylu jednosměrně ukotvit, preferuju vytvoření dorazu vrutem, kterej se zapře za spodní plech v místě jemnýho dolazení a drobet přetáhnout pružiny. Pak můžeš povolovat struny krz páku, tremolo se ti vždycky vrátí na doraz.
edit: zkonroluj ještě ty zámky na nultym, utáhni je, o pár milimetrů povol slabší strunu z dvojice pod jistícim kamenem, a JEMNĚ si minutku brnkej, jestli ti z tóniny přece jenom neutíká tam. Testuj každej šutr na zámkách zvlášť, jedině tak zjistíš jestli ten danej opravdu drží.
gl
Jinak vždycky můžeš tu kobylu jednosměrně ukotvit, preferuju vytvoření dorazu vrutem, kterej se zapře za spodní plech v místě jemnýho dolazení a drobet přetáhnout pružiny. Pak můžeš povolovat struny krz páku, tremolo se ti vždycky vrátí na doraz.
edit: zkonroluj ještě ty zámky na nultym, utáhni je, o pár milimetrů povol slabší strunu z dvojice pod jistícim kamenem, a JEMNĚ si minutku brnkej, jestli ti z tóniny přece jenom neutíká tam. Testuj každej šutr na zámkách zvlášť, jedině tak zjistíš jestli ten danej opravdu drží.
gl