Looper umístěný před zkreslením - zahlcený zvuk
Pravidla fóra
Looper umístěný před zkreslením - zahlcený zvuk
Ahoj,
dneska jsem si natěšený přinesl z Kytar Jamman Solo a narazil jsem na jednu nepěknou věc, se kterou bych potřeboval poradit. Čistý zvuk je v pořádku, vše se týká zkreslení. Když mám pořadí kytara - zkreslení - looper-sluchátka/bedna, není problém. Pokud to ale prohodím a dám kytara-looper-zkreslení-sluchátka/bedna, tak při jamování s přehrávanou smyčkou dochází jakoby k potlačení toho nahraného signálu z looperu, živá kytara "přebije" tu přehrávanou. Nastavením úrovní signálu to není, použitým zkreslovadlem taky ne. Zkoušel jsem jak MicroCube, tak BR80, které mám doma, v obou případech se to chová naprosto totožně. To mě vede k myšlence, že Jamman je v tom nevinně ("teče" do něj nezkreslený signál), ale obecná vlastnost - ta zkreslovadla (v mém případě koncová zařízení) to nestíhají pobrat.
Resumé: looper patří vždy až za zkreslení ... je to tak nebo jen dělám něco blbě?
dneska jsem si natěšený přinesl z Kytar Jamman Solo a narazil jsem na jednu nepěknou věc, se kterou bych potřeboval poradit. Čistý zvuk je v pořádku, vše se týká zkreslení. Když mám pořadí kytara - zkreslení - looper-sluchátka/bedna, není problém. Pokud to ale prohodím a dám kytara-looper-zkreslení-sluchátka/bedna, tak při jamování s přehrávanou smyčkou dochází jakoby k potlačení toho nahraného signálu z looperu, živá kytara "přebije" tu přehrávanou. Nastavením úrovní signálu to není, použitým zkreslovadlem taky ne. Zkoušel jsem jak MicroCube, tak BR80, které mám doma, v obou případech se to chová naprosto totožně. To mě vede k myšlence, že Jamman je v tom nevinně ("teče" do něj nezkreslený signál), ale obecná vlastnost - ta zkreslovadla (v mém případě koncová zařízení) to nestíhají pobrat.
Resumé: looper patří vždy až za zkreslení ... je to tak nebo jen dělám něco blbě?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
carodejdobrodej
Re: Looper umístěný před zkreslením - zahlcený zvuk
Ja mam teda looper uplne na konci celyho retezce na co mi je zkresleni nebo ostatek za nim kdyz si pak nemuzu nahrat zefektovanej zvuk (nebo k cemu mi je kdyz pustim nahranou cistou kytaru pak zapnu zkresleni - za loopem - z tohop vyplyva ze vse co leze z loopu je zkresleny, zmodulovany, zdelayovany ....) ale proti gustu zadnej dysputat neni nad zkresleny bici i vsechno ostatni 
Takovou odpověď jsem čekal
Vzhledem k mým potřebám (a talentu) je naprosto dostačující Microcube (nahlas) a BR80 (sluchátka), obé nemá FX loop, takže looper musí být před nimi. Další mulťák živit v řetězci nemíním, jednak už jsem to zkoušel a zvuk nic moc a zadruhé by bylo házení perel sviním. Mojí jedinou starostí (a dotazem) je to, jestli nedělám někde chybu, protože jestli to popisované chování je normální, nemá pro mě looper jako samostatná krabička význam.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
carodejdobrodej
tak to teda asi neporadim jediny kdy sem pouzil loop pred zkreslenim bylo kdyz sem byl linej vsechno zapojovat tak jak se (podle me) ma a pouzival sem zkresleni z komba (ale to znelo vsechno strasne) a to sem nikdy takovej problem nemel takze .... treba nekdo jinej
jediny co na to muzu rict je loop vzdy po zkresleni
sorry
Looper samozřejmě nemůže být před zkreslením. Totéž platí např. i pro harmonizéry, delaye, a obvykle (ale ne vždy) i pro modulační efekty. Zkreslením se ti ty vrstvené zvuky "slejí". Poslechni si rozdíl mezi čistou a zkreslenou kytarou v akordickém souzvuku, a pochopíš.
OK, díky
Looper pro modelingové kombo (Laney LR20)
Zdravím, poslední dobou začínam mít chuť, pořídit si looper. Konkrétně mě zaujal Boss RC-1, ale chci se zeptat, jestli ho bude možné bezproblémově používat s kombem Laney LR 20.
Re: Looper pro modelingové kombo (Laney LR20)
Naplno ne, tohle kombo nemá efektovou smyčku, můžeš dát looper pouze před něj. Pokud použiješ nezkreslený (možná i mírně zkreslený) preset na kombu, tak to asi použitelné bude, ale jakmile si tam nastavíš higain, tak se ti zvuk přehrávané smyčky a tvého hraní bude tlouct.
A samozřejmě nepůjde ani možnost, že by sis zaloopovat čistou kytaru a do ní sóloval se zkresleným zvukem. K tomu bys potřeboval mezi kytaru a looper pořídit ještě nějaký multiefekt, kde si budeš měnit zvuky dle potřeby a do čistého kanálu (nebo AUX) komba už pak pouštět "hotový" signál.
K RC-1: pokud na něj nemáš nějakou extrémně výhodnou nabídku, tak za stejné prachy je Jamman Solo XT, který je možnostmi o třídu výše.
A samozřejmě nepůjde ani možnost, že by sis zaloopovat čistou kytaru a do ní sóloval se zkresleným zvukem. K tomu bys potřeboval mezi kytaru a looper pořídit ještě nějaký multiefekt, kde si budeš měnit zvuky dle potřeby a do čistého kanálu (nebo AUX) komba už pak pouštět "hotový" signál.
K RC-1: pokud na něj nemáš nějakou extrémně výhodnou nabídku, tak za stejné prachy je Jamman Solo XT, který je možnostmi o třídu výše.
Souhlas s Frantou,máš výběr:
https://hudebnibazar.cz/kytarove-efekty ... 25&o=datum
Ale pozor,někdo nabízí za stejné peníze tu starší verzi!
Nový není už taky nijak drahý:
https://kytary.cz/digitech-jamman-solo- ... CnEALw_wcB

https://hudebnibazar.cz/kytarove-efekty ... 25&o=datum
Ale pozor,někdo nabízí za stejné peníze tu starší verzi!
Nový není už taky nijak drahý:
https://kytary.cz/digitech-jamman-solo- ... CnEALw_wcB