Bullet strat - upgrade snímačů
Pravidla fóra
Bullet strat - upgrade snímačů
Ahoj,
Vlastním kytaru Squier Bullet Stratocaster, verzi HSS a napadlo mě, jestli by nestálo za to koupit novej humbucker. Zatím tam jsou snímače původní, zvuk je přijatelnej, ale není to nic extra (já vím, je to levná kytara). Zajímalo by mě, jesli někdo máte podobnou zkušenost a jak hodně by se zvuk kvalitně změnil. Novou kytaru zatím kupovat nechci, tahle mi sedí, je to celkem vydařený kus, popřípadně, až bych za nějaký čas kupoval, tak bych si ty snímače jen přehodil na tu novou, když by bylo potřeba. Co sem tak čet, tak bych se asi rozhodl pro nějakej R.M. pickups, ale moc nevím jakej, taky mě napadlo někde z bazaru splašit nějaký z originál Fendera..
Hraju rock, blues, občas grunge, takže buď čistej zvuk, nebo trošku nakřáplej ve stylu AC/DC. Kombo mám Fender Mustang I, což je další otázka, jak hodně by se ta zvuková změna projevila na levnějším kombu, jako je to moje. Jinak cenově bych se chtěl vejít tak zhruba okolo 1000,- Kč.
Vlastním kytaru Squier Bullet Stratocaster, verzi HSS a napadlo mě, jestli by nestálo za to koupit novej humbucker. Zatím tam jsou snímače původní, zvuk je přijatelnej, ale není to nic extra (já vím, je to levná kytara). Zajímalo by mě, jesli někdo máte podobnou zkušenost a jak hodně by se zvuk kvalitně změnil. Novou kytaru zatím kupovat nechci, tahle mi sedí, je to celkem vydařený kus, popřípadně, až bych za nějaký čas kupoval, tak bych si ty snímače jen přehodil na tu novou, když by bylo potřeba. Co sem tak čet, tak bych se asi rozhodl pro nějakej R.M. pickups, ale moc nevím jakej, taky mě napadlo někde z bazaru splašit nějaký z originál Fendera..
Hraju rock, blues, občas grunge, takže buď čistej zvuk, nebo trošku nakřáplej ve stylu AC/DC. Kombo mám Fender Mustang I, což je další otázka, jak hodně by se ta zvuková změna projevila na levnějším kombu, jako je to moje. Jinak cenově bych se chtěl vejít tak zhruba okolo 1000,- Kč.
Re: Bullet strat - upgrade snímačů
ja si myslim ze az zas takovy rozdil mezi snimace squiere a fender neni.... samozrejme ze te kytare pomuzes ale stoji to za to? to je velka otazka.... treba u epiphone neni co resit - tam je celkove kytara vetsinou velmi vydarena jen snimace jsou na prad. Tam je to jasna volaba, hned jak si ji koupim vymenim je a mam kytaru nejmin dvakrat lepsi. U squieru je to otazka.... ja bych do toho treba neinvestoval.. ale zalezi na konkretnim typu.. ja bych treba taky nikdy nechtel hss 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale je.baxa píše:ja si myslim ze az zas takovy rozdil mezi snimace squiere a fender neni....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak samozrejme ze je to znat ale neni to treba jako epiphone a gibson
nebo SD a nektere tovarni Mi PRC 
ja bych se hodne zameril na vyzku tech snimcu co jsou tam ted - sestelovat to protoze z vyroby to byva dost spatne.....
mnohkdy to staci...
- Nero
- Rádce
Ne? A to jako proč?baxa píše:tak samozrejme ze je to znat ale neni to treba jako epiphone a gibson![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ty puvodni snimace jsou sh*t. zlepseni bude, ale uplne spickovou kytaru to z toho pravdepodobne neudela - nicmene to bude urcite mnohem pouzitelnejsi (vlastni zkusenost s vymenou snimacu na tom nejlevnejsim stratu od corta).
- Regular John
Tak to by ses divil. Třeba snímače, co dávají do US modelů jsou zvukově někde úplně jinde a při výměně je to prostě obrovský rozdíl a je úplně jedno, jestli to vrazíš do Squieru, Cortu, Crafteru nebo jiné Indočínybaxa píše:ja si myslim ze az zas takovy rozdil mezi snimace squiere a fender neni...
mathys: Zkus k té tvoji konečné ceně přidat ještě nějakou tu stovečku a na bazaru se porozhlédni i po snímačích značky Seymour-Duncan. Najdeš tam třeba modely SH-4 nebo 59' (podle toho, co píšeš, tak by asi víc sedla ta 59) a oba to jsou sšpičkové snímače, podle mě o dost lepší než R.M
osobne bych klidne volil ty RM, popr SBS, MT Poor nebo jineho ceskeho vyrobce, ktery ti bude schopen udelat slusnou cenu (popr bude zrovna na bazaru).
hlavne me bavej singly. podle me to az takovy rozdil nebude, dela je dobre. Do pristi kytary bych je klidne zkusil.
clovece cim vic kytar s RM mi prochazi rukama, tim lepsi mam vztah k teto znacceRegular John píše:baxa píše: mathys: Zkus k té tvoji konečné ceně přidat ještě nějakou tu stovečku a na bazaru se porozhlédni i po snímačích značky Seymour-Duncan. Najdeš tam třeba modely SH-4 nebo 59' (podle toho, co píšeš, tak by asi víc sedla ta 59) a oba to jsou sšpičkové snímače, podle mě o dost lepší než R.M
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Muzu primo srovnat SH-4 a nekolik ruznych RM alnico HB, vsechny jsem postupne mel v jedne kytare. Hral kazdy jinak, ale zeby nektery z nich byl "o hodne lepsi", to ne...
Momentalne pouzivam tu SH-4, ma pri zkresleni o trochu citelnejsi, stredovejsi zvuk, ale kdybych ji nesehnal na bazaru za super cenu, tak zustanu u RM a budu spokojeny. Proti puvodnim asijskym snimacum na Squier, Cort, atd... je to velky skok nahoru v kvalite. Za tisicovku sezenes na bazaru slusne snimace, ikdyz na nejaky konkretni typ (SD 59,...) si treba budes muset par mesicu pockat, nez se objevi.
A ty RM singly taky nejsou spatne, nedavno jsme s kolegou srovnavali Bach Strata s RM a Mexico Fendera s Texas Specials. RM byly cinkavejsi, dravejsi, me se libily vic.
Momentalne pouzivam tu SH-4, ma pri zkresleni o trochu citelnejsi, stredovejsi zvuk, ale kdybych ji nesehnal na bazaru za super cenu, tak zustanu u RM a budu spokojeny. Proti puvodnim asijskym snimacum na Squier, Cort, atd... je to velky skok nahoru v kvalite. Za tisicovku sezenes na bazaru slusne snimace, ikdyz na nejaky konkretni typ (SD 59,...) si treba budes muset par mesicu pockat, nez se objevi.
A ty RM singly taky nejsou spatne, nedavno jsme s kolegou srovnavali Bach Strata s RM a Mexico Fendera s Texas Specials. RM byly cinkavejsi, dravejsi, me se libily vic.
Hraju výhradně na šrot.
- Regular John
Tak to bude věc názoru, já mám na ty RM asi nějakou averzi zapříčiněnou nějakou horší zkušeností s touto značkou
Jinak Texas Specials se mi taky nelíbí, nedávno jsem je zkoušel na jednom starém US Fenderu a nějak mě to nebavilo, takový moc "tenký" zvuk. Jinak SD 59 je zrovna na bazaru...
Na ty Seymour-Duncan snímače sem taky koukal a asi trochu přišetřím a pujdu do nich (nejspíš ta '59). Vím že z téhle kytary špička nebude, ale to mi ani nevadí, hraju spíš pro sebe, sem tam s kamarádama. A myslím, že tenhle snímač bych určitě pak využil i dál.. Každopádně díky za rady, už mám jasno 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Neni treba setrit, ale ani vahat = http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=719412
Hraju výhradně na šrot.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych doporučil z vlastní zkušenosti zabrousit lože krku. Vím, že se to netýká snímačů, ale jestli chceš levnou kytaru někam posunout, výměna snímačů a zabroušení sedla krku jsou nejjednodušší úpravy, které kytaru dostanou někam mnohem dál. Obzvlášť, pokud je hardware dostatečně kvalitní a umíš kytaru seřídit, aby držela ladění. Já jsem kdysi na svého strata (indočína za 1700?už ani nevím) dal snímače z Fender strata MiMa zabrousil jsem lože krku a výsledek ? Stokrát lepší zvuk nasucho i elektricky, lepší sustain...je mi jasné, že pro vás, kteří hrajete na kytary za 20k i mnohem víc, je nějaké sprosté mexiko jak z bláta do louže, ale fakt ta kytara hrála mnohem líp. Ty singly mám už nějakou dobu v SG a jsem porád spokojený. Kdyby udržel ten můj starý strat ladění aspoň celou písničku a kdybych nevyklechtal tremolo, hraju na něj dodnes.
- Nero
- Rádce
Není to vůbec rada od věci - já měl teda na Squierovi (Affinity) lože v docela slušném stavu, ale když se to doladilo, dost to pomohlo.
PetrPeter 1975 - 2008
Super, díky, to se hodí vědět
..Ale jelikož v seřizování kytar nejsem nějakej expert,tak nevím, abych to nezmrvil. Kytarář by to udělal taky?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Není na tom nic těžkého - sundáš struny, odšroubuješ krk a vidíš lože, které na těchto levných kytarách bývá zasrané od laku až hrůza. To dost podstatně brání přenosu vibrací z krku na tělo. Takže si akorát vezmeš kousek dřeva, obdélník cca 2 cm na šířku, na délku tolik, aby se ti to dobře drželo a na tloušťku taky tak. Dřevo musí být rovné !!! Na to dřevo si z jedné strany nalepíš např. Chemoprenem šmirgl o vhodné zrnitosti a brousíš to tím - to proto, že kdybys vzal do ruky šmirgl a šmirgloval jen tak, naděláš si tam akorát díry a rovné to nebudeš mít nikdy. Víc se o tom dočteš v sekci HOME-MADE / NÁSTROJE / ZABROUŠENÍ LOŽE KRKU (nebo tak nějak se to téma jmenuje). Jsem už příliš unavený na to, abych ti sem házel link, to najdeš v pohodě. A neboj se toho
hodně tím můžeš získat.
A co se týče seřízení, přečti si článek o stratovském tremolu od Wora. Pokud udržíš v ruce šroubovák a imbus, máš iq větší jak jazzym a máš trochu sluch, seřídíš si to sám...
A co se týče seřízení, přečti si článek o stratovském tremolu od Wora. Pokud udržíš v ruce šroubovák a imbus, máš iq větší jak jazzym a máš trochu sluch, seřídíš si to sám...
Tak já ten odkaz přidámRocky_MK píše: Víc se o tom dočteš v sekci HOME-MADE / NÁSTROJE / ZABROUŠENÍ LOŽE KRKU (nebo tak nějak se to téma jmenuje). Jsem už příliš unavený na to, abych ti sem házel link, to najdeš v pohodě. A neboj se tohohodně tím můžeš získat.
Aha, to jsem myslel, že to bude těžší
.. Tohle by neměl bejt zas takovej problém, vzhledem k tomu, že studuju strojařinu, kde s podobnejma nástrojema děláme často.. Příští týden se na to vrhnu, možná už i teď o víkendu..
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tak přeju hodně zdaru a nafoť jak to lože vypadalo před a po
(pokračuj o tom v tom tématu, co ti poslal Milan).