Stěna před bicí - plexi nebo jiný material?
Pravidla fóra
Stěna před bicí - plexi nebo jiný material?
Zdravím,
zvučím pro jeden pěvecký sbor a náš problém je, že máme špatnou "zkušebnu" v které občas máme i menší koncerty a vzniká nám vždy problém s bicíma. Musím vždy bubeníkovi do sluchátek šeptat ať hraje potichu jinak se ho nedá přezvučit. Proto nás napadlo použití krycí stěny před bicí (omlouvám se nemůžu si teď vzpomenout na přesný název), ale problém je, že se vyrábí z akrylového skla a to je drahé a vychází to okolo 7-8tisíc a to si nemůžeme dovolit. Tak mě napadlo, že si to vyrobíme. Nemáte někdo nějaký návrh z jakého materiálu by to šlo? Stačilo by plexisklo?
Budu vděčný za každý návrh...podstatné je aby to bylo průhledné.
zvučím pro jeden pěvecký sbor a náš problém je, že máme špatnou "zkušebnu" v které občas máme i menší koncerty a vzniká nám vždy problém s bicíma. Musím vždy bubeníkovi do sluchátek šeptat ať hraje potichu jinak se ho nedá přezvučit. Proto nás napadlo použití krycí stěny před bicí (omlouvám se nemůžu si teď vzpomenout na přesný název), ale problém je, že se vyrábí z akrylového skla a to je drahé a vychází to okolo 7-8tisíc a to si nemůžeme dovolit. Tak mě napadlo, že si to vyrobíme. Nemáte někdo nějaký návrh z jakého materiálu by to šlo? Stačilo by plexisklo?
Budu vděčný za každý návrh...podstatné je aby to bylo průhledné.
Re: Stěna před bicí - plexi nebo jiný material?
Jasně, plexisklo by stačilo. Říká se tomu paravan. Jenže pochybuji, že tě výjde levněji, než acryl. Např: http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... 115636.php
http://www.thomann.de/cz/clearsonic_a4_3_shield.htm
Ještě pomáhá vyměnit bubeníka
.
http://www.thomann.de/cz/clearsonic_a4_3_shield.htm
Ještě pomáhá vyměnit bubeníka
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
No ono jde, že za ty bicí sedá asi 5 různých bubeníků
takže ať na ně před koncertem člověk kříčí sebe víc tak to kolikrát nepomůže. Bylo mi navrhnuto, že se koupí elektrické, ale jsem proti.
Jako když jsem se díval na cenu 6mm plexi skla tak to vyjde na 3-4tisíce. Nějaké držáky na to už se vytvoří
Každopádně díky za radu. Zítra zajdu se zeptat přímo do sklenářství co mám přes cestu na kolik by to vyšlo.
Ještě jednou díky!
Jako když jsem se díval na cenu 6mm plexi skla tak to vyjde na 3-4tisíce. Nějaké držáky na to už se vytvoří
Každopádně díky za radu. Zítra zajdu se zeptat přímo do sklenářství co mám přes cestu na kolik by to vyšlo.
Ještě jednou díky!
Ještě mě napadá materiál lexan. http://www.lexankunovice.cz/pouziti_lexanu.html
Z toho by to šlo také zbastlit. Ten už je ale trochu méně průhledný, takže by vaši bubeníci možná nadávali
.
Z toho by to šlo také zbastlit. Ten už je ale trochu méně průhledný, takže by vaši bubeníci možná nadávali
a spousta No name...
a spousta No name...
To by se jim asi nelíbilo... 
A vypadalo by to divně na koncertu když vlastně téměř v jedné řadě je postaven sbor, nástroje a bicí tak by to vypadalo trošku divně
Dneska se zajdu zeptat do sklenářství na to plexi a napíšu na kolik by to vyšlo.
Jinak ještě mě napadá jeden dotaz...Ty bicí jsou standardně umístěny v rohu místnosti...a a přímo za nimi jsou okna - stará skleněná - velké tabule. Nebude se ten zvuk odrážet o ty okna zpět do místnosti? Nebylo by lepší je otočit přímo ke zdi? Potřebujeme ty bicí fakt co nejvíce utlumit
A vypadalo by to divně na koncertu když vlastně téměř v jedné řadě je postaven sbor, nástroje a bicí tak by to vypadalo trošku divně
Dneska se zajdu zeptat do sklenářství na to plexi a napíšu na kolik by to vyšlo.
Jinak ještě mě napadá jeden dotaz...Ty bicí jsou standardně umístěny v rohu místnosti...a a přímo za nimi jsou okna - stará skleněná - velké tabule. Nebude se ten zvuk odrážet o ty okna zpět do místnosti? Nebylo by lepší je otočit přímo ke zdi? Potřebujeme ty bicí fakt co nejvíce utlumit
Jenom se troku vrátím. Respektuji, že jsi proti elektrickým bicím. Jen si dovolím poznámku o tom, že by Vám to mnohé vyřešilo. EL. bicí používá běžně třeba Lara Fabian ve svojí kapele, nebo pan Svěcený v projektu Vivaldiáno. Výsledky jsou podle mého názoru skvělé. Proč se tomu bránit? Akustické bicí využijete v jiných projektech.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Ono jde o to, že přece jenom na ty el. bicí se hraje trošku jinak a u nás jde o to, že se na ty bicí učí mladí lidé. A je lepší je učit na normální bicí než na ty elektrické. Právě proto 
Stejně to není neřešitelný problém.
Za prvé se tady najde pár lidí, co ti řekne, že dnes už jsou soupravičky el. bicích, které se moc neliší od klasik (co se úderů/odrazů týče).
Za druhé si myslím, že to jde pořešit dynamikou hráče. Nevím teda, co hrajete za styl? Představuju si sbor + doprovod, nějaké klasické věci z muzikálů, možná úpravy lidových písní ?... No nicméně vybavuje se mi doba, kdy jsem hrál v jednom folk-rockovém uskupení a tam jsem docela často používal špejle. A do některých skladeb byly fakt lepší než paličky. Hraje se s nima taky docela dobře a rozhodně si nikdo nestěžoval, že bych hrál hlasitě... Samozřejmě mají svá omezení, no ale něco za něco
.
Za prvé se tady najde pár lidí, co ti řekne, že dnes už jsou soupravičky el. bicích, které se moc neliší od klasik (co se úderů/odrazů týče).
Za druhé si myslím, že to jde pořešit dynamikou hráče. Nevím teda, co hrajete za styl? Představuju si sbor + doprovod, nějaké klasické věci z muzikálů, možná úpravy lidových písní ?... No nicméně vybavuje se mi doba, kdy jsem hrál v jednom folk-rockovém uskupení a tam jsem docela často používal špejle. A do některých skladeb byly fakt lepší než paličky. Hraje se s nima taky docela dobře a rozhodně si nikdo nestěžoval, že bych hrál hlasitě... Samozřejmě mají svá omezení, no ale něco za něco
a spousta No name...
a spousta No name...
Souhlasím s tím, že se hraje na el. bicí jinak a hlavně výrazové schopnosti el. nástroje jsou omezené.
To co píše zzbar je také řešení a asi hodně dobré. Pokud se ti mladí učí, tak jim příjde vhod alternativně si zahrát třeba s metličkami, nebo použít špejle.
To co píše zzbar je také řešení a asi hodně dobré. Pokud se ti mladí učí, tak jim příjde vhod alternativně si zahrát třeba s metličkami, nebo použít špejle.
Teď mně ještě napadlo: počítáte s tím, že když dáte bubeníka za zástěnu, budete mu asi muset dát k dispozici hodně dobrý ódposlech, aby se mohl v pohodě orientovat?
No hrajeme právě spíš rock, pop a občas i něco tvrdšího. Takže tak. Odposlech není problém a počítame s tím
Jinak pro ilustraci o co se jedná: http://www.youtube.com/watch?v=jjHY_qVd ... ure=relmfu
Jinak pro ilustraci o co se jedná: http://www.youtube.com/watch?v=jjHY_qVd ... ure=relmfu
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Velké rovné tabule plochy z hladkého materiálu jsou vždy zvukově trošku průser. Okna zvlášť a stará ještě víc! Když pominu to že můžou brzo začít třeba "drnčet" tak ale zvukově by tomu hodně pomohlo, aby před oknem visel třeba jen obyčejný závěs nebo záclona. Uvidíš jak navolno visící nařasený kus látky před sklem rozbije zvukové odrazy... nakonec si zkus doma, když se perou záclony, nebo třeba se maluje a na okně nic nevisí a třeba i chybí nějaký nábytek.... hned má místnost o mnoho delší hall až přímo ozvěnuSirTnT píše:.......bicí jsou standardně umístěny v rohu místnosti...a a přímo za nimi jsou okna - stará skleněná - velké tabule. Nebude se ten zvuk odrážet o ty okna zpět do místnosti? Nebylo by lepší je otočit přímo ke zdi? Potřebujeme ty bicí fakt co nejvíce utlumit
nakonec i ten bubenický plexi paraván nemá velké plochy plexíku v kuse, ale je to nejen z praktického hlediska, složeno z menších tabulí a navíc k sobě v různých úhlech okolo soupravy.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
To je pravda no
Ale včera se nám to okno povedlo vysklít
jeden problém vyřešen 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Taky řešení.....volný prostor ven z místnosti snižuje hlučnost uvnitř, eleiminuje ozvěnu.... a nasírá sousedySirTnT píše:To je pravda noAle včera se nám to okno povedlo vysklít
jeden problém vyřešen
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Jste mu měli koupit elektronické bicí a bylo by to vyřešené