KORG KROME
Pravidla fóra
KORG KROME
Zdravím kolegové,
uvažuji o koupi KORG KROME a mám dotaz ,dříve jsem měl Tyros 2 a mám hromadu orig.midi od yamahy.Myslíte,že je bude umět tento KROME přehrávat? A ještě jednu otázku. KROME nebo MOX6.Stojí stejně ,ale ten KORG my přijde zvukově o hodně lepší,ale nikdy jsem Korg neměl není moc složitý na ovládání? Díky
uvažuji o koupi KORG KROME a mám dotaz ,dříve jsem měl Tyros 2 a mám hromadu orig.midi od yamahy.Myslíte,že je bude umět tento KROME přehrávat? A ještě jednu otázku. KROME nebo MOX6.Stojí stejně ,ale ten KORG my přijde zvukově o hodně lepší,ale nikdy jsem Korg neměl není moc složitý na ovládání? Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: KORG KROME
Bude je umět přehrávat, ale nemusí sedět všechny zvuky a případně i efekty (jiná mapa; počítám, že orig. Yamaha MIDI soubory budou psané pro XG MIDI normu). Byla by potřeba asi nějaká ta editace.
P.
P.
Do nástroje se natáhnou jen midi stopy, bez efektů a zvuky vůbec nemusí sedět, jak řekl Pavlii. Ovládání mi příde celkem jednoduché, rozhodně mi přirostlo k srdci víc než MOX. A jinak bych ho samozřejmě doporučil, když se ti zvukově víc líbí.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Zvukově je podle mě Korg na tom líp. Ale pojedou tam jen zvuky, Korg má standardně XG MIDI, takže "v základu" to něco zahraje, ale rozhodně to nebude odpovídat originálu z Y.
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Ahojík, všem.
Mám podobný problém, ale asi jsem ho dnes vyřešila. Mluvila jsem s lidmi povolanými
a Ti mi nezávisle na sobě řekli podobné odpovědi. Hledala jsem klávesy, které né jen umí pobrat USB, ale umět přehrát hudební efekty př: bouřka, zpěv ptáků a pod. ale musí to být asi v MIDI, že? (Akai mx8 nechci to jen na úvod- ten jsem měla a s PC, bohužel nekomunikuje, není špatný, ale..nesedl mi).
Kdy Krom 61 v mém případě? By měli být TY pravé
. Potřebuji dost barvit hudbu - ohýbat ji, dost zvukových efektů do našeho stylu hraní.
Byla jsem si vyzkoušet zatím jen Yamaha moxf6 což nejsou klasické klávesy. Zvukově nebyly špatné.. ale.
Krome jsem ještě nezkoušela, ale bylo mi též řečeno, že jsou dost dobré po zvukové stránce.
MIDI? Musím potvrdit co zde psali jiní, nebudu se opakovat.
Takže hodně zdaru ve výběru, myslím, že jsem si asi vybrala, snad to bude ONO
Pokud máte někdo zkušenosti o kterých zde píši k Krome? Pls písněte, jaké máte zkušenosti, děkuju.
Mám podobný problém, ale asi jsem ho dnes vyřešila. Mluvila jsem s lidmi povolanými
a Ti mi nezávisle na sobě řekli podobné odpovědi. Hledala jsem klávesy, které né jen umí pobrat USB, ale umět přehrát hudební efekty př: bouřka, zpěv ptáků a pod. ale musí to být asi v MIDI, že? (Akai mx8 nechci to jen na úvod- ten jsem měla a s PC, bohužel nekomunikuje, není špatný, ale..nesedl mi).
Kdy Krom 61 v mém případě? By měli být TY pravé
Byla jsem si vyzkoušet zatím jen Yamaha moxf6 což nejsou klasické klávesy. Zvukově nebyly špatné.. ale.
Krome jsem ještě nezkoušela, ale bylo mi též řečeno, že jsou dost dobré po zvukové stránce.
MIDI? Musím potvrdit co zde psali jiní, nebudu se opakovat.
Takže hodně zdaru ve výběru, myslím, že jsem si asi vybrala, snad to bude ONO
Pokud máte někdo zkušenosti o kterých zde píši k Krome? Pls písněte, jaké máte zkušenosti, děkuju.
Skús ešte do výberu zahrnúť aj Kurzweil PC3LE ... Má síce ovládanie o dosť zložitejšie a nemá dotykový display, ale zasa je tam lepšia klaviatúra, lepšie mechanické prevedenie, viacej možností pre live hranie a v neposlednej rade tam máš vďaka VAST aj podstatne viac možností pre editáciu zvuku - 32 vrstiev s možnosťou ľubovoľného routovania u VAST syntézy a k tomu samostatné enginy pre Hammond (KB3) a pre virtuálny analóg (KVA), je o niečom inom ako dve fixné vrstvy sample playera u EDS-X ... je to na zváženie každého hráča, komu sa v tom nechce rýpať do detailov, ten zvolí asi Krome ako "instantnejšiu" voľbu, ale aj ja som stál pred voľbou Krome vs Kurzweil a nakoniec to Kurzweil vyhral.
Ak ale potrebuješ prehrávať nejaké ruchové sample, tam asi PC3LE neposlúži, ten neumožňuje import ľubovoľného vzorku z vonku, ale ak si postavíš oba nástroje vedľa seba, zistíš, že hlavne v zvuku tradičných akustických nástrojov a analógov nie je čo riešiť, kurzweilský zvuk "dýcha" a "žije", keďže sa tu jedná skôr o matematický modeling s hromadou parametrov ovládaných v reálnom čase, ako o obyčajné prehrávanie samplov. Na rozdiel od Krome reaguje aj na prítlak a dokonca aj na rýchlosť odtrhu prstov od klaviatúry, čo umožňuje riadenie parametrov syntézy v reálnom čase (pre každý zvuk sú to iné) a práve to robí tú "živosť" prejavu, podobnú ako u akustických nástrojov. Musíš sa teda na neho naučiť aj adekvátne hrať so správnou artikuláciou, aby si dostala pod kontrolu všetky jeho finesy.No ale potom ... fakt to stojí za to, mať pod rukami tak expresívne zvuky, ktoré reagujú aj na najmenšiu zmenu štýlu hry. A okrem toho každý majiteľ Kurzweila mi isto potvrdí, že jeho zvuky majú úžasnú schopnosť prekúsať sa kapelou, v čom asi nenájdeš v tejto cenovej triede žiadnu obdobu ....
S General MIDI na Kurzweiloch moc nerátaj, a XG už vôbec nie ... úpravy MIDI songov preto budú nutné.
Ale asi lepšie je prečítať si toto, tu sa rozoberala táto problematika viacej -
klavesove-nastroje-syntezatory/jaka-je- ... 97-20.html
Ak ale potrebuješ prehrávať nejaké ruchové sample, tam asi PC3LE neposlúži, ten neumožňuje import ľubovoľného vzorku z vonku, ale ak si postavíš oba nástroje vedľa seba, zistíš, že hlavne v zvuku tradičných akustických nástrojov a analógov nie je čo riešiť, kurzweilský zvuk "dýcha" a "žije", keďže sa tu jedná skôr o matematický modeling s hromadou parametrov ovládaných v reálnom čase, ako o obyčajné prehrávanie samplov. Na rozdiel od Krome reaguje aj na prítlak a dokonca aj na rýchlosť odtrhu prstov od klaviatúry, čo umožňuje riadenie parametrov syntézy v reálnom čase (pre každý zvuk sú to iné) a práve to robí tú "živosť" prejavu, podobnú ako u akustických nástrojov. Musíš sa teda na neho naučiť aj adekvátne hrať so správnou artikuláciou, aby si dostala pod kontrolu všetky jeho finesy.No ale potom ... fakt to stojí za to, mať pod rukami tak expresívne zvuky, ktoré reagujú aj na najmenšiu zmenu štýlu hry. A okrem toho každý majiteľ Kurzweila mi isto potvrdí, že jeho zvuky majú úžasnú schopnosť prekúsať sa kapelou, v čom asi nenájdeš v tejto cenovej triede žiadnu obdobu ....
S General MIDI na Kurzweiloch moc nerátaj, a XG už vôbec nie ... úpravy MIDI songov preto budú nutné.
Ale asi lepšie je prečítať si toto, tu sa rozoberala táto problematika viacej -
klavesove-nastroje-syntezatory/jaka-je- ... 97-20.html
Naposledy upravil(a) MilanT dne 3.04.2014 9:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Tak kolegové zlatí, již jsem krasavice v barvě červené objednala a příští týden je mám doma.
KORG KROME 61.
Tak pak písnu co a jak už se na ně moc těším.
Zatím páčko.
ahojík, predátor
,
pokud to patřilo mě? Tak děkuji určitě za názor, trochu jsem se v Tvém písání tedy ztrácela,( páč jsem řešila asi jiný druh kláves
, než Ty), které jsou zde asi hlavním předmětem, jak jsem pochopila, tak se omlouvám, pokud reaguji na něco co nepatří mě. Dovolím si k výběru kláves přiřadit podobnost, jako u výběru auta! Prvně tě zajímá kolik máš v peněžence , pak zvolíš značku, zkušební jízda Ti poví asi nejvíc a pak? Každý jsme jiný a každému vyhovuje jiná značka. Za kterou si pak bude asi i stát. Je dobré si přečíst reference, či si obvolat přímo výrobce či prodejce, či někoho kdo výrobek má, jaké má vlastnosti se tu psát asi nemusí, páč je to vše na netu, poslech na youtube apd.
ale...stejně se pak dostaneš k tomu co jsem písala. Závěrem? Záleží asi k jakému účelu je potřebuješ? A co od nich očekáváš
. Držím Všem palce, při výběrech.
KORG KROME 61.
Tak pak písnu co a jak už se na ně moc těším.
Zatím páčko.
ahojík, predátor
pokud to patřilo mě? Tak děkuji určitě za názor, trochu jsem se v Tvém písání tedy ztrácela,( páč jsem řešila asi jiný druh kláves
Naposledy upravil(a) MilanT dne 3.04.2014 9:48, celkem upraveno 1 x.
Tak gratulujem, nech nový nástroj slúži a prinesie hodne inšpirácie a radosti z hrania. 
jj děkuji, děkuji, pak poreferuji
. Od Kasia, přes Yamahy ke Korgum chi chi. Mazec. Tak pak písnu až mimi budou doma
. Hodně štěstí všem a hudbu stále v duši.
tak info: mám je doma, ve zkušebně lehce odzkoušeny. Máme teď menší pauzu.
Zvuček - kwáásný
Poznatky - ovládání ručkou na display jde krásně.
Pochopení všech čudlíčků no probléma ač to na první pohled bylo v mých oglích nepředstavitelné.
Návod či kniha v ČJ - což se super!
Teď trochu bojuji s programem COMBI.
Který mi je jasný, ale ....asi si budu mušet lépe přečíst použití a využití.
Nyní si ještě doseženu drátečky a bednu, páč jak víte to samo o sobě nehraje a blbě se doma zkouší.
Zatím tedy spokojenost.
Ohledně natáhnutí těch zvuků co jsem psala minule, tam jsem se ještě nedostala.
Trochu bojuji s převodem MP3 na MIDI a obráceně
Ohledně vnitřních efektů?
Není to špatné, musí se zapojit další čudlíky a hejblátka, pak je zvuček zajímavý.
Ale měla jsem nedávno na odzkoušení
YAMAHA MOXF6
A zdálo se mi že efektíky a zvuky hudebnin? Jsou tedy lepší ( je to jen můj názor)
Ale nevzala jsem je, páč přehlednost pro mě byla při osahání si jich ESPŇOLA vesnička
Tak to je zatím vše, stále je mám ještě na ozkoušení...tak uvidíme. Přeji pěkný hudební víkend všem.
MP3 sa na MIDI previesť nedá. MP3 je totiž o zvuku v komprimovanom tvare, zatiaľ čo MIDI obsahuje, zjednodušene povedané, iba informácie o tom, ktorá nota je kedy stlačená a kedy pustená, akú má hlasitosť, aký zvuk ju hrá, atď.
Opačne to samozrejme ide ... prehrať MIDI song a zaznamenať ho do MP3.
Opačne to samozrejme ide ... prehrať MIDI song a zaznamenať ho do MP3.
Korg Krome cz manuál?
Zdravím,nevíte někdo něco o českém manualu ke Korg Krome?
Tvojí otázku jsem sloučil s existujícím vláknem.

A co o něm chceš vědět? Předpokládám, že se ptáš na návod a ne na klaviaturu.The5Lars píše:..nevíte někdo něco o ...
Tak už mám i ten manuál v češtině.
Naposledy upravil(a) The5Lars dne 29.03.2014 14:10, celkem upraveno 1 x.
Že digitální nástroje firmy Korg patří k absolutní špičce, jsem se opět přesvědčil při poslechu koncertu Led Zeppelin z roku 2012.
Tehdy vystoupili ve své "původní" sestavě, John Bonham byl zastoupený v genech svého syna
Jasona Bonhama, který také bubnuje, jako jeho otec (mimochodem skvěle).
Ale k věci:
John Paul Jones hraje na Korg Oasys (stejně jako Keith Emerson, který je dokonalý).
Rejstříky (případně jejich naprogramování) Korgu Oasys nemají ve světě konkurenci.
Snad je Korg Krome jejich dědictvím.
Posuďte sami:
Tehdy vystoupili ve své "původní" sestavě, John Bonham byl zastoupený v genech svého syna
Jasona Bonhama, který také bubnuje, jako jeho otec (mimochodem skvěle).
Ale k věci:
John Paul Jones hraje na Korg Oasys (stejně jako Keith Emerson, který je dokonalý).
Rejstříky (případně jejich naprogramování) Korgu Oasys nemají ve světě konkurenci.
Snad je Korg Krome jejich dědictvím.
Posuďte sami:
S Korgom Oasys sa dá žiaľ priamo porovnávať len Korg Kronos, jeho zmenšený a o dosť vylepšený nástupca. Kľúčom ku jeho sonickej kvalite je práve matematické modelovanie zvukov, ktoré nereplikuje iba statickú farbu zvuku, ale aj dynamické premeny znenia tónov v závislosti od štruktúry hry. V tom je sila expresivity a realizmu týchto nástrojov. Toto žiaľ klasický sample-player engine, ktorý je v Krome použitý ako jediný, replikovať nevie.
Jediné, čo je schopné porovnania v tejto oblasti s technológiou Korgu, je kurzweilský VAST. Ten našťastie dávajú v plnom rozsahu aj do nástrojov strednej triedy, nielen do "vlajkových lodí" koncernu, takže užívateľ je obmedzený iba naozaj v (pre väčšinu užívateľov) relatívne nepodstatných veciach (64 vs 128 hlasov, chýbajúci sampling, chýbajúce rozšírenia o periférie, menej realtime ovládačov na paneli atď). Ináč je tam to samé - zvuky, konštrukcia, technológia, klaviatúra ...
Tým samozrejme nechcem povedať, že Krome je zlý nástroj, božechráň! Je to dôstojný zástupca svojej triedy. Ale na výrobnej politike Korgu (a taktiež Yamahy, Rolandu) mi vadí práve tá obrovská technologická a kvalitatívna priepasť medzi hi-endom a mid-class segmentom nástrojov.
Jediné, čo je schopné porovnania v tejto oblasti s technológiou Korgu, je kurzweilský VAST. Ten našťastie dávajú v plnom rozsahu aj do nástrojov strednej triedy, nielen do "vlajkových lodí" koncernu, takže užívateľ je obmedzený iba naozaj v (pre väčšinu užívateľov) relatívne nepodstatných veciach (64 vs 128 hlasov, chýbajúci sampling, chýbajúce rozšírenia o periférie, menej realtime ovládačov na paneli atď). Ináč je tam to samé - zvuky, konštrukcia, technológia, klaviatúra ...
Tým samozrejme nechcem povedať, že Krome je zlý nástroj, božechráň! Je to dôstojný zástupca svojej triedy. Ale na výrobnej politike Korgu (a taktiež Yamahy, Rolandu) mi vadí práve tá obrovská technologická a kvalitatívna priepasť medzi hi-endom a mid-class segmentom nástrojov.
Všechno má své pro a proti. Krome je navíc levnější než Kurzweil PC3LE a má přehledný dotykový displej, který kurzweilu tak nějak chybí, což je celkově drahá záležitost. 
Je to pravda, áno, kurzweilský konkurent Korgu Krome postráda dotykový displej, ktorý chýba aj vlajkovej lodi tejto značky ... ale o tom nástroj snáď nie je. Nordy majú ešte o hodne menší displej, ale to isto nie je dôvod na ich podceňovanie voči Korgu - Nord Stage je svojimi zvukmi dosť podobná liga voči Kronosu. Proste ku Kurzweilu ten spôsob ovládania nejak tak patrí, tak ako touchscreeny ku Korgu 
Inak ale som si kukol ceny a Kurzweil vyjde o čosi lacnejšie ako Korg ...
Inak ale som si kukol ceny a Kurzweil vyjde o čosi lacnejšie ako Korg ...
Hups, to jsem se trošku netrefil, měl jsem to vsugerované, že je dražší.. sorry... Každopádně pointa byla v tom, že dotykáč sebere velkou část zdrojů a pak už prostě nezbyde na ostatní komponenty.