Pomoc s výběrem kytary v Brně

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Teddie

Pomoc s výběrem kytary v Brně

Příspěvek od Teddie »

Hledám dobrou duši, která by mě pomohla v Brně vybrat kytaru. Jsem totální začátečník, kytaru jsem držel (držel, nehrál na ni) naposledy před 20 lety na základní škole a teď synovu 3/4, který se na ni začíná učit. Chci hrát (resp. se to naučit) jak rock/metal (pro sebe), tak i klasické odrhovačky (pro děti). Vybírám z elektroakustických kytar, cenová hranice někde kolem 3500-4000. Do finálového výběru jsem zařadil Cort AD880CE, případně Ibanez V72ECE. Potřeboval bych však někoho fundovaného, kdo by mi pomohl vybrat konkrétní kus v obchodě.
Paris
Rádce

Re: Pomoc s výběrem kytary v Brně

Příspěvek od Paris »

Ja si dovolim se (Opet. A omlouvam se, ze i trochu mimo tema.) zeptat: Proc elektroakustiku?
Ale nemusime to tu resit, treba se to bude hodit jen jako podnet k uvaze... a budes mit promyslenou odpoved, az na to prijde rec pri vybirani.
Axlik

Příspěvek od Axlik »

V tomto případě si též myslím, že ta elektronika spíš přidá na ceně než užitné hodnotě, pochopil bych to při nutnosti veřejnýho vystupování, ale takle bych ty peníze radši investoval do kvalitnějšího kusu než do elektroniky :-)
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Teddie

Příspěvek od Teddie »

Asi mě láká možnost zapojit do beden, resp. využít nějaké zkreslení. Ja vím, já vím, četl jsem tady, že zkreslení se nedá u el-akustiky pořádně dosáhnout. Ale nějaké (i když chabé) nástroje na to jsou - opět viz toto fórum. Navíc ten cenový rozdíl není zase tak velký (cca 500kč u Ibanez).
Vycházím pouze z příspěvků, nemám žádné praktické zkušenosti, takže když uslyším v prodejně, že to nestojí za nic, tak zůstanu u akustiky. Nemám s tím problém.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych si teda dovolil jeden nazor (ja jsem podobne (vlastne skoro stejne) dilema resil pred par lety, takze predpokladam, ze by mohl byt aspon trochu relevantni):
Pokud se ti bude nejaka kytara libit, urcite se nerozhoduj podle toho, jestli je to elektroakustika nebo neni (vsimni si, ze nepisu "nevybirej si elektroakustiku"). Snimac, co byva zabudovany v kytarach tohohle typu (a teto tridy) ti je v tom ohledu (jak to pises) skoro na nic - a kdyz uz, tak by to chtelo spis magneticky snimac, a ten se da poridit a jednoduse upevnit na kytaru. Predpokladam, ze o vyrez (ktery maji spis elektroakustiky, ale pravidlo to neni) ti nejde... ale i kdyby, porad plati ta prvni veta.
A jeste jeden pohled na vec (se kterym casto cast lidi z tohohle fora nesouhlasi): Jestli pises "Chci hrát (resp. se to naučit) jak rock/metal (pro sebe), tak i klasické odrhovačky (pro děti)" a "Asi mě láká možnost zapojit do beden, resp. využít nějaké zkreslení.", tak uz mi jen ty odrhovacky pro deti (myslis tim zrejme doprovod k pisnickam) trochu prekazi v tom, abych zopakoval: Pokud je tvym cilem (ucit se) hrat na elektrickou kytaru, porid si elektrickou kytaru. Ale to je asi na delsi diskusi (a hlavne na tvem osobnim presvedceni), takze prozatim jen odkazu na tema, kde se nedavno resilo neco podobneho: akusticke-kytary/vyber-mezi-konkretnimi ... 35022.html
pripadne pak jeste: elektricke-kytary/pro-zacatek-akustiku- ... -t397.html
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já bych si dovolil přidat svůj názor: elektroakustika má smysl, pokud vystupuješ na živo. Pokud není zrovna k dispozici dobrý mikrofon, dá se využít snímač a zapojit to do PA.
Pokud s živým hraním zatím nepočítáš, je pořízení elektroakustiky IMHO zbytečné, ovšem peníze jsou to tvoje, a pokud to bude mít za vliv aspoň to, že tě hra na elektroakustiku např. s použitím modulačních efektů bude bavit víc, než hra na akustiku, jdi do ní.
PS: a omlouvám ti, že ti s výběrem v Brně nepomůžu, je to trochu z ruky :)
Teddie

Příspěvek od Teddie »

Ale to je asi na delsi diskusi (a hlavne na tvem osobnim presvedceni), takze prozatim jen odkazu na tema, kde se nedavno resilo neco podobneho: akusticke-kytary/vyber-mezi-konkretnimi-modely-akusticke-kytary-t35022.html
Díky za odkaz, jsem na tom dost podobně jako Mr.Scully z toho vlakna. Nicméně mít dvě kytary - akustiku (jako doprovod pro děti, k táboráku) a elektriku (pro mě) - z důvodů finančních a také místa, nechci. I když by to bylo nejlepší řešení. Proto jsem volil jakýsi kompromis.
pokud to bude mít za vliv aspoň to, že tě hra na elektroakustiku např. s použitím modulačních efektů bude bavit víc, než hra na akustiku, jdi do ní.
Tady si uhodil hřebíček na hlavičku.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Uhodil... ovsem jen pokud si rozumime v tom, co jsou to "modulacni efekty". K "nejakemu zkresleni" to ma hodne daleko...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Paris píše:Uhodil... ovsem jen pokud si rozumime v tom, co jsou to "modulacni efekty". K "nejakemu zkresleni" to ma hodne daleko...
Souhlas. Takže abychom si rozuměli všichni vespolek, modulace jsou reverby, echa, chorusy, delay, pitchshifter, atd. Tedy Vše co se pěkně dá použít ke zvuku piezosnímače na akustické kytaře.
Zkreslení je o něčem jiném a jak píše někdo výše, je lepší tam pak mít elmag snímač.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mimochodem (at tu mas taky nejaky tipy) - asi by te mohlo zajimat tohle tema: akusticke-kytary/epiphone-aj220-sce-t35103.html - ted jsem nekde videl akci, a byla pod 4.000,-
Teddie

Příspěvek od Teddie »

Hmm, ten piezo/elektromagnetický snímač vypadá zajímavě. Ale cenově je to už jinde, já jsem nejlevnější našel za 5.500kč a to je hodně přes limit. Pokud si našel někde pod 4t, tak mi prosím pošli odkaz jako SZ.
Nakonec to stejně asi vyřeším tak, že si vyzkouším v obchodě pár kusů, bez ohledu na to, zdali je to el-akust. nebo pouze akustika. A co mi pocitově bude lépe držet, tak to vyberu. Ale pořád narážím na to, že jako naprostý laik vlastně ani nevím, na co se mám zaměřit.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Tak sem hledal kde sem ji videl, a nakonec sem nasel cernou v Muzikeru. Ale ten nema prodejnu v Brne, takze je ti to asi k nicemu...

Jo.. a ten nanoflex neni piezo/elmag, dole tam sice zminujou nanomag, ale ten na ty kytare neni...
Teddie píše:Ale pořád narážím na to, že jako naprostý laik vlastně ani nevím, na co se mám zaměřit.
Treba se tu jeste nekdo, kdo bude ochotny pomoct s vyberem, objevi (vetsinou na takovou zadost tady lidi reagujou pomerne ochotne).
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“